Den sista gadgeten som stÄr pÄ CES 2020

Den sista gadgeten som stÄr pÄ CES 2020

En av mina favoritevenemang pÄ CES varje Är Àr Last Gadget Standing-tÀvlingen. Det Àr inte en vetenskaplig tÀvling utan snarare en dÀr konkurrenterna tÀvlar om de största jublarna frÄn deltagarna vid evenemanget och om röster i en separat tÀvling online.

I Är, evenemangets 20: e, sÄgs det en slips för vinnaren mellan Ambassador Interpreter, en enhet som gör översÀttningen pÄ sprÄng mellan sprÄk, och MedWand, som kombinerar en mÀngd olika medicinska instrument till en enda enhet, vilket Àr till hjÀlp för att hemdiagnostik.

Nedan följer nÄgra detaljer om vinnarna och de andra finalisterna:

Eventvinnare:

Ambassadörstolk

Ambassadörstolk frĂ„n Wavery Labs pĂ„stĂ„r sig erbjuda översĂ€ttningsverktyget av högsta kvalitet. Enheten gĂ„r över örat och kopplas ihop med en smart telefon. Den anvĂ€nder en fjĂ€rrfĂ€ltsmikrofon för att lyssna pĂ„ nĂ„gon som talar till dig pĂ„ ett annat sprĂ„k och sedan översĂ€tta den till ditt sprĂ„k sĂ„ att du hör den genom hörsnĂ€ckan. Det kan ocksĂ„ ge översatt text i en medföljande app. Detta fungerar i tre lĂ€gen för att lyssna, förelĂ€sningar och tvĂ„vĂ€gssamtal (dĂ€r tvĂ„ personer bĂ€r enheten.) Eftersom det Ă€r över örat Ă€r det hygieniskt och det kommer med tvĂ„ enheter sĂ„ att en kan delas. Det fanns ett antal översĂ€ttningsenheter pĂ„ CES i Ă„r, men det sĂ„g ut att vara en av de coolaste. Det Ă€r planerat att vara tillgĂ€ngligt i mars för $ 199 ($ ​​129 nu pĂ„ Indiegogo)

Medwand

MedWand Àr en handhÄllen medicinsk diagnostisk enhet som kombinerar ett medicinskt kamerasystem, pulsoximeter, IR-termometer, stetoskop och EKG i ett enda 4-uns hölje. Det kommer att erbjudas av sig sjÀlv och i ett kit som gör det möjligt för en vÄrdpersonal att se resultaten och kontakta en lÀkare om det behövs. Detta Àr utformat för fjÀrrundersökningar i realtid, antingen utförda av patienten eller av hemsjukvÄrd, EMS, hospice eller palliativ vÄrdpersonal. Det ser ut som ett mycket kompakt sÀtt att utöka vanliga tester till hemmiljön.

Online vinnare:

ClearUp

ClearUp Sinus SmÀrtlindring frÄn Tivic Health anvÀnder mikroström, en lÄgnivÄ elektrisk stimulering för att minska sinusvÀrk. Det Àr en liten, handhÄllen enhet som du glider runt din check, nÀsa och pannben och det upptÀcker var du ska applicera strömmen. Företaget har medicinsk forskning som sÀger att detta Àr lika effektivt som medicinering för 74 procent av patienterna och varar cirka sex timmar. Jag var skeptisk till en början, men jag har anvÀnt det och det fungerar ganska bra. Detta Àr tillgÀngligt nu för $ 149.

WowCube

WowCube Àr en handhÄllen spelplattform som ser ut som en tvÄ-till-tvÄ-version av Rubiks kub men som lÄter dig sÀtta olika spel som du spelar genom att vrida och skaka dess 24 smÄ skÀrmar (8 element med vardera 3 sidor). Den innehÄller en mÀngd olika typer av spel, inklusive labyrinter, pussel och mer traditionella arkadspel. Detta ska snart vara ute för $ 249.

ThermArt Àr en snygg öron- och panntermometer som anvÀnder en smartphone-app för att spÄra din kroppstemperatur. Det gjorde inte finalistgruppen som presenterade vid evenemanget men fick mÄnga röster i onlinetÀvlingen.

Andra finalister:

DoodleMatic Mobile Game Maker frÄn Tink Digital lÄter dig förvandla dina handritade bilder till spelbara spel. Borttagen för barn, du ritar din spelnivÄ med olika fÀrgmarkörer, tar ett foto av dina ritningar och sedan kan du spela spelet i en webblÀsare eller via en iPhone-app. Det kostar $ 29,99, inklusive spelguider, skissblock och tvÀttbara fÀrgade markörer.

Flic 2 Smart-knapp

Flic 2 Smart Button Àr en mycket flexibel knapp som kan placeras i ditt hem eller kontor, kan kopplas ihop med din smartphone eller PC via Bluetooth och kan sedan styra en mÀngd olika funktioner, som att slÄ pÄ eller av enheter eller utföra mer komplexa kombinationer av flera uppgifter. Ett paket med nav och trÀdknappar Àr ungefÀr $ 160; ytterligare knappar Àr ungefÀr $ 30 vardera.

Lejoninna Vibrator

Lioness Vibrator ansluter till en app sÄ att du kan visualisera upphetsning och orgasm. Den anvÀnder biofeedback och precisionssensorteknik, samt AI-driven vÀgledning, och kostar $ 229.

Octobo

Octobo av Thinker Tinker Àr en plyschleksak med en mÀngd olika sensorer dÀr du placerar en surfplatta. Detta Àr utformat för smÄ barn och innehÄller en mÀngd olika lektyper, inklusive berÀttelseböcker, liksom ostrukturerad lek. Baspaketet sÀljs för $ 149.

Orbi WiFi 6 Mesh Àr ett nÀtverksdirigeringssystem som anvÀnder den nya Wi-Fi 6. Netgears Orbi-linje har varit en av de ledande nÀtverkslösningarna och Netgear sÀger att den hÀr versionen erbjuder högre hastighet, bÀttre effektivitet och fyra gÄnger Wi-Fi 5 (802.11 ac) -lösningarna. En router och en satellitanslutning kostar $ 699,99

Phyn Smart Water Assistant

Phyn Smart Water Assistant gÄr under ett handfat och kan sedan visa hur mycket vatten varje armatur i ett hem anvÀnder. Detta gör det möjligt för husÀgare att spÄra vattenförbrukningen och identifiera problem, sÄsom vattenlÀckage. Det kommer att kosta $ 299.