Denna lilla chip och stora lÄda kommer att förÀndra ditt heminternet

Denna lilla chip och stora lÄda kommer att förÀndra ditt heminternet

En förÀndring kommer till ditt heminternet och det förlitar sig pÄ en stor lÄda som jag sÄg vid Qualcomms huvudkontor i San Diego den hÀr veckan.

Verizon bekrÀftade till PCMag att dess 5G-hemtjÀnst, som lovar en ny konkurrent pÄ heminternet, kommer att anlÀnda till slutet av Äret i de 10-ish-stÀderna dÀr företaget erbjuder 5G-tjÀnster. (Verizon har utlovat 30 stÀder i slutet av Äret, men det har lanserat fÀrre Àn hÀlften av det hittills.)

Medan företaget inte har sagt nÄgot om det nya erbjudandets hastigheter och prissÀttning, gjorde Verizon tidigare i Är en prövning av trÄdlöst heminternet i fyra stÀder med hastigheter pÄ 300 Mbps eller högre för $ 70 eller $ 50 för Verizon Wireless-abonnenter.

Det finns en stor sak som stÄr i vÀgen för Verizons internetplaner: sortiment. Konsumentsmartphones har hittills bara visat cirka 600 fot frÄn Verizons millimetervÄgscellplatser, vilket gör det svÄrt att tÀcka mycket omrÄde.

Qualcomm 5G hemtjÀnstbox

Ange den hÀr stora rutan. Qualcomms utomhusutrustning för konsumentutrymmen (CPE) Àr baserad pÄ den helt nya QTM527-antennemodulen. Med det hÀr föremÄlet fastnat pÄ en yttervÀgg eller taket i ditt hus, bör hem kunna fÄ Verizons internettjÀnst mer Àn en mil bort frÄn basstationer i stadsomrÄden och mer Àn en mil bort pÄ landsbygden.

Verizon har inte bekrÀftat att det kommer att anvÀnda Qualcomms utrustning, men Verizon-chef Ronan Dunne berÀttade för Light Reading att företaget kommer att erbjuda en CPE med en millimetervÄgchip med högre effekt nÀsta Är, och just nu har Qualcomm den enda lösningen som passar beskrivning. Det Àr en sÀker satsning att detta Àr det.

Detta Àr en spelvÀxlare. I bostadsomrÄden kan Verizon inte placera basstationer i varje kvarter som de försöker göra i centrala Chicago, men med en QTM527-baserad CPE kommer de att kunna tÀvla.

Om du inte bor i ett fristÄende hem, oroa dig inte. Qualcomm sa till mig att det kommer att finnas QTM527-baserade, lÀgenhetvÀnliga lÄdor som ocksÄ kan sitta pÄ fönsterbrÀdorna.

Medan en taklÄda antagligen kan riktas direkt mot Verizons cellplats för bÀsta direktanslutning, kommer inomhuslÄdor att förlita sig starkt pÄ anslutningar utan synfÀlt. Men Qualcomm visade mig ocksÄ idag att det har fÄtt det att fungera, Ätminstone vid sitt huvudkontor i San Diego. Jag testar snart Verizons live-nÀtverk för att se hur bra det fungerar runt hörnen i den verkliga vÀrlden.

Den QTM527-baserade lÄdan kommer inte att finnas tillgÀnglig förrÀn nÀsta Är, sÄ för att göra sitt löfte frÄn 2019 kommer Verizon att lanseras med kortare utrustning och förmodligen uppgradera nÀr den hÀr lÄdan Àr tillgÀnglig.