Diablo IV Àr endast online

Diablo IV Àr endast online

Blizzard avslöjade Diablo IV pÄ BlizzCon 2019 förra veckan och skapade nÄgra mycket nöjda spelare, men det kom med en bitter eftersmak för vissa. Diablo IV bekrÀftas nu som enbart online.

Som GameSpot rapporterar talade leaddesignern Angela Del Priore pĂ„ en av BlizzCon 2019-panelerna och fick frĂ„gan om Diablo IV stöder “ett fullstĂ€ndigt offline-lĂ€ge.” Hennes svar gjorde situationen mycket tydlig, “Vi kommer inte att stödja ett offline-lĂ€ge … Men som jag sa tidigare kommer ingenting i Diablo 4 att krĂ€va festning. Du kan spela solo och fĂ€ngelsehĂ„lor Ă€r privata. Campain-uppdragsomrĂ„den kommer [also] förbli privat. “

För spelare av Diablo III Àr detta bara mer av samma sak. NÀr spelen först slÀpptes 2012 stÀlldes den oundvikliga frÄgan om varför det bara var online. Beslutet togs av en rad olika skÀl, varvid piratkopiering bara var en liten del av problemet. Blizzard var mer bekymrad över att förhindra hackar, bots och duplicerade föremÄl, sÄ att genomdriva en onlineanslutning för att spela gick lÄngt för att förhindra sÄdana spelbrytande huvudvÀrk. Diablo III visade sig vara en stor framgÄng och sÄlde tiotals miljoner exemplar. Med det i Ätanke, varför röra med formeln för Diablo IV?

Det Àr dock en viktig skillnad mellan Diablo III och IV nÀr det gÀller onlinespel. För Diablo III var onlinekravet begrÀnsat till PC-versionen medan konsolversioner kunde spela offline. SÄ Àr inte fallet för Diablo IV och alla versioner Àr endast online.

Diablo IV bekrÀftas som slÀpp pÄ PC, PS4 och Xbox One, men vi vet inte nÀr den kommer Ànnu. Baserat pÄ vad som hÀnde med Diablo III, bör vi ocksÄ förvÀnta oss att spelet fortsÀtter till PlayStation 5 och Xbox Project Scarlett nÄgon gÄng.