Dessa stora 3D-skrivare vill rÀdda jorden (och kanske Mars)

Dessa stora 3D-skrivare vill rÀdda jorden (och kanske Mars)

Om du Àr i London mellan nu och februari 2020 finns det en utstÀllning pÄ Design Museum som heter Moving to Mars, dÀr konstnÀrer förestÀller sig en framtid pÄ den röda planeten. Det Àr en inspirerande blick pÄ mÀnsklighetens potentiella nÀsta planet, men helt klart i det fantastiska omrÄdet.

Vad planerar vi, hÀr pÄ jorden för att göra oss redo för nÀsta stegs planeringsutforskning och terraformningsuppgifter? En sak Àr klar: vi mÄste bygga ut livsmiljöer med material till hands. Det finns ingen Amazon Prime Mars (Ànnu) för jord-till-mars-transporter, det Àr dÀr industriell 3D-utskrift spelar in.

Ett företag som kan hjĂ€lpa till med den anstrĂ€ngningen Ă€r Houston-baserad re: 3D. Med tagline “Think BIG, Print HUGE” gör re: 3D Gigabot, vĂ€rldens största, prisvĂ€rda, industriella 3D-skrivare, som nu finns i 50 lĂ€nder. Den donerar en Gigabot för varje 100 som sĂ€ljs kommersiellt till en grupp eller individer som gör skillnad i deras samhĂ€lle. Det har Ă„tagit sig att förvandla plastavfall till 3D-tryckta projekt och Ă€r fortfarande involverat i insatser efter katastrof i Puerto Rico.

Vi pratade med re: 3D: s grundare och VD Samantha Snabes för att ta reda pÄ mer. HÀr redigeras och sammanfattas utdrag ur vÄrt samtal.

Jag har lÀst den om: 3D började 2013 nÀr du och grundare Matthew Fiedler arbetade pÄ NASA Johnson Space Center, som sociala entreprenörer i bostaden. Hur inspirerade upplevelsen dig att starta företaget och varför?
[SS] NÀr jag arbetade pÄ NASA var jag frivillig för ingenjörer utan grÀnser NASA JSC, en grupp av NASA-astronauter, ingenjörer och forskare som ville översÀtta vad de lÀrde sig om solenergi, trÄnga utrymmen, vattenkvalitet och vattenrening och ta det med till utvecklingen vÀrld. Jag fick chansen att resa till Nicaragua, Uganda, Rwanda och sÄg en hel del frustrationer kring beroendet av bistÄnd, importerade varor, liksom hög arbetslöshet och problemet med plastbaserat avfall.

re: 3Ds grundare och VD Samantha Snabes

Det gav Matthew och jag idén att anvÀnda öppen kÀllkod 3D-skrivare som ett sÀtt för mÀnniskor att göra sina egna saker sjÀlvstÀndigt med hjÀlp av detta plastavfall. Tillverkarrörelsen byggde bara fart pÄ den tiden, men vi insÄg att industriella 3D-skrivare var för dyra och inte modulÀra, sÄ vi kom fram till en bÀttre lösning, applicerad pÄ Startup Chile, som erbjuder $ 40 000 för att starta eller skala din idé i Latinamerika, avslutade vÄra jobb, flyttade till Chile och startade företaget.

Hur förvandlar du plastavfall till ÄteranvÀndbara 3D-tryckta material?
Det Ă€r inte lĂ€tt, men det Ă€r möjligt. Gigabot X kan hantera flera typer av Ă„tervunnen plast, men det finns fortfarande mycket forskning att göra. Det enklaste att klara av Ă€r plastskydd, kĂ€nt som “jungfruplast” eftersom det Ă€r rent och torrt och vi arbetar nu med att skriva ut frĂ„n vattenflaskor, undersöka sĂ€tt att separera etiketten, flasklocket och limet via en optimal kvarn och tork- och matningslösning för att karakterisera den storlek pĂ„ flingor som bĂ€st extrauderar.

Ditt Gigabot-sortiment kan nu skriva ut objekt som Àr upp till 30 gÄnger större Àn konkurrerande stationÀra modeller. Vad Àr Gigabot-funktionalitet och kostnad pÄ grundnivÄ?
Gigabot börjar pÄ knappt 10 000 dollar som ett kit för en filamentbaserad 3D-skrivare med 2 fot kubad byggvolym. Gigabot X, vÄr pelletsskrivare, börjar vid $ 15 000 för en liknande byggvolym. BÄda plattformarna kan bli lika stora som din budget. Vi erbjuder ocksÄ tjÀnster för utskrift, utbildning och design.

Vilka Àr dina huvudkunder idag och hur anvÀnder de Gigabot?
VÄra kunder anvÀnder idag Gigabot för en mÀngd olika applikationer, allt frÄn bil till sjukvÄrd till bygg. Vi skulle gÀrna höra vilken applikation dina lÀsare vill att vi ska markera nÀsta!

Har du kontrakt med NASA? Arbetar du pÄ Mars-programmet?
Medan vi inte arbetar direkt med Mars-programmet har vi mÄnga kunder pÄ flera NASA-campus samt entreprenörer som betjÀnar rymdorganisationen.

re: 3Ds grundare och VD Samantha Snabes

AnvÀnder de Gigabot för Mars-prototyper?
Vad de anvÀnder Gigabot för varierar mycket. Vi har varit hedrade att prototyper nÀsta generations rymddrÀkt, hjul för mÄnens rover och en borr för Martian-forskning med VR i trÀningssimuleringar.

