DHS Drops planerar att kräva ansiktsskanning av amerikanska medborgare

Department of Homeland Security drar tillbaka ett förslag om att kräva att alla amerikanska medborgare underkastar ansiktsskanning när de kommer in eller ut ur landet.

På torsdag sa avdelningens amerikanska tull- och gränsskydd (CBP) att det skulle ta bort det föreslagna kravet bland växande oro. Ansiktsskanningarna skulle kunna kränka människors integritet och riskera att läcka känslig biometrisk information till hackare.

Den nuvarande politiken kräver att de flesta utländska resenärer ska underkasta sig ansiktsundersökningarna, som har rullat ut över stora amerikanska flygplatser, hamnar och senast gränsen mellan USA och Mexiko. Amerikanska medborgare kan å andra sidan berätta för tulltjänstemän eller flygbolagets anställda att de vill välja bort.

Men förra månaden CBP lämnade in ett meddelande om att ändra reglerna för att bemyndiga amerikanska medborgare att också underkasta sig ansiktsskanningarna. Byrån berättade för PCMag att förslaget drivs av oro att det att ha två separata processer för utländska medborgare och amerikanska medborgare vid inresa hamnar skulle skapa logistiska utmaningar som riskerar att påverka säkerhet, väntetider och resenärsupplevelse.

Ansiktssökning DHS

Men efter samråd med lagstiftare och integritetsexperter bestämde CBP att det befintliga alternativet för borttagning var bäst. “Det finns inga aktuella planer på att kräva att amerikanska medborgare tillhandahåller fotografier vid in- och utresa från USA. CBP avser att de planerade regleringsåtgärderna för amerikanska medborgare tas bort från den enhetliga agendan nästa gång den publiceras,” tillade byråns talesman.

Nyheten om omvändelsen, som först rapporterades av Politico, fick USA: s senator Ed Markey (D-MA) att säga att han skulle införa lagstiftning för att “förbjuda denna typ av övervakning.” Han är särskilt intresserad av riskerna med att samla in och sedan lagra biometriska data från miljoner amerikaner. I juni stal till exempel hackare filer från CBP genom att bryta mot en tredje parts entreprenör.

“Homeland Security vill skanna ansiktet på varje amerikaner som reser genom en amerikansk flygplats trots att den nyligen tillät att den biometriska informationen som den redan samlar in stjäls. Det är en integritetsrisk som vi inte kan ta. Jag inför lagstiftning för att blockera denna attack på vår integritet, “sade Markey i en tweet.

Ansiktsskanningarna är i huvudsak utformade för att automatisera manuella identitetskontroller på flygplatser. Tekniken fungerar genom att ta en bild av resenären och sedan jämföra bilden med passet, visumet och andra officiella bilder som DHS har om ämnet.

Enligt CBP kan ansiktsskanningar hjälpa tulltjänstemän att identifiera misstänkta brottslingar och terrorister som bedrägligt använder någon annans ID för att komma in eller ut ur landet. Byrån säger också att den har åtagit sig att hålla allmänheten i ögonen om användningen av ansiktsskanningar för att säkerställa öppenhet. Dagen innan sa CBP att de träffade amerikanska lagstiftare, sekretessexperter och branschintressenter för att diskutera tekniken och de integritetsskydd som har införts.

ACLU-gräns

“Hittills har CBP och dess partners infört biometrisk ansiktsjämförelsesteknik vid mer än 20 amerikanska flyg-, sjö- och landshamnar. Tekniken har gjort det möjligt för CBP att förbjuda mer än 200 personer som olagligt försökte komma in i USA genom att använda äkta resedokument från personer som de liknar, tillade byrån.

Ändå är American Civil Liberties Union bekymrad över att samma teknik kan bana väg för regeringen att övervaka amerikanska medborgare. “Regeringen kan inte lita på denna övervakningsteknik, och kongressen bör sätta bromsarna på dess användning”, sade ACLU: s seniorpolitiska analytiker Jay Stanley i ett mejl.

Även om amerikanska medborgare kan välja bort ansiktsskanningar är många förmodligen inte medvetna om att de har valet att avvisa att få sina bilder knäppta. ACLU noterar också att en av dess advokater nyligen försökte välja bort skanningarna för att bara tillrättavisas av en gränstjänsteman.

“CBP-tjänstemannen som jag stötte på förra veckan ignorerade mina upprepade protester, hävdade okunnighet om skyltarna som gipsade hamnen och sa att jag inte kunde välja bort.” Varför är du så bekymrad? Vi har all din information ändå, “var den sista sak som tjänstemannen sa innan han viftade igenom mig, “skrev ACLU: s politiska råd Shaw Drake i inlägget.

CBP har inte omedelbart kommenterat ACLU: s påståenden. Men byrån säger att den bara kommer att hålla fast vid foton som tagits av amerikanska medborgare i 12 timmar, vilket är nere än den tidigare politiken på 14 dagar.

Relaterade Artiklar

Back to top button