DHS kan krÀva att amerikanska medborgare skickar in ansiktsskanningar pÄ flygplatsen

DHS kan krÀva att amerikanska medborgare skickar in ansiktsskanningar pÄ flygplatsen

UPPDATERING 12/5/19: Amerikanska tull- och grÀnsskydd sÀger nu att de planerar att dra förslaget efter att ha pratat med lagstiftare och sekretessexperter.

Originalhistoria:

USA: s regering kan göra det obligatoriskt för alla resenÀrer, inklusive amerikanska medborgare, att ansöka om ansiktsbehandling nÀr de reser genom en flygplats.

Nuvarande regler kan undanta amerikanska medborgare frÄn ansiktsskanningar nÀr de lÀmnar eller kommer in i landet. Men förra mÄnaden föreslog departementet för inrikes sÀkerhet att Àndra regeln för att inkludera amerikanska medborgare med till synes inget sÀtt att vÀlja bort.

Enligt uppslaget lovar regelÀndringen att hjÀlpa federala agenter att bÀttre identifiera misstÀnkta brottslingar och terrorister. Konkret pekar byrÄn pÄ bedrÀglig anvÀndning av legitima amerikanska resedokument.

Den föreslagna regelĂ€ndringen har dock gjort American Civil Liberties Union orolig. “ResenĂ€rer, inklusive amerikanska medborgare, borde inte behöva underkasta sig invasiva biometriska skanningar bara som ett villkor för att utöva sin konstitutionella rĂ€tt att resa”, sade ACLU: s politiska analytiker Jay Stanley i ett uttalande.

Ansiktsskanningarna frÄn DHS har redan rullat ut över mer Àn ett dussin amerikanska flygplatser. En del av mÄlet har varit att identifiera personer som överskridit sina visum i landet. Tekniken fungerar genom att ta ditt foto pÄ flygplatsen och jÀmföra det med befintliga bilder som DHS redan har registrerat. Detta kan inkludera huvudskottet i ditt pass, en bild bifogad ett visum och foton som skickats med andra resehandlingar.

Av de 19 miljoner resenĂ€rer som har skannats med ansiktsigenkĂ€nningsteknik pĂ„ flygplatser och vid grĂ€nser har DHS identifierat cirka 100 “bedragare” som bĂ€r falska dokument, rapporterades i juni.

Men samma teknik har vÀckt oro för integritet, övervakning och om regeringen samlar för mycket kÀnslig information frÄn miljontals vardagliga resenÀrer.

“Om och om igen sa regeringen till allmĂ€nheten och kongressmedlemmar att amerikanska medborgare inte skulle behöva underkasta sig denna pĂ„trĂ€ngande övervakningsteknik som ett villkor för att resa,” tillade Stanley. “Detta nya meddelande antyder att regeringen avvisar det som redan var ett otillrĂ€ckligt löfte.”

Ett annat potentiellt problem Àr att sÀkra data. Tidigare i Är lyckades hackare stjÀla bilder och skyltbilder av bilar frÄn USA: s tull- och grÀnsskydd genom att infiltrera en underleverantör frÄn tredje part.

DHS svarade inte omedelbart pÄ en begÀran om kommentarer till den föreslagna regelÀndringen. Men regeringen har en FAQ-sida om ansiktsskanningspraxis, som sÀger att alla bilder av amerikanska medborgare som samlats in frÄn processen kasseras inom 12 timmar efter identitetsverifiering.

Som sagt, de flesta amerikanska medborgare Ă€r förmodligen inte medvetna om att de kan avvisa en ansiktsskanning genom den befintliga regeln. Som Electronic Frontier Foundation konstaterar Ă€r det upp till resenĂ€ren att berĂ€tta antingen för en tulltjĂ€nsteman eller flygbolagets anstĂ€lld att de vill vĂ€lja bort processen. “För de som kan vĂ€lja bort, mĂ„ste du upptĂ€cka övervakningen nĂ€r den hĂ€nder”, sade gruppen tillbaka i april. “NĂ€r du Ă€r pĂ„ flygplatsen, var uppmĂ€rksam nĂ€rhelst en TSA-, CBP- eller flygbolagsanstĂ€lld ber dig att titta in i en enhet.”