Den hÀr lilla ThinkPad-bÀrbara datorn passar i din hand, kör spel

Den hÀr lilla ThinkPad-bÀrbara datorn passar i din hand, kör spel

En datorhobbyist har skapat den som kan vara den minsta bÀrbara ThinkPad-bÀrbara datorn.

“ThinkTiny” Ă€r en DIY-skapelse frĂ„n Paul Klinger, doktorsexamen i fysik som monterade miniatyranteckningsboken med hjĂ€lp av komponenter som han köpte online och en 3D-skrivare för att tillverka det svarta höljet. Resultatet Ă€r en bĂ€rbar dator som kan passa i handflatan.

Den bÀrbara datorn Àr ganska begrÀnsad i funktionalitet, men du kan spela spel pÄ den. Klinger laddade upp en YouTube-video som visar maskinen som kör svartvita versioner av Tetris, Snake och Lunar Lander pÄ enhetens lilla 128-till-64-pixel skÀrm.

ThinkTiny Ă€r för liten för att ha ett fungerande tangentbord. Men den har ThinkPads ikoniska “TrackPoint” röda knapp, som kan fungera som en mus.

“Jag gjorde det i princip bara för skojs skull”, sa Klinger till PCMag i ett e-postmeddelande. Han skapade tidigare en annan miniatyr-dator, ett spelbord, som han ocksĂ„ programmerade för att köra enkla datorspel.

ThinkTiny

ThinkTiny “var ett uppenbart nĂ€sta steg efter min lilla spel-PC, och ThinkPad-spĂ„rpunkten passar perfekt för en 5-vĂ€gs switch”, sade han och antydde till den multiriktade kontrollknappen pĂ„ den lilla bĂ€rbara datorn.

Det tog Klinger ungefĂ€r en vecka eller sĂ„ att bygga ThinkTiny. “Koden Ă€r mestadels densamma som för min lilla spel-PC, sĂ„ huvuddelen av det var den mekaniska designen för fodralet. PCB (kretskort) Ă€r ganska enkelt och tog bara en eftermiddag”, sa han.

Kolla in Klingers GitHub-sida för instruktioner om hur du skapar enheten, tillsammans med den datorkod han anvÀnde för att köra spelen. Totalt spenderade han cirka $ 70 pÄ komponenter och ytterligare $ 15 pÄ det anpassade kretskortet.