DHS Drops planerar att krÀva ansiktsskanning av amerikanska medborgare

DHS Drops planerar att krÀva ansiktsskanning av amerikanska medborgare

Department of Homeland Security drar tillbaka ett förslag om att krÀva att alla amerikanska medborgare underkastar ansiktsskanning nÀr de kommer in eller ut ur landet.

PÄ torsdag sa avdelningens amerikanska tull- och grÀnsskydd (CBP) att det skulle ta bort det föreslagna kravet bland vÀxande oro. Ansiktsskanningarna skulle kunna krÀnka mÀnniskors integritet och riskera att lÀcka kÀnslig biometrisk information till hackare.

Den nuvarande politiken krÀver att de flesta utlÀndska resenÀrer ska underkasta sig ansiktsundersökningarna, som har rullat ut över stora amerikanska flygplatser, hamnar och senast grÀnsen mellan USA och Mexiko. Amerikanska medborgare kan Ä andra sidan berÀtta för tulltjÀnstemÀn eller flygbolagets anstÀllda att de vill vÀlja bort.

Men förra mÄnaden CBP lÀmnade in ett meddelande om att Àndra reglerna för att bemyndiga amerikanska medborgare att ocksÄ underkasta sig ansiktsskanningarna. ByrÄn berÀttade för PCMag att förslaget drivs av oro att det att ha tvÄ separata processer för utlÀndska medborgare och amerikanska medborgare vid inresa hamnar skulle skapa logistiska utmaningar som riskerar att pÄverka sÀkerhet, vÀntetider och resenÀrsupplevelse.

Ansiktssökning DHS

Men efter samrĂ„d med lagstiftare och integritetsexperter bestĂ€mde CBP att det befintliga alternativet för borttagning var bĂ€st. “Det finns inga aktuella planer pĂ„ att krĂ€va att amerikanska medborgare tillhandahĂ„ller fotografier vid in- och utresa frĂ„n USA. CBP avser att de planerade regleringsĂ„tgĂ€rderna för amerikanska medborgare tas bort frĂ„n den enhetliga agendan nĂ€sta gĂ„ng den publiceras,” tillade byrĂ„ns talesman.

Nyheten om omvĂ€ndelsen, som först rapporterades av Politico, fick USA: s senator Ed Markey (D-MA) att sĂ€ga att han skulle införa lagstiftning för att “förbjuda denna typ av övervakning.” Han Ă€r sĂ€rskilt intresserad av riskerna med att samla in och sedan lagra biometriska data frĂ„n miljoner amerikaner. I juni stal till exempel hackare filer frĂ„n CBP genom att bryta mot en tredje parts entreprenör.

“Homeland Security vill skanna ansiktet pĂ„ varje amerikaner som reser genom en amerikansk flygplats trots att den nyligen tillĂ€t att den biometriska informationen som den redan samlar in stjĂ€ls. Det Ă€r en integritetsrisk som vi inte kan ta. Jag inför lagstiftning för att blockera denna attack pĂ„ vĂ„r integritet, “sade Markey i en tweet.

Ansiktsskanningarna Àr i huvudsak utformade för att automatisera manuella identitetskontroller pÄ flygplatser. Tekniken fungerar genom att ta en bild av resenÀren och sedan jÀmföra bilden med passet, visumet och andra officiella bilder som DHS har om Àmnet.

Enligt CBP kan ansiktsskanningar hjÀlpa tulltjÀnstemÀn att identifiera misstÀnkta brottslingar och terrorister som bedrÀgligt anvÀnder nÄgon annans ID för att komma in eller ut ur landet. ByrÄn sÀger ocksÄ att den har Ätagit sig att hÄlla allmÀnheten i ögonen om anvÀndningen av ansiktsskanningar för att sÀkerstÀlla öppenhet. Dagen innan sa CBP att de trÀffade amerikanska lagstiftare, sekretessexperter och branschintressenter för att diskutera tekniken och de integritetsskydd som har införts.

ACLU-grÀns

“Hittills har CBP och dess partners infört biometrisk ansiktsjĂ€mförelsesteknik vid mer Ă€n 20 amerikanska flyg-, sjö- och landshamnar. Tekniken har gjort det möjligt för CBP att förbjuda mer Ă€n 200 personer som olagligt försökte komma in i USA genom att anvĂ€nda Ă€kta resedokument frĂ„n personer som de liknar, tillade byrĂ„n.

ÄndĂ„ Ă€r American Civil Liberties Union bekymrad över att samma teknik kan bana vĂ€g för regeringen att övervaka amerikanska medborgare. “Regeringen kan inte lita pĂ„ denna övervakningsteknik, och kongressen bör sĂ€tta bromsarna pĂ„ dess anvĂ€ndning”, sade ACLU: s seniorpolitiska analytiker Jay Stanley i ett mejl.

Även om amerikanska medborgare kan vĂ€lja bort ansiktsskanningar Ă€r mĂ„nga förmodligen inte medvetna om att de har valet att avvisa att fĂ„ sina bilder knĂ€ppta. ACLU noterar ocksĂ„ att en av dess advokater nyligen försökte vĂ€lja bort skanningarna för att bara tillrĂ€ttavisas av en grĂ€nstjĂ€nsteman.

“CBP-tjĂ€nstemannen som jag stötte pĂ„ förra veckan ignorerade mina upprepade protester, hĂ€vdade okunnighet om skyltarna som gipsade hamnen och sa att jag inte kunde vĂ€lja bort.” Varför Ă€r du sĂ„ bekymrad? Vi har all din information Ă€ndĂ„, “var den sista sak som tjĂ€nstemannen sa innan han viftade igenom mig, “skrev ACLU: s politiska rĂ„d Shaw Drake i inlĂ€gget.

CBP har inte omedelbart kommenterat ACLU: s pÄstÄenden. Men byrÄn sÀger att den bara kommer att hÄlla fast vid foton som tagits av amerikanska medborgare i 12 timmar, vilket Àr nere Àn den tidigare politiken pÄ 14 dagar.