Den federala regeringen Ă€ndrar sina skatteformer … igen

Den federala regeringen Àndrar sina skatteformer ... igen

Om du inte redan har gĂ„tt över till att anvĂ€nda skatteprogramvara för att uppfylla dina ekonomiska skyldigheter gentemot regeringen, kan det hĂ€r vara Ă„ret att göra det. Varför nu? Eftersom skattemyndigheterna Ă€ndrar sina former … Du kan bry dig om att lĂ€ra dig de nya formulĂ€rens detaljer och sĂ„ kan du lĂ„ta programvaran göra det bakom kulisserna Ă„t dig. Vi beskriver detaljerna nedan sĂ„ att du kan bestĂ€mma sjĂ€lv.

Som du kanske kommer ihÄg gjorde IRS allvarliga förÀndringar av sina inkomstskattformer för 2018. 1040A och 1040EZ avbröts, ersattes av en ny 1040 som skulle ha storleken pÄ ett vykort men som faktiskt var större: Det var ungefÀr en halv sida pÄ bÄda sidor. Dessutom introducerades nya scheman 1 till 6. Om du anvÀnde en online-skattetjÀnst (eller en revisor, naturligtvis), kanske du inte har mÀrkt detta. Du svarade bara pÄ frÄgor som vanligt, och ansökan var ansvarig för att slÀppa dina svar pÄ rÀtt formulÀr och scheman. Skattelösningsutvecklare var tvungna att klÀttra för att göra nödvÀndiga Àndringar, men sÀsongen var ganska hÀndelsefri.

Tack vare Bipartisan Budget Act 2018 har landskapet Ă„terigen förĂ€ndrats. Utkast till versioner av skatteformulĂ€r för skatteĂ„ret 2019 slĂ€pptes i juli 2019. Förutom en nĂ„got lĂ€ngre blankett 1040 finns en helt ny – men valfri – form för seniorer (skattebetalare 65 Ă„r och Ă€ldre), Form 1040-SR.

2019 Form 1040

Den nya 1040

IRS utkast till Form 1040 2019 skiljer sig frĂ„n 2018-versionen – och lĂ€ngre – Ă€ven om det inte fyller hela arket. Förra Ă„rets formulĂ€r anvĂ€nde hela förstasidan för att fĂ„ din personliga information: arkiveringsstatus; namn, adress och personnummer; beroende; status för hĂ€lso- och sjukvĂ„rd, och sĂ„ vidare. Du (och din betalda förberedare, om tillĂ€mpligt) undertecknade ocksĂ„ din retur pĂ„ den hĂ€r sidan.

Det föreslagna formulÀret 1040 frÄn 2019 ber om samma personuppgifter pÄ förstasidan, men lanseras ocksÄ omedelbart i skattefrÄgor. Det finns totalt 15 rader hÀr. FrÄgan börjar som vanligt med inkomst: W-2, rÀnta, utdelning, pensioner och livrÀntor, socialförsÀkringsinkomster och kapitalvinster eller förluster. Du redovisar andra inkomster som affÀrs- eller gÄrdsintÀkter eller uthyrning av fastigheter, tillsammans med justeringar av inkomster (utbildarutgifter, HSA-avdrag och egenföretagares sjukförsÀkringsavdrag) frÄn schema 1.

Du tar standardavdraget eller överför specificerade avdrag frÄn schema A. Om du Àr berÀttigad till det kvalificerade företagsinkomstavdraget (QBI) som vÀxte fram ur lagen om skattesÀnkningar och jobb, tillÀmpar du det numret frÄn formulÀr 8995 eller 8995 -A. Resten av raderna pÄ förstasidan av nya 1040 Àr avsedda för berÀkningar och summan av din skattepliktiga inkomst.

Den gamla 1040

All denna information tog upp ungefÀr hÀlften av den andra sidan i FormulÀr 1040 2018. Resten av sidan handlade om skatter och krediter. Behövde du redovisa inkomster för ett eller flera barn? Behövde du berÀkna skatten pÄ en kvalificerad engÄngsfördelning med 20 procent av kapitalvinstvalet, det tioÄriga skattealternativet eller bÄda? Schema 2-belopp dokumenterades ocksÄ hÀr, inklusive den alternativa minimiskatten (AMT) och eventuell Äterbetalning av förskottspremiekredit.

