Diesel Tips Sporty ‘Fadelite’ Wear OS Smartwatch

LAS VEGAS – Diesels nya Wear OS-smartklocka har en skimrande design och Qualcomms Snapdragon Wear 3100-chipset.

CES 2020 Bug Art

Fadelite kallas, smartklockan har en 43 mm skärm med en roterande globskärm, som användarna kan vrida via pekreglage för att växla mellan tre tidszoner. Diesel säger att smartklockan också kommer att visa interaktiva animationer baserat på väderförhållanden, skräddarsydda efter din plats.

Som en Wear OS-smartklocka kommer Fadelite med Google Assistant och Google Pay-funktionalitet och har Spotify förinstallerat för musikstyrning. Det finns också en rad aktivitetsspårningar som kan spelas in av Google Fit och klockans GPS- och pulssensorer; det genomskinliga nylonfodralet skyddar klockan från vatten så att den kan bäras under simning.

När det gäller chipset är Qualcomm Snapdragon Wear 3100 en som vi har sett i många andra smartklockor; släpptes 2018, var dess huvudsakliga fokus att förbättra batterilivslängden från de fyra timmarna som föregångaren Wear 2100 hade till 12 timmar. Diesel säger att Fadelite har kapacitet för “snabb laddning”, men har inte sagt hur snabbt den bärbara laddningen eller hur länge batteriet håller. Vi har nått ut för att klargöra och kommer att uppdatera när vi har mer information.

Klockan kommer att finnas i fyra lutningsfärger – röd till svart, svart till klar, blå till klar och allt klar med det iriserande fodralet – och kommer att finnas tillgänglig från mars 2020 till 275 $ i USA och 240 £ i USA Rike.

Liksom många Wear OS-smartklockor tillverkas Fadelite av Fossil Group, som tillverkar sitt eget sortiment av smartklockor samt licensierade bärbara produkter för märken som Michael Kors. Nyligen köpte Google en bit av företagets forsknings- och utvecklingsteam för 40 miljoner dollar i avsikt att skapa en mer “mångsidig portfölj av smartklockor.” Tekniska jätten förvärvade också Fitbit, med en affär som förväntas avslutas i år, för 2,1 miljarder dollar.

Relaterade Artiklar

Back to top button