Dessa länder har de bästa Netflix-katalogerna

Netflix finns i 190 olika länder, men katalogen för film och TV-program varierar beroende på plats. Har du någonsin undrat vilket land som har den största och bästa samlingen av innehåll? VPN-tjänsten SurfShark genomförde en studie som producerade flera informativa infografik om volymen och kvaliteten på världens Netflix-kataloger.

Studien använde data från Netflix-databasen Flixwatch för att ta reda på vilka titlar som finns i webbplatsens 70 länder. Den använde sedan IMDb-betyg, Metacritic-poäng och utmärkelser för varje titel för att avgöra vilka länder som har mest innehåll och vilka som har de bästa titlarna.

SurfShark fann att Netflix i USA har flest titlar totalt – 5879 filmer och program – medan Kanada har den största katalogen med filmer, med 4 043 filmer. Att ha det största biblioteket betyder dock inte att ha den bästa katalogen: USA och Kanada har faktiskt det lägsta genomsnittliga IMDb-betyget (6,95), medan Azerbajdzjan, Portugal, Georgien, Ukraina och Ryssland är bundna till topplaceringen med en betyg 7.13.

Sydkorea har emellertid den mest prestigefyllda katalogen: 109 Oscar-vinnande filmer och 35 Emmy-vinnande shower. Landet överträffar tävlingen med 24 fler Oscar-vinnare än nästa nation, Schweiz. Thailand, Malaysia, Filippinerna, Indonesien och Singapore har vardera 35 Emmy-vinnande tittlar i sina samlingar.

Indien kan ha det mest balanserade biblioteket när det gäller kvalitet och volym: Det har det högsta genomsnittliga IMDb-publikbetyget (7,12) av de 10 bästa länderna med flest titlar (5591).

Och även om USA kanske har flest titlar, har det inte allt. Men du kanske kan få tillgång till ytterligare innehåll genom att använda en VPN. Välj bara en server i rätt land så kan du få tillgång till filmer och program som du inte kan titta på i Amerika.

Till exempel är de enda platserna att titta på Netflix Västeuropa, Indien, Sydkorea, Japan och Egypten. När det gäller är det bara Kanada, Mexiko, Sydamerika och större delen av Europa som får det. Hela trilogin är endast tillgänglig i Kanada, Ryssland, delar av Europa, Australien, Japan och Egypten. Amerikaner som letar efter måste vända sig till HBO Max – eller så kan du ansluta till katalogen från Kanada, Mexiko Sydamerika, Europa och Indien. Och de enda länderna i världen som kan titta på Netflix är Sydkorea och Japan.

Relaterade Artiklar

Back to top button