Dessa spel verkar misstänkt liknar The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Ända sedan lanseringen tillsammans med Nintendo Switch för två och ett halvt år sedan kan jag inte sluta sprida om The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Nintendo tog en av sina största serier och gjorde den till en storleksordning bättre med en helt uppslukande känsla av upptäckt och hantverk och experiment som tillämpades på ett typiskt äventyrsspel i öppen värld. Och dess minimala målar melankoliska konststil är en av de vackraste estetiken i en franchise med några riktiga tittare.

Videospel tar lång tid att göra. Så vi visste att det skulle ta ett tag innan spel inspirerade av Breath of the Wild faktiskt började slå butikshyllor. Nintendo själva har bara precis avslöjat en direkt uppföljare. Ett nytt par spel får oss dock att fundera på om utvecklare studerar Links senaste äventyr lite för nära.

Först finns det Decay of Logos från Rising Star Games och Amplify Creations. När vi tittar på den här trailern är det svårt för oss att beskriva det på något annat sätt än “det ser ut som Breath of the Wild.” Gräset, bergen, fästena. Men karaktärsdesignen för både dig och dina fiender har sin egen medeltida sak på gång. Detta påminner oss mer om den långa historien om spel inspirerade av Zelda, från Oceanhorn till Okami, snarare än en full-on rip-off. Och det är inte som att Breath of the Wild är helt original. Fråga bara fans av Shadow of the Colossus eller Miyazaki-filmerna.

För en fullständig rip-off som gör att Decay of Logos verkar ännu mer original i jämförelse, ta en titt på Genshin Impact. Baserat på den här trailern för det kinesiska PlayStation 4-spelet ser det verkligen ut som att utvecklarna på miHoYo bara tog Breath of the Wild och ersatte alla karaktärer med anime-fruar och några Dynasty Warriors (eller Hyrule Warriors) över den bästa åtgärden. Även den glesa pianomusiken är densamma. Vi är inte de enda som märkte detta heller. Vid spelutställningen China Joy (som rapporterats av Kotaku) förstörde Zelda-fans PS4 i protest över den uppenbara stölden vid Genshin Impact-monter.

Men vadsomhelst. Upphovsrättslagen är ändå för restriktiv och upphovsrättsskyddade specifikationer för spel eller stil är ännu svårare. Vi hoppas bara att dessa Switch-spel kopierar kvaliteten på The Legend of Zelda: Breath of the Wild tillsammans med dess ytnivå.

Relaterade Artiklar

Back to top button