Dessa stater har sett de största minskningarna av internethastigheten under COVID-19

Trots oro för att COVID-19 skulle krascha på internet har bredband i USA inte bara överlevt utan blomstrat. De genomsnittliga internethastigheterna över hela landet har ökat under pandemin och hoppar från 84,9 Mbps till 94,6 Mbps, enligt en studie utförd av WhistleOut.

Men var har det förbättrats mest? WhistleOut bestämde att Wyoming (52 procent ökning), Alaska (40 procent), Kentucky (37 procent), Kansas (36 procent) och Missouri (31 procent) såg de mest betydande höjningarna av internethastigheter. De tror att Wyoming, Alaska och Kentucky förstärktes specifikt av regeringsstödda initiativ för att förbättra internet i dessa stater.

Förutom kommunala internetprogram och kunder som uppgraderar sina paket kan våra egna studier kanske säkerhetskopiera dessa siffror. Enligt vår snabbaste ISP-rapport från 2020 fick Alaska hjälp av Anchorages GCI Communications som ökade till rekordhöga 134 PCMag Speed ​​Index (PSI), som innehåller 80 procent av nedladdningshastigheten med 20 procent av uppladdningshastigheten. Det kan också vara värt att notera att små städer i vart och ett av dessa stater visade sig ha snabbt internet för avlägsna arbetare.

Men det betyder inte att alla stater såg en ökning av internethastigheterna. Vissa, som Maryland (0,7 procent ökning) och New Hampshire (0,1 procent ökning), har varit ungefär desamma under hela pandemin. Men båda staterna rankades bland de snabbaste just förra året.

Stater som har kämpat mest under pandemin inkluderar West Virginia (13 procent minskning), Hawaii (-8 procent), Delaware (-8 procent), Connecticut (-6 procent), Washington, DC (-2 procent) och Colorado (-0,5 procent). Av dessa stater hade West Virginia redan rankats som en av de långsammaste staterna, så en ytterligare minskning är sannolikt mycket märkbar.

Relaterade Artiklar

Back to top button