Den konstigaste tekniken vi sÄg vid CES 2020

Den konstigaste tekniken vi sÄg vid CES 2020

Det finns massor av coola saker pÄ CES. Men om du vÄgar dig bort frÄn de stora Samsung- och Sony-bÄsarna in i de kompletterande hallarna och korridorerna i Las Vegas Convention Center, kan du se en massa direkt konstiga saker.

CES 2020 Bug Art

Varje Är Àr showen full av prylar du aldrig behöver, Àn mindre vill. I vissa fall Àr produkterna bara marknadsföringsgimmicks. Andra försöker lösa verkliga problem pÄ okonventionella sÀtt, eller Àr helt enkelt lösningar pÄ jakt efter ett problem.

NÄgra av de roligaste Àr de som fyller behovet av en liten udda nisch i vÀrlden, för de flesta av oss. Resultatet Àr en översvÀmning av Àkta innovation och udda idéer, det konstigaste vi visar dig hÀr. CES, lÄt din freak flagga flyga.

Annons

Charmin Rollbot

Om du fÄr slut pÄ toalettpapper i ditt badrum kan den hÀr lilla roboten frÄn Charmin ge dig en reservrulle. SÀljaren samarbetade med företaget Unit9 för att skapa Charmin Rollbot, som kan styras med din smartphone via Bluetooth. För nÀrvarande Àr roboten en prototyp, inte mycket mer Àn en leksaksbil. Men Unit9 sÀger att det ser potential i att maskinen en dag blir helt autonom för att automatiskt fylla pÄ badrum med toalettpapper.

Lululab Lumine Smart Mirror

Vi sÄg flera smarta speglar pÄ CES, men den hÀr Àr nog den konstigaste. Lumine frÄn Lululab Àr utformad för att fungera som din hudvÄrdsassistent, och genom den smarta spegeln kan den analysera ditt ansikte för brister. NÀr du har analyserat kommer den att rekommendera hudvÄrdsprodukter som passar dina behov. Under demonstrationen rekommenderade spegeln och Lululabs representant att jag provade den hÀr Daft Punk-liknande hjÀlmen, som strÄlade mig med ljus, för att förment förbÀttra min hud.

InWin Diey

Gissa vad den hÀr saken Àr? Det Àr faktiskt ett PC-fodral. Den kinesiska PC-fodralstillverkaren InWin designade ett mekaniskt system för att tÀcka skrivbordstornet i mitten med plexiglasflikar. Samma system kan ocksÄ höja de transparenta skalorna som en fjÀril, vilket Àr vad produkten Àr uppkallad pÄ pÄ kinesiska. Diey Àr tÀnkt att vara bÄde kontorsutrustning och en inredning.

GĂ„ Dogo

Om du Àr en hundÀgare, vet du att det suger att lÀmna din hundvÀn hemma. Men tÀnk om du kunde underhÄlla ditt husdjur medan du Àr borta? Ange Go Dogo. Det Àr ett internetanslutet system för hundar som lovar att ge dem en mental trÀning. Go Dogo spelar upp videor pÄ din TV och ger instruktioner till din hund för trÀning. Dess kameror kan avgöra om din hund sitter ordentligt, vÀlter eller liknande och ger ut en godis. Produkten Àr planerad att lanseras pÄ hösten för $ 399.

Kohler Moxie

Kohler har skapat en ny version av Moxie, ett duschhuvud med en vattentÀt Bluetooth-högtalare integrerad i sin design. Den nya versionen lÀgger till stöd för Amazon Alexa, sÄ att du kan bestÀlla lite nytt schampo medan du suddar dina lÄs. Högtalaren anvÀnder ljud frÄn Harman Kardon för att erbjuda premiumljud. FörvÀnta dig att den lanseras i sommar för 229 dollar.

