Det har satt takten i tio år: de TOP 10 innovationer som Samsung har förändrat världen av smartphones

Samsung har bevisat i årtionden att innovation är en av dess styrkor. Från ankomsten av den första Galaxy S-modellen till det kommande Galaxy S10-flaggskeppet är dess enheter alltid laddade med teknik som definierar smarttelefonens värld. Men vilka av dem är bland de mest intressanta och viktiga? Låt oss ta en titt.

1. Super AMOLED

Samsung har länge varit stolt över de bästa skärmarna på smartphones. Det faktum att de är bäst av alla lösningar bekräftas av det faktum att andra paneler (som Apple) också beställer skärmpaneler från Samsung.

Ära med Super AMOLED-skärmar började för länge sedan – med ankomsten av Samsung Galaxy Wave, som också drivit Bada-operativsystemet. Med tiden förbättrades skärmarna tills de nådde sitt nuvarande skede. AMOLED-skärmar har en en stor fördel – de är inte bakgrundsbelysta, vilket innebär att de har betydligt bättre färgåtergivning än LCD-konkurrenter.

Det har också en stor fördel – Samsung kan slå på pixlar en efter en, vilket i slutändan ledde till funktionen Visas alltid, vilket endast representerar en minimal belastning på batteriet. Med skärmen avstängd kan du ha klockan och annan information på.

2. Stor skärm

Utformningen av Samsungs ingenjörer för att kunna förutsäga framtiden ganska exakt är helt klart Galaxy Note-modelllinjen. När under 2011 infördes den första Galaxy Noteskrattade hela världen åt dem. Han skrattade åt dem också dåvarande chef för Apple, Steve Jobs. Men Samsung visste vad det gjorde.

Vid en tidpunkt då den genomsnittliga storleken på smarttelefonskärmar var cirka 4 tum kom Samsung med Galaxy Note, som erbjöds 5,3-tums skärm. Vi skulle redan klassificera en en gång osedd enhet i kategorin “mini” -enheter. Diagonalerna på smartphones började växa år efter år efter introduktionen av Galaxy Note. Idag är det inte ett problem att hitta smartphones med skärmar större än 6 tum.

3. Stylus direkt i telefonen

Smarta mobila enheter styrdes en gång främst av olika pennor. Med tillkomsten av kapacitiva skärmar har tillverkare flyttat fingrarna för att styra enheter. Tills Samsung anlände, som kombinerade den större skärmen på Galaxy Note med pekskontroll. Det var ett kontroversiellt drag som igen fördömde Steve Jobs.

Samsung Galaxy Note 9Samsung Galaxy Note 9 (FOTO av Lukáš Zachar)

En intressant och särskilt användbar innovation i Galaxy Note var placeringen av S Pen direkt in i enhetens konstruktion. Detta innebar att du alltid hade det med dig och bara i en liten andel av fallen gick det förlorat.

ZS Pen och Galaxy Note har blivit en serie över tiden en av de mest framgångsrika Android-enheternasom ger nya funktioner år efter år. Den senaste versionen av S Pen har vunnit Bluetooth-anslutning, så att du kan trycka ned avtryckaren på kameran på avstånd 15 meter.

4. Röstassistent

Det kan vara mindre viktigt för Slovakien, men en av de viktigaste innovationerna för världen. Samsung var ett av de första företagen som introducerade sin egen röstassistent. Det hände fortfarande 2012när föregångaren Bixby, S Voice, upptäcktes i Galaxy S III-modellen. Intressant nog kom Samsung med en röstassistent även före Google själv.

5. Anslutning

En av de minst hyllade innovationerna vi litar på dag för dag är kopplad till anslutning. Det faktum att operatörer ständigt accelererar sina nätverk betyder inget utan att dessa enheter stöder dessa hastigheter.

Samsung Galaxy s4Samsung Galaxy s4

Nya telefoner från Samsung har alltid det bästa som är möjligt just nu. Samsung började stödja fjärde generationens nätverk med ankomsten av Galaxy S4, dvs exakt när Slovakiska operatörer startade också 4G. Fram till i dag ligger det i spetsen för hur snabbt det kan överföra data. Den senaste generationen 4G orsakar inte heller något problem för honom.

Samsung just nu fungerar till stöd för femte generationens nätverk – 5G. Vi borde se den första smarttelefonen på några månader.

