Denna Augmented Reality-plattform Àr smartare Àn Pokémon Go

Denna Augmented Reality-plattform Àr smartare Àn Pokémon Go

Pokemon Go utlöste en ny vÄg av utforskning av förstÀrkt verklighet, men Londonsbaserade Scape Technologies vill ta AR utöver GPS-driven spel för att ge en mer exakt representation av vÀrlden runt oss.

GPS kan hitta plats inom en fot eller sÄ, men Scape kan berÀtta exakt var du stÄr genom att jÀmföra data frÄn telefonens kamera med en molnbaserad, maskinlÀsbar 3D-karta. Dess första produkt Àr ett programvaruutvecklingspaket som förankrar AR-innehÄll till specifika platser.

Scape har för nÀrvarande försökt i Storbritannien och har skapat 3D-kartor över 100 stÀder och Àr live i London och San Francisco. Företaget slÀppte nyligen en teaser för Holoscape, ett massivt multiplayer-AR-spel.

Vi pratade med Scape medgrundare och VD Edward Miller om storskalig AR, vad det innebĂ€r att “Scape” en hel stad och varför han tror att 3D-kartdata Ă€r “byggnadsstĂ€llningen frĂ„n 2000-talet.” Nedan redigeras och sammanfattas utdrag av vĂ„rt samtal.

PCMag: Du har sagt ‘3D-kartdata Ă€r byggnadsstĂ€llningen frĂ„n 2000-talet.’ Vad menade du med det?
Edward Miller: Under de nĂ€rmaste Ă„ren kommer vi att gĂ„ in i en spĂ€nnande ny era av sĂ„ kallad “spatial computing”. Detta hĂ€nvisar till en ny klass av datorenheter som kommer att gĂ„ utanför grĂ€nserna för 16-till-9-skĂ€rmen och fungerar inom den fysiska vĂ€rlden. SjĂ€lvkörande bilar, drönare, augmented reality-glasögon Ă€r alla exempel pĂ„ rumsliga datorenheter. Det Ă€r ett omrĂ„de som jag började arbeta pĂ„ för ungefĂ€r nio Ă„r sedan, först med interaktiva bilder robotkameror för att bygga tidig 360-graders video; och det Ă€r [now] hĂ„ller pĂ„ att explodera. I grund och botten Ă€r det ett sĂ€tt att ansluta den fysiska och digitala vĂ€rlden.

Vilket Àr vad du gör pÄ Scape Technologies. Hur började företaget?
Jag gick med i Entrepreneur First, dĂ€r jag trĂ€ffade min grundare och CTO Huub Heijnen. Han hade studerat sina mĂ€stare i robotik vid det vĂ€rldsberömda ETH ZĂŒrich och arbetade som forskare i Australien innan han kom till Storbritannien för att gĂ„ med i EF-programmet. Vi pratade pĂ„ en pub och insĂ„g att vi hade de exakta fĂ€rdigheterna att samarbeta med och byggde infrastrukturen för nĂ€sta generation kartor för maskiner.

Scape AR Overlay

Hur fungerar din AR SDK?
PĂ„ Scape har vi byggt en molnbaserad Vision Engine som gör det möjligt för kameraenheter att förstĂ„ sin miljö med hjĂ€lp av datorsyn. Det anvĂ€nder inte 3D-kartor som byggs och lagras sedan lokalt, utan utnyttjar en “delad förstĂ„else” av en miljö som gör att innehĂ„llet kan förankras till specifika platser i en aldrig tidigare skĂ„dad skala.

Det hĂ€r Ă€r AR för hela staden, eller hur? Hur mĂ„nga stĂ€der har du “format” hittills?
Sammantaget har vi samlat in bilddata för över 100 stÀder och bearbetar för nÀrvarande en selektiv mÀngd av det beroende pÄ vÄrt lanseringsschema, FoU-krav och ekonomiska övervÀganden. Vi lanserade i London och San Francisco, och det finns mÄnga fler omrÄden som vÀntar pÄ att rullas ut under de kommande mÄnaderna, inklusive nÄgra geografiska regioner i Asien, dÀr det kommer att finnas nÄgra sÀrskilt spÀnnande evenemang nÀsta Är.

Hur skiljer sig Scape frĂ„n Snap’s World Lenses AR-overlay?
Flera företag har utvecklat förmÄgan att kartlÀgga ett litet omrÄde som en byggnad, vÀg eller landmÀrke och anvÀnda kartan för förstÀrkt verklighet. Vi mÄste dock tÀnka större Àn sÄ. Vi vill inte bara kartlÀgga en byggnad eller en gata eller ett kvarter, utan hela stÀder och bortom. Detta krÀver ett helt annat tillvÀgagÄngssÀtt, vilket har inneburit att vi har varit tvungna att fokusera pÄ skala frÄn dag ett.

