Denna Augmented Reality-plattform är smartare än Pokémon Go

Pokemon Go utlöste en ny våg av utforskning av förstärkt verklighet, men Londonsbaserade Scape Technologies vill ta AR utöver GPS-driven spel för att ge en mer exakt representation av världen runt oss.

GPS kan hitta plats inom en fot eller så, men Scape kan berätta exakt var du står genom att jämföra data från telefonens kamera med en molnbaserad, maskinläsbar 3D-karta. Dess första produkt är ett programvaruutvecklingspaket som förankrar AR-innehåll till specifika platser.

Scape har för närvarande försökt i Storbritannien och har skapat 3D-kartor över 100 städer och är live i London och San Francisco. Företaget släppte nyligen en teaser för Holoscape, ett massivt multiplayer-AR-spel.

Vi pratade med Scape medgrundare och VD Edward Miller om storskalig AR, vad det innebär att “Scape” en hel stad och varför han tror att 3D-kartdata är “byggnadsställningen från 2000-talet.” Nedan redigeras och sammanfattas utdrag av vårt samtal.

PCMag: Du har sagt ‘3D-kartdata är byggnadsställningen från 2000-talet.’ Vad menade du med det?
Edward Miller: Under de närmaste åren kommer vi att gå in i en spännande ny era av så kallad “spatial computing”. Detta hänvisar till en ny klass av datorenheter som kommer att gå utanför gränserna för 16-till-9-skärmen och fungerar inom den fysiska världen. Självkörande bilar, drönare, augmented reality-glasögon är alla exempel på rumsliga datorenheter. Det är ett område som jag började arbeta på för ungefär nio år sedan, först med interaktiva bilder robotkameror för att bygga tidig 360-graders video; och det är [now] håller på att explodera. I grund och botten är det ett sätt att ansluta den fysiska och digitala världen.

Vilket är vad du gör på Scape Technologies. Hur började företaget?
Jag gick med i Entrepreneur First, där jag träffade min grundare och CTO Huub Heijnen. Han hade studerat sina mästare i robotik vid det världsberömda ETH Zürich och arbetade som forskare i Australien innan han kom till Storbritannien för att gå med i EF-programmet. Vi pratade på en pub och insåg att vi hade de exakta färdigheterna att samarbeta med och byggde infrastrukturen för nästa generation kartor för maskiner.

Scape AR Overlay

Hur fungerar din AR SDK?
På Scape har vi byggt en molnbaserad Vision Engine som gör det möjligt för kameraenheter att förstå sin miljö med hjälp av datorsyn. Det använder inte 3D-kartor som byggs och lagras sedan lokalt, utan utnyttjar en “delad förståelse” av en miljö som gör att innehållet kan förankras till specifika platser i en aldrig tidigare skådad skala.

Det här är AR för hela staden, eller hur? Hur många städer har du “format” hittills?
Sammantaget har vi samlat in bilddata för över 100 städer och bearbetar för närvarande en selektiv mängd av det beroende på vårt lanseringsschema, FoU-krav och ekonomiska överväganden. Vi lanserade i London och San Francisco, och det finns många fler områden som väntar på att rullas ut under de kommande månaderna, inklusive några geografiska regioner i Asien, där det kommer att finnas några särskilt spännande evenemang nästa år.

Hur skiljer sig Scape från Snap’s World Lenses AR-overlay?
Flera företag har utvecklat förmågan att kartlägga ett litet område som en byggnad, väg eller landmärke och använda kartan för förstärkt verklighet. Vi måste dock tänka större än så. Vi vill inte bara kartlägga en byggnad eller en gata eller ett kvarter, utan hela städer och bortom. Detta kräver ett helt annat tillvägagångssätt, vilket har inneburit att vi har varit tvungna att fokusera på skala från dag ett.

Scape Augmented Reality

Förklara hur det du gör skiljer sig från Google Street View.
Google byggde sitt system för att människor skulle kunna identifiera platser visuellt, men vi skapar en helt annan klasskarta för maskiner. Med hjälp av Scape Technologies kommer enheter att kunna förstå, via visuella funktioner och informationen som lagras på våra serversideskartor, och triangulera exakt var enheten är.

