Den här lilla ThinkPad-bärbara datorn passar i din hand, kör spel

En datorhobbyist har skapat den som kan vara den minsta bärbara ThinkPad-bärbara datorn.

“ThinkTiny” är en DIY-skapelse från Paul Klinger, doktorsexamen i fysik som monterade miniatyranteckningsboken med hjälp av komponenter som han köpte online och en 3D-skrivare för att tillverka det svarta höljet. Resultatet är en bärbar dator som kan passa i handflatan.

Den bärbara datorn är ganska begränsad i funktionalitet, men du kan spela spel på den. Klinger laddade upp en YouTube-video som visar maskinen som kör svartvita versioner av Tetris, Snake och Lunar Lander på enhetens lilla 128-till-64-pixel skärm.

ThinkTiny är för liten för att ha ett fungerande tangentbord. Men den har ThinkPads ikoniska “TrackPoint” röda knapp, som kan fungera som en mus.

“Jag gjorde det i princip bara för skojs skull”, sa Klinger till PCMag i ett e-postmeddelande. Han skapade tidigare en annan miniatyr-dator, ett spelbord, som han också programmerade för att köra enkla datorspel.

ThinkTiny

ThinkTiny “var ett uppenbart nästa steg efter min lilla spel-PC, och ThinkPad-spårpunkten passar perfekt för en 5-vägs switch”, sade han och antydde till den multiriktade kontrollknappen på den lilla bärbara datorn.

Det tog Klinger ungefär en vecka eller så att bygga ThinkTiny. “Koden är mestadels densamma som för min lilla spel-PC, så huvuddelen av det var den mekaniska designen för fodralet. PCB (kretskort) är ganska enkelt och tog bara en eftermiddag”, sa han.

Kolla in Klingers GitHub-sida för instruktioner om hur du skapar enheten, tillsammans med den datorkod han använde för att köra spelen. Totalt spenderade han cirka $ 70 på komponenter och ytterligare $ 15 på det anpassade kretskortet.

Relaterade Artiklar

Back to top button