Det är nu enkelt att skydda Windows med en YubiKey

Det finns många sätt att lägga till ett extra lager av skydd på en dator, men att ha en separat maskinvara som krävs för att få åtkomst är svårt att slå. Yubico erbjuder nu alla Windows-användare ett enkelt sätt att göra just det med sina YubiKey säkerhetsnycklar.

Som ZDNet rapporterar har Yubico spenderat de senaste sex månaderna på att testa en app som heter Yubico Login för Windows (tidigare kallat Windows Logon Tool), men den är äntligen tillgänglig för användning i stabil form. När den installeras på en Windows-dator kan din Windows-inloggning skyddas av en hårdvarusäkerhetsnyckel som är införd i en USB-port.

Den så kallade multifaktorautentiseringsmetoden kan ställas in för användning med Windows 7-, Windows 8.1- och Windows 10-datorer, vilket möjliggör lokal kontosäkerhet. Yubico säger att det är väldigt enkelt att konfigurera, och för alla som är oroliga för att förlora sin hårdvarunyckel är det enkelt att skapa säkerhetskopior och göra en återställning.

Appen kan laddas ner gratis för 32-bitars och 64-bitars Windows-installationer, men du måste köpa en YubiKey för att den ska fungera. Det finns ett antal YubiKey-enheter tillgängliga att köpa, men eftersom appen använder utmaningssvar-autentiseringsprotokollet behöver du en YubiKey 5-serie, som kan köpas för så lite som $ 45. Det kan vara möjligt att få rabatt för att köpa mer än en nyckel, och om du väljer en med NFC kan den också användas med din Android- eller iOS-enhet.

Om du är intresserad av att använda en hårdvarunyckel för att hålla dig säkrare men inte vet vilken YubiKey du ska välja, försök att ta Yubico-frågesporten för att få en rekommendation.

Relaterade Artiklar

Back to top button