6. Böjd skärm

Det faktum att Samsung är ledande på mobilmarknaden framgår av de nämnda skärmarna. I mars 2015, med ankomsten av Galaxy S6, tog Samsung dock en annan intressant innovation – en böjd skärm. Det är sant att den böjda skärmen, även om den bara var på ena sidan, kom redan på Galaxy Note Edge 2014, på Galaxy S6 var tillgängligt för fler människor och på flera marknader, inklusive Slovakien.

Samsung Galaxy Note EdgeSamsung Galaxy Note Edge med böjd skärm

Så varför heter den nya typen av skärm “Infinity”? Detta beror främst på estetiska skäl, eftersom det ser ut som att det aldrig skulle ta slut när man tittar på de böjda sidorna.

7. Fingeravtryckssensor och hållbarhet

Vi är på något sätt vana vid att dagens smartphones lätt kan falla i vattnet. Vi är också vana vid att vi inte längre behöver låsa upp dem med ett mönster eller PIN-kod varje gång skärmen väcks. Men visste du att Samsung har gjort dessa förbättringar? redan 2014?

Det stämmer, Galaxy S5, förutom fingeravtryckssensorn och pulssensorn, erbjuds också IP67-certifiering, tack vare vilken han var dammtät och hanterade också tillfällig nedsänkning. Sedan dess har tillverkaren gått ett steg högre. Nyare flaggskepp har redan en viss täckning IP68.

8. Virtuell verklighet i telefonen

En värld av virtuell verklighet innan glasögonen kommer Gear VR han såg annorlunda ut. För upplevelsen av virtuell verklighet som drivs av telefonen kan du till exempel använda Google Cardboard, dvs ett slags kartongglasögon. Sedan kom Samsung och tack vare samarbetet med företaget Oculus visade att det är möjligt att göra ännu bättre, resp. så att människor tittar mer än bara på ReR: s intressanta värld.

Samsung Gear VR

Gear VR-skyddsglasögon har gjorts sedan dess har blivit synonymt med mobil virtuell verklighet. Plattformen har vuxit markant på några år och det drar nytta av att det räcker att infoga en smartphone som stöds i Samsung i glasögonen, där du kan ladda ner gratis eller köpa valt spel- och applikationsinnehåll i förväg. Under de senaste åren har Samsung lanserat flera modeller av glasögon, som de gradvis utrustade med en extra fläkt, tändes och lagt till stöd för en fristående VR-kontroller

9. Titta innan Google

Världen med smarta klockor idag en enorm. De tillverkas av kanske alla stora tillverkare och naturligtvis stöder Google dem också. Men smarta klockor i den form som vi känner till dem idag har inte varit här på länge. Samsung kom med Galaxy Gear år 2013, tj även innan hur Google lyckades strama åt operativsystemet Använd OS.

Samsung Galaxy GearSamsung Galaxy Gear klocka från 2013

Samsung stoppade inte det. Han modifierade Android 4.3-operativsystemet för behoven av en smart klocka och var. Vid tidpunkten för lanseringen var det den mest sofistikerade klockan på marknaden. Tack vare mikrofonen och högtalaren var det möjligt att ringa från handleden, den placerades i remmen 1,9 Mpx kamera. Ensam 1,6 “skärm typ Super AMOLED erbjöd upplösning 320 × 320 pixlar, klockans interna minne hade kapacitet 4 GB.

Även om Samsung senare bytte till Tizen med alla klockor, har Galaxy Gear lagt grunden för en smart klocka som kan vara utökad hand på en smartphonemen samtidigt vet de det fungerar också självständigt. Och detta är exakt fallet med 46 mm klockan Galaxy Watch LTE med eSIM.

10. Det säkraste batteriet

Samsung är ett av få företag i världen att distribuera noggrann tillverkningsprocess för batterier, tack vare vad är bland de säkraste på marknaden. Den består av totalt åtta steg utformade för att göra det resulterande batteriet så säkert som möjligt.

Förutom visuell inspektion inkluderar processen också Röntgenomlysning, fysiska tester, överladdning och andra krävande saker som alla batterier måste hantera.

Denna artikel skapades i samarbete med Samsung Electronics.

Relaterade Artiklar

Back to top button