Den politiska annonsutgiften på Snapchat ökar framåt 2020

I varje valcykel runt om i världen omfattar annonsutgifter för sociala medier större och större bitar av kampanjbudgetar. Medan Snapchat inte får så mycket uppmärksamhet som Facebook eller Twitter i detta avseende, har den kortvariga meddelandeprogrammet tagit in miljoner från världsomspännande politiska annonsutgifter under de senaste åren.

Why Axis Bug

Alla de stora sociala medieföretagen försöker komma före valet 2020 genom att gå ut ur deras sätt att vara transparent om politiska annonser. Facebook har gjort kontinuerlig skadekontroll sedan 2016 genom att rulla ut nya verifieringsmekanismer och begränsa incitament, även om företaget fortfarande har utsatts för skott i USA (och runt om i världen) från båda sidor om gången.

Twitter har också lanserat ett flertal initiativ kring politisk transparens i annonserna, och Snap följer efter genom att släppa ett bibliotek med alla politiska annonser som köpts på Snapchat 2018 och hittills under 2019. Listorna kan laddas ner som kalkylark. I USA uppgick de politiska annonsutgifterna till 594 324 $ 2018 och har redan toppat mer än 600 000 $ i år.

Enligt en analys från Center for Responsive Politics utgjorde presidentkandidater i valet 2020 72 591 $ i politiska annonsutgifter på Snapchat. President Trump har spenderat mest på digital annonsering av alla 2020-kandidater, och har lagt 26,2 miljoner dollar på digitala annonser i allmänhet och cirka 40 000 dollar på Snapchat. Beto O’Rourke har faktiskt spenderat lite mer på Snapchat-annonser, till 41 000 dollar, medan Elizabeth Warens kampanj har spenderat nästan 19 000 dollar.

Ett antal Super PACs som stöder både konservativa och progressiva agendor toppar listan med mycket mer annonsutgifter, inklusive Tom Steyer-anpassade NextGen America och Act Now on Climate PAC som stödde Jay Inslee, som sedan dess har tappat ur loppet. Kolla in den fullständiga uppdelningen från Center for Responsive Politics för mer information om de mörka pengarna som används på politiska annonser och hur mycket varje amerikansk presidentkandidat hittills har spenderat på annonser på alla digitala medieplattformar.

På global skala leder USA i politiska annonsutgifter på Snapchat 2019 till mer än 600 000 dollar. Kanada, som förbereder sig för ett allmänt val i oktober, ligger inte långt efter på nästan 470 000 dollar. Australien, Norge och Frankrike avrundar topp fem på cirka 217 000 $, 189 000 $ respektive 97 000 $. Storbritannien, som är mitt i Brexit-omvälvningen och såg en ny premiärminister väljs i sommar, har spenderat drygt 89 000 dollar på Snapchat-politiska annonser i år.

Kolla in Snaps fullständiga bibliotek med politiska annonsutgifter, som innehåller namn, adresser, betalningsinformation, antalet visningar som organisationen fick på annonsen och ett tvärsnitt av annan information.

Relaterade Artiklar

Back to top button