Scape Augmented Reality

Förklara hur det du gör skiljer sig frÄn Google Street View.
Google byggde sitt system för att mÀnniskor skulle kunna identifiera platser visuellt, men vi skapar en helt annan klasskarta för maskiner. Med hjÀlp av Scape Technologies kommer enheter att kunna förstÄ, via visuella funktioner och informationen som lagras pÄ vÄra serversideskartor, och triangulera exakt var enheten Àr.

Mycket mer exakt Àn GPS?
Åh ja, definitivt. GPS har det urbana kanjonproblemet i stĂ€der dĂ€r höga byggnader kan tĂ€cka eller reflektera signaler till nackdel för positioner. Det finns ocksĂ„ en nivĂ„ av felaktighet med telefonens magnetometer (kompass) pĂ„ grund av pĂ„verkan frĂ„n stĂ„lkonstruktioner som roterar signalen i fel riktning.

MÄnga har sett historiens skiktning ovanpÄ dagens vÀrld som en spÀnnande anvÀndning av AR, som att promenera in i Colosseum i Rom, hÄlla upp din telefon och ducka för att undvika en gladiatorns dolk.
Ja, det Àr ett bra exempel. Vi har redan kartlagt Rom. Faktum Àr att Colosseum ofta anvÀnds som en pelare i forskningsprojekt av datorvisionssamhÀllet som ett riktmÀrke för att testa intern noggrannhetslokalisering. Det finns sÄ mÄnga möjligheter i detta omrÄde, i Rom och bortom.

NĂ€r folk tĂ€nker pĂ„ AR sĂ€ger de ofta ‘Åh, eller hur, PokĂ©mon Go?’ Förklara hur Scape gör annorlunda.
Den appen genererade en stor del av intÀkterna i AR idag sÄ det Àr förstÄeligt hur mycket uppmÀrksamhet den fick. Men kommer du ihÄg trailern de sprang nÀr appen först slÀpptes? Trailern lovade fullskalig AR och mÄlade en bild av vÀrlden och vad den kunde vara. I grund och botten tror jag att Scape kan uppfylla den potentialen och ge den liv, gÄ mycket lÀngre Àn vad de kunde pÄ grund av GPS-begrÀnsningar. Vi anvÀnder inte bara molnbaserad kartgenerering, utan djup semantik och nÀtverksenheter för att ge en verklig AR-framtid i staden.

Förklara hur din ScapeKit SDK kan omvandla geokoordinater (longitud och latitud) till euklidiska rymdkoordinater i farten.
SĂ„ hĂ€r kan vi tillhandahĂ„lla en sĂ„dan exakt lokaliseringskartlĂ€ggning för innehĂ„llets uthĂ„llighet. För att göra detta arbetar vi i det som kallas euklidiskt utrymme, genererar ett “scenankare” inom det visuella / fysiska omrĂ„det och relaterar till det via vĂ„rt system med transponerade koordinater, som vĂ„r SDK kan översĂ€tta till exakta mĂ€tningar.

Scape Vision Engine Concept

Scape Technologies har hittills skaffat sig 8 miljoner dollar. Vad var det med din tonhöjd som slog ackord hos investerare?
I huvudsak förklarade jag att “Vi bygger inte en karta, vi bygger en karta.” Det vi gör Ă€r sĂ„ mycket större Ă€n förstĂ€rkt verklighet, robotik eller drönare ensam. Vi bygger den grundlĂ€ggande infrastrukturen som kommer att ansluta alla dessa industrier tillsammans, sĂ„ att maskiner och mĂ€nniskor kan fĂ„ en gemensam förstĂ„else för den fysiska miljön.

Innan Scape drev du ett VR / medtech-företag som heter Medical Realities, som försökte demokratisera tillgÄngen till kirurger i utvecklingslÀnderna och skapade VR-appar för kunder inklusive BBC, Jaguar och Royal Ballet.
Jag tror att uppslukande verkligheter kommer att fÄ djupgÄende effekter i mÄnga, om inte alla, branscher, och jag har gjort arbete inom olika sektorer för att utforska detta under de senaste nio Ären. Jag gick bort frÄn Medical Realities för flera Är sedan nu, men det var viktigt för mig att lÀra mig om tidiga experiment för att integrera nya arbetsflöden i befintliga branscher.

Generic Future City

Du har rekryterat doktorsexamen frÄn datorsyn frÄn hela vÀrlden inklusive Grekland, Sydafrika, Schweiz och Taiwan. Blir Storbritannien ett nav för detta arbete?
STORBRITANNIEN blir oerhört viktigt inom datorvision, driven av expertis frÄn mÄnga av de bÀsta universiteten, inklusive: Imperial och UCL [both part of the University of London], och universiteten i Oxford och Cambridge. MÄnga stora företag, som Facebook och Snap, centrerar sina datorsynsteam hÀr.

Slutligen, vad Àr nÀsta för dig?
Jag Ă„ker till MĂŒnchen, Tyskland, för att tala pĂ„ Augmented World Expo i oktober för att ge en smygtopp pĂ„ vĂ„rt projekt för att bygga ut ett spel som Fortnite – men i den verkliga vĂ€rlden.