Den genomsnittliga College-Laptop Shopper prioriterar pris, hastighet och varumärke

Gå in i de flesta högskolekurser, och du kommer att träffas av ett hav av klistermärketäckta Mac-datorer och omsorgsfulla Dells (och naturligtvis de döda ögonstudenterna som föll bakom dem). Bärbara datorer är lika mycket en del av högskolans liv som dålig matsal i matsal och elaka falska ID-kort – 81 procent av studenterna är beroende av en bärbar dator. Det är inte att säga att varje elev sitter på uppmärksamhet, snabbt antecknar eller slår ut papper; de flesta tittar på Netflix, vissa handlar och en handfull av de djärvaste slackarna är djupt inne i en Fortnite-match.

Why Axis Bug

Men bra datorer med all denna distraktion och förhalning kommer till höga priser, och studenter simmar inte precis kontant. Olika huvudämnen och intressen kräver också olika funktioner – min Macbook Pro tar inte mycket med i mina skrivklasser, men för mina ljudproduktionsuppdrag är det viktigt.

En PCMag-undersökning (genomförd via Google Survey) frågade 1 000 högskolestudenter vad de uppskattade när de köpte en ny bärbar dator till skolan och hur mycket de var villiga att spendera. Endast 4 procent av eleverna brydde sig om skärmstorlek, och lika överraskande ansåg bara 11 procent vikt när de handlar för bärbara datorer (tydligt, deras campus har inga kullar). Kapaciteten värderades till 14 procent och kom under 20 procent – Apple-kulten trivs på konstnärliga campus. Hastigheten kom på andra plats, 22 procent. Och priset var våra respondenters högsta prioritet, med 27 procent som ansåg det som sitt främsta bekymmer.

I genomsnitt är college barn villiga att betala ut i genomsnitt 761,32 $ på en ny dator för skolan. I den höga delen tittade 8 procent av eleverna på produkter med 1 500 dollar plus prislappar och 13 procent tittade på enheter mellan 1 200 och 1 500 dollar. Antalet skjuter i höjden till $ 900 till $ 1200 – billigt Macbook-intervall – med 22 procent av de svarande som är villiga att leta efter datorer i det intervallet. Procentandelen sjunker igen i intervallet $ 600 till $ 900 (13 procent) men hoppar upp mellan $ 300 och $ 600 (20 procent) och hoppar igen för datorer under $ 300 (24 procent).

Om du vill nypa några extra dollar, kolla in PCMags bästa budgetbärbara datorer, varav ingen kostar mer än 599,99 dollar.

Relaterade Artiklar

Back to top button