Resten av den hÀr sidan tÀckte skattekrediter, precis som skattekredit för barn och andra utgÄvor enligt Schema 3 (icke Äterbetalningsbara skattekrediter). Schema 4-data som överförts till FormulÀr 1040 2018 handlade om andra skatter (egenföretagarskatt, icke-avgiftsskatt och Medicare-skatt). Du rapporterade sedan i schema 5 alla skatter du redan betalat (berÀknad skatt, belopp som lÀmnats in med en begÀran om förlÀngning); skatter som hÄlls kvar pÄ W-2 och 1099; och Äterbetalningsbara krediter (EIC, ytterligare barnskatteavdrag, utbildningspoÀng). NÀr du angav dina totala skattepliktiga inkomster och skatteförpliktelser var allt som Äterstod att berÀkna din Äterbetalning eller det belopp du var skyldig.

Baksidan av Form 1040 2019 handlar om samma skatteÀmnen och slutar med din signatur och den för alla (nya i Är), vilket gör det möjligt för en annan person Àn din skatteförberedare att diskutera din avkastning med IRS. Om en betald förberedare fyller i din retur krÀvs ocksÄ hans eller hennes signatur och annan identifierande information lÀngst ner pÄ sidan.

För att sammanfatta: IRS har modifierat en del av formuleringen och organisationen av de vanliga skattefrĂ„gorna som finns pĂ„ Form 1040, men inte deras innehĂ„ll. SĂ„ du börjar med dessa Ă€mnen pĂ„ förstasidan snarare Ă€n pĂ„ baksidan, och du kommer att mĂ€rka nĂ„gra Ă€ndringar – om du inte anvĂ€nder skatteprogramvara.

Form 1040-SR

1040-SR

Det första du kommer att mÀrka om nya 1040 för seniorer Àr att det Àr mycket lÀttare att lÀsa. Teckensnittet Àr större och det finns inga skuggade omrÄden som det finns pÄ standardformulÀret 1040. Det Àr utformat för att vara sÄ enkelt som gamla 1040EZ.

För det andra ska formulÀrets rader vara inriktade pÄ de inkomstströmmar som Àldre amerikaner i allmÀnhet har, men de liknar den nya blanketten 1040. Linjerna 1 till 6 i utkastet till formulÀret behandlar löner, löner, tips och sÄ vidare. pÄ; skattebefriad rÀnta; kvalificerad utdelning IRA-distributioner; pensioner och livrÀntor; sociala förmÄner; och kapitalvinst (eller förlust). Linjerna 7 och 8 handlar om andra inkomster och justeringar av inkomst och ger din berÀknade justerade bruttoinkomst.

Som med traditionella 1040 kan du vÀlja mellan standardavdrag eller specificerade avdrag (frÄn schema A). Om du kommer ihÄg fördubblades standardavdraget ungefÀr för 2018 Ärs skattesÀnkningar och jobb, sÄ inte sÄ mÄnga skattebetalare specificerar. 1040-SR innehÄller ett standardavdragstabell sÄ att du enkelt kan identifiera din fÀste. Detta fortsÀtter pÄ rad 9, följt av QBI-avdraget (om du naturligtvis Àr kvalificerad) pÄ rad 10. Din totala skattepliktiga inkomst visas pÄ rad 11b.

I likhet med formulÀret 1040 ber de nÀrmaste raderna om information om skattelÀttnader och betalda skatter. NÀr du har slutfört det hÀr avsnittet och fÄtt dina totala betalningar kan du berÀkna antingen din Äterbetalning eller det belopp du Àr skyldig. Nedan kan du ange information om en tredjepartsdesigner om tillÀmpligt och tillhandahÄlla underskrifter för dig sjÀlv och alla berörda beredare.

Den stora nyheten Àr att Form 1040-SR Àr lÀttare för Äldrande ögon. Dess innehÄll skiljer sig inte mycket frÄn standard 1040, Ätminstone i detta tidiga skede. Om du anvÀnder skatteprogramvara för din skattedeklaration för 2019 (se efter kommande recensioner hÀr), bör du inte mÀrka nÄgon skillnad förrÀn du skriver ut dina egna kopior efter arkivering.

The Tax (Software) Takeaway

Den verkliga takeawayen Àr att om du anvÀnder skatteprogramvara för dina skatter för 2018 (se för kommande recensioner hÀr), bör de flesta förÀndringarna ske bakom kulisserna. Det Àr en av de verkliga fördelarna med att ha gjort hoppet frÄn papper. Och om du inte har bytt över kan dessa Àndringar, Àven om de inte Àr drastiska, göra det att göra Ärets skatter bara irriterande nog för att du Àntligen tar sprÄnget.

TÀnk pÄ att detta bara Àr utkast till formulÀr och inte kommer att slutföras pÄ flera mÄnader, eftersom kongressen fortfarande kan göra Àndringar i skattekoden för 2019. IRS kommer att ta kommentarer och förslag pÄ förbÀttringar fram till 15 augusti 2019. Du kan ringa in genom att skicka ett e-postmeddelande till [email protected].