Förutom att springa re: 3d, tjÀnar du för nÀrvarande ocksÄ som kapten i Mississippi National Guard, involverad i katastrofsvar dÀr re: 3d kan hjÀlpa till som en del av att fÄ dessa regioner tillbaka pÄ fötterna igen.
Jag tror att det finns en enorm potential att utnyttja 3D-utskrift i begrÀnsade utbudsmiljöer för att inkludera katastrofrespons. Vi hade faktiskt en chans att testa denna teori 2017 nÀr orkanerna Irma och Maria passerade vÄrt kontor i Puerto Rico. EfterÄt erbjöd vi Gigabot gratis till alla lokala med behov. Du kan se nÄgra av berÀttelserna vi delade pÄ re3d.org/stories. Vi tror att Gigabot X har sÀrskilt vÀrde i dessa regioner eftersom det finns en uppsjö av kasserade vattenflaskor kvar efter katastrofinsatser och lokalsamhÀllet kan sedan anvÀnda dem för att börja bygga om sin ekonomi och liv.

Medan du var i Puerto Rico gav du dig tid som mentor för det sociala företagsacceleratorprogrammet Parallel18. BerÀtta om det.
Efter att ha deltagit i generation 4-gruppen av P18 fick vi behÄlla en skrivare som vi erbjuder deltagarna för prototyper. Vi har ocksÄ skapat mÄnga logotyper för företag. Dessutom erbjuder vi snabba prototyp-, design- och utskriftskurser. För dem som vill trÀffa andra utskrivna ninjor Àr vi vÀrd för möten med 3D-utskrift varje mÄnad.

Du gjorde en treÄrig grundutbildning vid University of Michigan-Dearborn (biologi, internationella studier, latinamerikanska studier), följt av en MBA. Hur blev du intresserad av detta omrÄde?
Jag vĂ€xte upp i Detroit och ville alltid bli astronaut. Jag gick till varje lĂ€ger, seminarium och klinik som jag kunde som barn för att försöka ta reda pĂ„ hur jag skulle vara astronaut. FrĂ„n rymdlĂ€gret hade jag en lista över astronauter och frĂ„n vilket tillstĂ„nd de kom frĂ„n. NĂ€r jag gick pĂ„ gymnasiet anvĂ€nde jag listan för att hitta dem pĂ„ de vita sidorna, ringde dem hemma och sa: “Jag vill bli astronaut, vad mĂ„ste jag göra för att komma dit ocksĂ„?”

Wow. Vilka rÄd gav de dig?
De sa till mig att jag var tvungen att gÄ pÄ college och vÀlja en karriÀr inom naturvetenskap. SÄ det Àr vad jag gjorde.

Du Àr fortfarande kvalificerad och kvalificerad att strÀva efter detta mÄl. Ansöker du fortfarande?
Ja. Jag ansöker fortfarande om att bli astronaut vartannat Är tillsammans med 15 000 andra amerikaner.

Det Àr ett lÄngt skott men en fantastisk dröm.
Ja, och jag ska fortsÀtta försöka.

Din tidigare start, BioFlow Technology, deltog i DARPA-finansierade projekt kring stamcellsforskning och vĂ€vnadsodling (konstgjord benmĂ€rg). Finns det nĂ„gon delning med ditt arbete idag – dvs gör du biotryck?
Nej, vi har inte vÄgat oss i biotryck Ànnu, men det Àr nÄgot jag alltid tÀnker pÄ. Till exempel tror jag att det Àr möjligt att skriva ut hudark pÄ en anpassad version av Gigabot. NÀr vi mognar och utökar FoU Àr det nÄgot jag vill utforska.

Vad mer arbetar du med i FoU-laboratorierna pÄ re: 3d?
Vi har en pelletsskrivare som förfinas, samtidigt som vi levererar betasystem och fĂ„r feedback frĂ„n kunderna. Vi lĂ€r oss ocksĂ„ att vi mĂ„ste bygga en del av hĂ„rdvaran som följer med den – som dokumentförstörare, torktumlare och matningssystem. SĂ„ vi Ă€r fokuserade pĂ„ det just nu. Och vi fokuserar pĂ„ att göra pilotprojekt med kommuner och industrier för att se vilka jobb som kan skapas och material som kan cyklas upp.

Och vi ser bara oss sjĂ€lva bli större. Skriva ut frĂ„n fraktcontainrar, bli större och lĂ€ra dig om de kunder som behöver vĂ„ra lösningar. Förhoppningsvis kommer vi att kunna fortsĂ€tta att karakterisera MÅNGA typer av plastavfall. Det finns sĂ„ mycket skrĂ€p dĂ€r ute. Vi bygger ocksĂ„ utbildningsmoduler för 3D-utskrift och studerar ekonomiska möjligheter. Vi blir mer akademiska, publicerar och delar med samhĂ€llet sĂ„ att vi kan lĂ€ra oss tillsammans. Eftersom vi gör misstag pĂ„ vĂ€gen, och vi vill dela och lĂ€ra med samhĂ€llet.

Slutligen berÀtta om den nya Gigaprize du just lanserat.
Vi accepterar för nÀrvarande bidrag för att donera en Gigabot för nÄgon som gör gott i deras samhÀlle, och du kan lÀra dig mer hÀr.