Det amerikanska företaget Travelport rep i Tata Consultancy Services som teknikpartner

Travelport, en ledande reseshandelsplattform som tillhandahåller distribution av teknik, betalning och andra lösningar till den globala resebranschen, har utnämnt Tata Consultancy Services (TCS) till sin ”primära teknologipartner”. Anställningen av TCS följer en omfattande urvalsprocess under vilken flera av världens främsta IT-utvecklingsföretag utvärderades på deras förmåga att leverera “oöverträffad” IT-tjänster. TCS valdes ut som ett erkännande av sina omfattande domänstyrkor i den globala resebranschen och dess förmåga att arbeta tillsammans med Travelport med ”transformativ avsikt”. Enligt en TCS-release kommer TCS att samarbeta med Travelport för att förnya och forma en överlägsen kundupplevelse genom kraften i digital teknik. Travelport kommer också att använda TCS matematiska och digitala expertis för att påskynda fördelarna med data och analys i sin verksamhet, tillade tillkännagivandet.

Med detta steg har Travelport avsevärt rationaliserat antalet tredjeparts IT-utvecklingsföretag som de arbetar med, vilket resulterat i både en koncentration av utgifterna och ökad expertis inom domänkunskap samt skapat ytterligare finansiering för strategiska forsknings- och utvecklingsprojekt (FoU).

I en kommentar till utnämningen sa Gordon Wilson, Travelports VD och koncernchef: ”Syftet med vår ökade investering i teknik handlar om att föra nya, innovativa produkter och lösningar till marknaden ännu snabbare för att möta våra kunders behov runt om i världen. Detta utgör en integrerad del av vår övergripande tillväxtplan och långsiktiga strategi när vi fortsätter att omdefiniera resehandeln och differentiera oss inom flygmarknadsföring, hotelldistribution, mobil- och B2B-betalningar. ”

“Vi är mycket glada över att utöka vårt partnerskap för att ytterligare förändra och föreställa sig Travelport-företaget för den digitala eran,” tillade N Chandrasekaran, VD och koncernchef för TCS.

TCS är en del av Tata Group och en ledande global organisation för IT-tjänster, konsulttjänster och affärslösningar med över 3,78 000 högutbildade IT-konsulter i 45 länder.

Relaterade Artiklar

Back to top button