Digital India Week: C-DOT lanserar soldrivet Wi-Fi, 100 Gbps optisk fiberkabel och mer

digital Indien, digital Indien vecka, C-Dot, C-Dot bredbandsprodukter, Solar-powered WiFi, C-DOT nästa generations nätverk (NGN), 100 Gbps optisk fiberkabel (OFC) länk, Långdistans Wi-Fi, narendra modi , Digital Indien vecka 2015, premiärminister Indien, projekt Digital Indien, Digital Indien initiativ, Digital Indien nyheter, Narendra Modi nyheter Digital India Week kommer att lansera bredbandsprodukter av C-Dot.

C-DOT, institutet för telekommunikations forsknings- och utvecklingsinstitut, kommer nästa vecka att lansera fyra bredbandsprodukter som utvecklats för att snabba fram Digital India-initiativet, säger ett officiellt uttalande.

Produkterna, som inkluderar långväga Wi-Fi-system, soldrivna Wi-Fi-system, 100 Gbps optisk fiberkabel (OFC) -länk och C-DOTs nästa generations nätverk (NGN) i MTNL-nätverk, kommer att lanseras av kommunikationsminister Ravi Shankar Prasad den 6 juli som en del av Digital India-veckan.

Långdistans-Wi-Fi-systemet kan utöka WiFi och IP-anslutning till de avlägsna delarna av Indien på ett kostnadseffektivt och energieffektivt sätt och kan ge 100 Mbps bredbandshastighet, säger C-DOT.

Det soldrivna Wi-Fi-systemet fungerar i licensbefriade band på 2,4 och 5,8 GHz och är enligt C-DOT speciellt utformat för utomhusmiljöer och oåtkomliga terräng, där det inte finns någon garanti för kontinuerlig kraft.

Systemet är utformat för att fungera med varierande ingångsspänningar och under svåra förhållanden. Det kan också användas för backhaul-länk för Wi-Fi-hotspots, mobilbasstationer och basstationsstyrenheter, bankomater och databasservrar, heter det.

Medan OFC-länken på 100 Gbps kommer att tillgodose den ökande efterfrågan på överlägsen bandbredd, hög hastighet och energieffektivitet, möter C-DOTs kostnadseffektiva nästa generations nätverkslösning (NGN) behovet av det förändrade telekomscenariot och gör det möjligt för telekomföretag att göra en smidig övergång från äldre tidsdelningsmultiplexeringsteknik (TDM) till avancerad VoIP Telecom-teknik.

En framgångsrik prövning av det utvecklade live-nätverket har gjorts för 1000 fasta anslutningar av äldre PSTN-teknik (PSTN) till C-DOT: s IMS-kompatibla nästa generations nätverksteknik, säger C-DOT.

Enligt det kommer den framgångsrika rättegången att göra det möjligt för MTNL att tänka på att lansera olika tjänster (röst, video och data) via olika accessbaserade nätverk på IP. Det är nu också möjligt att migrera sina befintliga 3,5 miljoner fasta abonnenter på MTNL till IP-baserat nätverk, tillade det.

Relaterade Artiklar

Back to top button