Den enorma obesvarade frÄgan om Samsungs Galaxy Note 10

Den enorma obesvarade frÄgan om Samsungs Galaxy Note 10

UPPDATERING 11:00 ET: Evan Blass i morse backpedaled pĂ„ sitt Twitter-konto och sa att “prata med tvĂ„ personer med förstahands kunskap om amerikanska operatörslager, verkar det klart att amerikanska enheter kommer att ha SD855 över hela linjen.” SĂ„ i teorin kan de amerikanska modellerna av Not 10 alla stödja de kommande 5G-funktioner som bĂ€rare vill ha, men det finns fortfarande kĂ€llor dĂ€r ute som berĂ€ttar att det inte finns nĂ„gon specifik 5G AT&T- eller T-Mobile-modell av enheten som erbjuds. Med andra ord Ă€r vi fortfarande förvirrade, men det Ă€r mer troligt att situationen fungerar nu.

Originalpost:
NÀstan allt har lÀckt ut nÀsta veckas Samsung Galaxy Note 10, förutom en enorm sak: vad hÀnder med Note 10 och 5G?

VÄr Galaxy Note 10-ryktet har de flesta lÀckta specifikationer för Galaxy Note 10 och 10+. Vad det inte har Àr vilka bÀrare som fÄr 5G-varianten och vilka typer av 5G som den varianten kommer att stödja. Detta Àr kritiskt viktigt eftersom Not 10 kan vara den första 5G-telefonen med tekniken som faktiskt tÀcker hela amerikanska tunnelbanor.

Alla 5G-telefoner i USA just nu Àr desperat ofullstÀndiga. Ingen av dem stöder den variant av 5G som amerikanska operatörer kommer att anvÀnda för att tÀcka breda omrÄden. Det kallas lÄgband FDD 5G, ofta med en frisson av DSS eller dynamisk spektrumdelning.

LÄgband FDD lÄter amerikanska operatörer ÄteranvÀnda hela gamla 4G-frekvensband för 5G, som T-Mobile avser att göra med 600MHz. DSS lÄter bÀrare lÀttare dela ett enda band mellan 4G och 5G, vilket AT&T och Verizon har sagt att de kommer att göra.

Utan lĂ„gband kan T-Mobile inte tillhandahĂ„lla sin “5G för alla.” T-Mobile har tidigare sagt att det skulle lansera lĂ„gband 5G och en telefon för att gĂ„ med i slutet av 2019. AT&T och Verizon har bĂ„da förbundit sig att lĂ„ga band 5G nĂ€sta Ă„r, och AT&T har sagt flera gĂ„nger att det kommer har en lĂ„gbandig 5G-telefon frĂ„n Samsung i Ă„r.

En 5G-telefon med lĂ„gt band för en amerikansk operatör mĂ„ste vara lite av ett anpassat jobb, eftersom det kommer att matcha tvĂ„ Qualcomm-delar som inte gĂ„r ihop som standard – den befintliga 855-processorn och X55-modemet, vilket inte Ă€r tillgĂ€nglig i vilken enhet som helst Ă€n. De Ă€r inte oförenliga, men en sĂ„dan parning har inte gjorts förut.

ChampionlĂ€ckaren Evan Blass, vars kĂ€llor i allmĂ€nhet Ă€r ganska bra, har hĂ€vdat att endast Verizon kommer att fĂ„ en variant av Note 10+ 5G med en Qualcomm-processor. Det Ă€r mycket osannolikt att en telefon skulle para ihop det nya Qualcomm X55-modemet med en icke-Qualcomm-processor – det Ă€r svĂ„rare att integrera – Ă€ven om jag antar att allt Ă€r möjligt.

Förra gÄngen jag kommer ihÄg att Samsung parade ihop sin egen Exynos-processor med ett Qualcomm-modem var för Är sedan, i Verizon och Sprint Galaxy S6-modellerna. SÄ det kan göras. Men Qualcomm har starkt antytt för mig flera gÄnger att dess 5G-modem bara fungerar med Qualcomms chipsets. BlÄste de rök mot mig? Kanske.

