Den nya iPad saknar fantasi

Den nya iPad saknar fantasi

Apples nya sjunde generationens iPad Àr inte mycket bÀttre Àn sjÀtte generationens iPad. Det ser ut som en bra iPad, och det kommer att lyckas eftersom det inte finns mÄnga andra alternativ för högkvalitativa, lÀttanvÀnda konsumenttabletter. Men för att Apple ska kunna bryta igenom nya marknader, mÄste det ompröva iPad-upplevelsen mer aggressivt.

Åsikter

IPad uppfann i princip konsumenttabellmarknaden. Alla köpte en som ville ha en. Det nöjda kunder som behöll sina iPads och uppgraderade dem lÄngsamt. Och det Àr trÄngt ut de flesta av sina billiga konkurrenter frÄn marknaden, oavsett om det Àr Asus, Acer, Samsung eller LG.

Enligt IDC har surfplattamarknaden sjunkit i flera Är och har nyligen avgjort till 32,2 miljoner enheter under andra kvartalet 2019, frÄn en topp pÄ 78,6 miljoner under fjÀrde kvartalet 2013.

HÀr i USA försöker Ätminstone ingen sÄ svÄrt att konkurrera med iPad som en prisvÀrd konsumenttavla. (Samsung Galaxy Tab S6 rÀknas inte som att försöka hÄrt, eftersom den delen av Samsungs sortiment inte har sÄlt sÄ bra pÄ nÄgra Är nu.) SÄ Apples söker rikare strÀnder med iPad. Men som vi har sett de senaste Ären har det varit lite svÄrt att uppnÄ Apples mÄl utan att ge upp iPad: s vÀsentliga iPadness.

Tabletter kontra 2-i-1

Tillsammans med nedgÄngen pÄ surfplattan har vi sett ökningen av 2-i-1-bÀrbara datorer som ocksÄ fungerar som surfplattor. Det ultimata exemplet Àr naturligtvis Microsofts Surface-sortiment, men det Àr dÀr tablettproducenter som Acer och Asus till stor del har gÄtt med stor framgÄng. Om Apple ska vÀxa iPad-marknaden behöver det en bit av det. Det Àr poÀngen med iPad Pro, men billig iPad kan ocksÄ spela en roll dÀr.

Det finns en stor marknad för under $ 750 bĂ€rbara datorer. Vi granskar dem hela tiden. $ 329 $, plus tangentbord, Ă€r Apples billigaste bĂ€rbara dator, och Apple ville göra det kristallklart att iPadOS Ă€r ett operativsystem som lĂ„ter dig fĂ„ ditt arbete gjort. Det Ă€r sant, till viss del – jag anvĂ€nder en iPad som min resande skrivdator, och Apple har förbĂ€ttrat sin arbetsvĂ€nlighet med stöd för flera fönster och en filhanterare de senaste Ă„ren. Men iPadOS fungerar sĂ„ annorlunda Ă€n de tvĂ„ vanliga operativsystemen, macOS och Windows, att det har varit svĂ„rt att fĂ„ mĂ€nniskor att flytta hela sina arbetsflöden.

I skolorna styr Chromebook fortfarande. De Àr billiga, hanterbara och mest robusta. Apple har byggt omfattande utbildningsprogram för att hantera iPads och skapa vackra multimedielektioner pÄ dem, men skolor verkar inte öka utmaningen nÀr det gÀller kreativitet. De flesta av dem vill bara ge barnen en billig ruta som du kan fylla i webbformulÀr pÄ och slÀppa ibland. Kanske att göra iPad hÄrdare, utan ett dyrt fodral, skulle hjÀlpa, men Apple kan inte ge upp surfplattans fjÀderlÀtta elegans.

För att iPad ska bryta sig vidare in pÄ 2-i-1-marknaden eller för att ÄterfÄ Apples dominans inom utbildning, mÄste den förÀndras. Men att Àndra, i sÄ fall, innebÀr att man avstÄr frÄn nÄgra av iPadens nyckelelement. Det skulle innebÀra att iPadOS produktivitetsfunktioner kÀnns mer naturliga för mÀnniskor som kommer över frÄn Windows, Mac eller Chrome OS eller förstÀrker surfplattorna för barn.

För nÀrvarande Àr sjunde generationens iPad en vacker, anvÀndbar och vÀnlig iPad. Det finns inte riktigt mycket konkurrens för det, men det försöker inte sÄ hÄrt att konkurrera med nÄgon annan.