Dessa spel verkar misstÀnkt liknar The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Dessa spel verkar misstÀnkt liknar The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Ända sedan lanseringen tillsammans med Nintendo Switch för tvĂ„ och ett halvt Ă„r sedan kan jag inte sluta sprida om The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Nintendo tog en av sina största serier och gjorde den till en storleksordning bĂ€ttre med en helt uppslukande kĂ€nsla av upptĂ€ckt och hantverk och experiment som tillĂ€mpades pĂ„ ett typiskt Ă€ventyrsspel i öppen vĂ€rld. Och dess minimala mĂ„lar melankoliska konststil Ă€r en av de vackraste estetiken i en franchise med nĂ„gra riktiga tittare.

Videospel tar lÄng tid att göra. SÄ vi visste att det skulle ta ett tag innan spel inspirerade av Breath of the Wild faktiskt började slÄ butikshyllor. Nintendo sjÀlva har bara precis avslöjat en direkt uppföljare. Ett nytt par spel fÄr oss dock att fundera pÄ om utvecklare studerar Links senaste Àventyr lite för nÀra.

Först finns det Decay of Logos frĂ„n Rising Star Games och Amplify Creations. NĂ€r vi tittar pĂ„ den hĂ€r trailern Ă€r det svĂ„rt för oss att beskriva det pĂ„ nĂ„got annat sĂ€tt Ă€n “det ser ut som Breath of the Wild.” GrĂ€set, bergen, fĂ€stena. Men karaktĂ€rsdesignen för bĂ„de dig och dina fiender har sin egen medeltida sak pĂ„ gĂ„ng. Detta pĂ„minner oss mer om den lĂ„nga historien om spel inspirerade av Zelda, frĂ„n Oceanhorn till Okami, snarare Ă€n en full-on rip-off. Och det Ă€r inte som att Breath of the Wild Ă€r helt original. FrĂ„ga bara fans av Shadow of the Colossus eller Miyazaki-filmerna.

För en fullstĂ€ndig rip-off som gör att Decay of Logos verkar Ă€nnu mer original i jĂ€mförelse, ta en titt pĂ„ Genshin Impact. Baserat pĂ„ den hĂ€r trailern för det kinesiska PlayStation 4-spelet ser det verkligen ut som att utvecklarna pĂ„ miHoYo bara tog Breath of the Wild och ersatte alla karaktĂ€rer med anime-fruar och nĂ„gra Dynasty Warriors (eller Hyrule Warriors) över den bĂ€sta Ă„tgĂ€rden. Även den glesa pianomusiken Ă€r densamma. Vi Ă€r inte de enda som mĂ€rkte detta heller. Vid spelutstĂ€llningen China Joy (som rapporterats av Kotaku) förstörde Zelda-fans PS4 i protest över den uppenbara stölden vid Genshin Impact-monter.

Men vadsomhelst. UpphovsrÀttslagen Àr ÀndÄ för restriktiv och upphovsrÀttsskyddade specifikationer för spel eller stil Àr Ànnu svÄrare. Vi hoppas bara att dessa Switch-spel kopierar kvaliteten pÄ The Legend of Zelda: Breath of the Wild tillsammans med dess ytnivÄ.