Detta kan alla betyda att endast Verizon kommer att fÄ en 5G Galaxy Note 10, vilket lÀmnar AT&T och T-Mobile (och Sprint, men Sprint anvÀnder inte lÄgband och har förmodligen för avsikt att anvÀnda T-Mobile-varianter i framtiden ÀndÄ) helt ur bilden.

Vad sÀgs om T-Mobile?

T-Mobile har Ätminstone en utgÄng. Det stod inte att det skulle ha en Samsung-lÄgbandstelefon. Det kan till exempel vara en oslÀppt LG V-serie i vingarna. LG kunde skapa en telefon som skulle hantera alla T-Mobils band. Det skulle vara lite av en kupp för LG. LÀgg mÀrke till att T-Mobile, till skillnad frÄn Sprint och Verizon, inte hÀmtade LG V50 5G; kanske har den en V55 kommer?

T-Mobile har ocksÄ en relation med OnePlus, som gör 5G-telefoner för Europa, men det finns en annan twist dÀr. T-Mobile har ett hybrid-millimetervÄg- och lÄgbandsnÀtverk, och OnePlus VD Pete Lau har sagt att han inte vill skapa millimetervÄgstelefoner eftersom de Àr dyra och smÀrtsamma. (Dom Àr.)

Men om företaget sÄlde en OnePlus-telefon med lÄg band utan millimetervÄg, skulle det vara i den galna positionen att sÀlja en Samsung Galaxy S10 5G som hanterar sitt snabba nÀtverk men inte dess breda och en andra telefon som hanterar sin breda men inte dess snabba. Det Àr en huvudvÀrk. BÀttre att ha en telefon som hanterar allt.

Vad sÀgs om AT&T?

I januari lovade AT&T offentligt en Samsung 5G-telefon som skulle hantera bĂ„de millimetervĂ„g och lĂ„gband vid slutet av Ă„ret. Om det inte Ă€r anteckningen … vad Ă€r det?

Jag antar att företaget skulle kunna bestÀlla en ny version av Galaxy S10 5G, men dÄ skulle de ha nÄgra kunder med lÄgband och andra utan; lycka till att kommunicera det.

Eller AT&T kan fĂ„ ett anpassat jobb, nĂ„got som en Samsung A70 med 5G kastas in … men AT&T riktar sig för nĂ€rvarande mot 5G till avancerade affĂ€rs- och statskunder, och det Ă€r precis de som gillar och vill ha anteckningen.

En 5G Galaxy Note 10 med lÄgt band passar AT & Ts strategi och passar för timing. Men vem vet: kanske AT&T fÄr en kommande Samsung 5G-telefon som absolut ingen har hört talas om och aldrig har lÀckt ut. Eller kanske blir det walisiskt pÄ sitt löfte.

The Insane Confusion of American 5G

Allt detta gĂ„r bara till vad en kokande het röra 5G Ă€r i USA just nu – duellbĂ€rare, flera band, inga kartor och motstridiga serviceplaner. (Till exempel: Verizons 5G-telefonplan erbjuder obegrĂ€nsad anvĂ€ndning av hotspot, men dess hotspot-plan Ă€r begrĂ€nsad till 50 GB.) Jag studerar den hela dagen och jag förstĂ„r inte ens en del av den.

I Europa verkar det vara mycket mer meningsfullt. BÀrare lanserar förnuftigt mellanband 5G, allt pÄ ungefÀr samma frekvenser, med prisvÀrda serviceplaner och lÀttlÀsta tÀckningskartor.

SÄ vÀnta, för den hÀr berg-och dalbana kommer inte att bli mindre ojÀmn nÀr som helst. Jag har inga svar, men jag kommer att leta efter nÄgra pÄ Samsungs Not 10 Unpacked-evenemang onsdagen den 7 augusti.