Mycket mer exakt än GPS?
Åh ja, definitivt. GPS har det urbana kanjonproblemet i städer där höga byggnader kan täcka eller reflektera signaler till nackdel för positioner. Det finns också en nivå av felaktighet med telefonens magnetometer (kompass) på grund av påverkan från stålkonstruktioner som roterar signalen i fel riktning.

Många har sett historiens skiktning ovanpå dagens värld som en spännande användning av AR, som att promenera in i Colosseum i Rom, hålla upp din telefon och ducka för att undvika en gladiatorns dolk.
Ja, det är ett bra exempel. Vi har redan kartlagt Rom. Faktum är att Colosseum ofta används som en pelare i forskningsprojekt av datorvisionssamhället som ett riktmärke för att testa intern noggrannhetslokalisering. Det finns så många möjligheter i detta område, i Rom och bortom.

När folk tänker på AR säger de ofta ‘Åh, eller hur, Pokémon Go?’ Förklara hur Scape gör annorlunda.
Den appen genererade en stor del av intäkterna i AR idag så det är förståeligt hur mycket uppmärksamhet den fick. Men kommer du ihåg trailern de sprang när appen först släpptes? Trailern lovade fullskalig AR och målade en bild av världen och vad den kunde vara. I grund och botten tror jag att Scape kan uppfylla den potentialen och ge den liv, gå mycket längre än vad de kunde på grund av GPS-begränsningar. Vi använder inte bara molnbaserad kartgenerering, utan djup semantik och nätverksenheter för att ge en verklig AR-framtid i staden.

Förklara hur din ScapeKit SDK kan omvandla geokoordinater (longitud och latitud) till euklidiska rymdkoordinater i farten.
Så här kan vi tillhandahålla en sådan exakt lokaliseringskartläggning för innehållets uthållighet. För att göra detta arbetar vi i det som kallas euklidiskt utrymme, genererar ett “scenankare” inom det visuella / fysiska området och relaterar till det via vårt system med transponerade koordinater, som vår SDK kan översätta till exakta mätningar.

Scape Vision Engine Concept

Scape Technologies har hittills skaffat sig 8 miljoner dollar. Vad var det med din tonhöjd som slog ackord hos investerare?
I huvudsak förklarade jag att “Vi bygger inte en karta, vi bygger en karta.” Det vi gör är så mycket större än förstärkt verklighet, robotik eller drönare ensam. Vi bygger den grundläggande infrastrukturen som kommer att ansluta alla dessa industrier tillsammans, så att maskiner och människor kan få en gemensam förståelse för den fysiska miljön.

Innan Scape drev du ett VR / medtech-företag som heter Medical Realities, som försökte demokratisera tillgången till kirurger i utvecklingsländerna och skapade VR-appar för kunder inklusive BBC, Jaguar och Royal Ballet.
Jag tror att uppslukande verkligheter kommer att få djupgående effekter i många, om inte alla, branscher, och jag har gjort arbete inom olika sektorer för att utforska detta under de senaste nio åren. Jag gick bort från Medical Realities för flera år sedan nu, men det var viktigt för mig att lära mig om tidiga experiment för att integrera nya arbetsflöden i befintliga branscher.

Generic Future City

Du har rekryterat doktorsexamen från datorsyn från hela världen inklusive Grekland, Sydafrika, Schweiz och Taiwan. Blir Storbritannien ett nav för detta arbete?
STORBRITANNIEN blir oerhört viktigt inom datorvision, driven av expertis från många av de bästa universiteten, inklusive: Imperial och UCL [both part of the University of London], och universiteten i Oxford och Cambridge. Många stora företag, som Facebook och Snap, centrerar sina datorsynsteam här.

Slutligen, vad är nästa för dig?
Jag åker till München, Tyskland, för att tala på Augmented World Expo i oktober för att ge en smygtopp på vårt projekt för att bygga ut ett spel som Fortnite – men i den verkliga världen.

Relaterade Artiklar

Back to top button