Denna intelligenta spegel låter dig styra hela badrummet som om du bodde i science fiction

Foto: Kohler

Det smarta hemmet är ett alltmer populärt ämne i vårt land, Slovakien. Utrustningstillverkare kan därför inte vila på sina lagrar. Ett bra exempel är den amerikanska tillverkaren av köks- och badrumsutrustning, Kohler, som introducerade ett nytt sortiment av enheter – Kohler Konnect.

Det är en serie enheter som innehåller allt intelligent: en intelligent toalett, en dusch, liksom det kanske mest intressanta stycket – en intelligent spegel som används för att styra hela badrummet.

Du kan styra badrummet med din smartphone

Spegeln heter Vendera, och som andra intelligenta möbler innehåller den integrationen av en digital assistent. När det gäller spegeln kommer du att prata med Alex från Amazon. Tänk dig, på morgonen gör du din rutin, tänder, hår, kanske smink och samtidigt frågar du Alex om nya nyheter, väderprognoser och din agenda. Jag är sci-fi! Naturligtvis måste spegeln ha en integrerad mikrofon som den förstår dig med och den saknar ingen rörelsesensor.

Den intelligenta spegeln kommer att prata med dig tack vare Amazons inbyggda assistent Alexa. Foto: Kohler

Men den intelligenta spegeln har också en annan funktion. Det är ett slags kontrollcenter för hela badrummet. Den kan användas för att styra andra enheter, resp. utrustning från Kohler. Spegeln kan beordra toalettstolen att värmas upp, kontrollera vattentemperaturen i duschen, fylla badet, justera lamporna, spela musik och mycket, mycket mer.

För närvarande kan detta verka helt onödigt, men framtiden är teknisk och vi skulle inte alls bli förvånade om det blev standard om några år.

Relaterade Artiklar

Back to top button