Welt Smart Belt Pro

Welts första smarta bÀlteprodukt kan hjÀlpa dig att spÄra din midja och fysisk aktivitet. Företagets senaste modell lovar att förhindra att Àldre vuxna faller. Den spÄrar hur du gÄr och letar efter oegentligheter i din gÄng. Om bÀltet mÀrker att nÄgot Àr av kommer det att skicka en varning till en ansluten telefon, förhoppningsvis innan hösten Àger rum. Welt planerar att lansera Smart Belt Pro i april.

HiSense E blÀckfÀrgtelefon

Efter att ha slÀppt en svartvitt E Ink-smartphone har HiSense utvecklat en fÀrgversion. Den anvÀnder samma displayteknik som en Kindle, om Àn med fÀrg, och kan ringa, surfa pÄ nÀtet och hantera texter. HiSense vill sÀlja den till barn som ett sÀtt att erbjuda de flesta av funktionerna pÄ en smartphone utan alla beroendeframkallande underhÄllnings- och videofilmer. Den kör Android OS och har en bakÄtvÀnd kamera och lovar utmÀrkt batteritid. Det förvÀntas lanseras i vÄras.

MoDesk

Nu kan du alltid ha ett bÀrbart skrivbord oavsett vart du gÄr. MoDesk Àr en lÀtt bÀrvÀska till din bÀrbara dator med en twist. Den innehÄller ett par lÄnga metallben som kan stiga och förvandla hela installationen till ett mobilt skrivbord för din bÀrbara dator. Produkten Àr redan tillgÀnglig och börjar vid $ 229. Det kan stödja upp till 33 pund.

Golden Summoner

Om du har pengar att brÀnna, kanske du Àr intresserad av det hÀr 9 999 $ tangentbordet frÄn PC-spelbolaget XPG. Hela installationen har plÀterats i 24 k guld. En företagsrepresentant berÀttade för oss att de tre första enheterna gick till saudiska prinsar.

Morari Medical

För tidig utlösning Àr inte nÄgot du förvÀntar dig att höra om pÄ CES. Men det Àr ett hÀlsoproblem som Morari Medical försöker lösa genom en bÀrbar. Företaget har kommit med en bandageliknande prototyp som anvÀnder elektroder för att försöka fördröja utlösning hos mÀn. Morari Medicals grundare tror att den bÀrbara produkten lÀtt kan appliceras under ljumsken som en lapp innan mannen engagerar sig i samlag. Företaget Àr dock fortfarande i testfasen och kommer att genomföra fler prövningar med faktiska anvÀndare innan de försöker fÄ det till marknaden.

CarkitAI Roxie

Om du Àr ett fan av kommer du att grÀva det hÀr. Roxie Àr ett sÀtt att hÄlla karaoke-sessioner direkt i din bil. Produkten fungerar över en fjÀrrfÀltsmikrofon som du kan installera i fordonet. Mikrofonen kopplas sedan ihop med din smartphone och bilens stereoanlÀggning. VÀlj en lÄt pÄ din smartphone och Roxie-mobilappen kan ta bort sÄngens sÄng sÄ att du kan sjunga över sjÀlva musiken. Företaget, CarkitAI, hoppas kunna leverera produkten i februari för 149 USD. Det planerar ocksÄ att sÄ smÄningom sÀlja en kamera med enheten, sÄ att du kan spela in och leva dina karaoke-sessioner.

EnvisionBody

Undrar hur du skulle se ut med fler muskler eller mindre fett? Det kan finnas en app för det. PÄ CES presenterade EnvisionBody konceptet som ett sÀtt att hjÀlpa motivera mÀnniskor som kÀmpar för att hÄlla sig i form. Appen lovar att skapa bilderna i realtid med din smarttelefons kamera, programvarealgoritmer och förstÀrkt verklighet. EnvisionBody hoppas kunna lansera appen under tredje kvartalet i Är.

Det bÀsta av CES 2020

För mer CES-tÀckning, kolla in de bÀsta sakerna vi sÄg i Är.

De vĂ€rsta “bĂ€sta av CES” -valen frĂ„n 2010-talet

Tror du att vi alltid ringer rÀtt med vÄra CES-val? TÀnk om.

Vidare lÀsning