Den bÀsta musiken och ljuden som hjÀlper dig att fokusera

Den bÀsta musiken och ljuden som hjÀlper dig att fokusera

Att lyssna pĂ„ musik – sĂ€rskilt lĂ„tar utan texter – kan hjĂ€lpa till med repetitiva uppgifter, öka fokus och öka produktiviteten. Men vet du vad som inte gör nĂ„got av det? Slösar bort 30 minuter med att försöka hitta nĂ„gra lĂ„tar.

Trots miljontals innehÄllsval till hands spenderar vi ofta för mycket tid pÄ att blÀddra och tror förgÀves att kanske nÀsta knackning eller svep ger den perfekta lÄten. SlÄ av det och gÄ igÄng med ett av dessa alternativ.

AI-musik

Om du inte har börjat lyssna pĂ„ musik som produceras av datorer finns det en god chans att du snart kommer att göra det – det Ă€r en hetvara i musikbranschen. Skönheten i musik gjord av artificiell intelligens Ă€r att den kan strĂ€cka sig pĂ„ obestĂ€md tid och införliva dina personuppgifter för att matcha dina förhĂ„llanden i realtid. Appar kan komma Ă„t din plats- och hĂ€lsodata, till exempel för att avgöra var du Ă€r och vad du kan kĂ€nna vid ett visst ögonblick.

Endel Àr en ny Àlskling i AI-musikutrymmet pÄ grund av dess enkla grÀnssnitt och effektiva, vetenskapligt baserade musikerbjudanden. Det ger förinstÀllda ljudbilder som Focus, Relax och Sleep för att snabbt matcha din omgivning. Den Àr ocksÄ tillgÀnglig pÄ ett svindlande utbud av plattformar, inklusive Twitch. Brain.fm ger liknande förinstÀllda stÀmningar, men strÀcker sig till guidad och ostyrd meditationsmusik.

Melodia

Den bÀsta AI-skapade musiken kommer (sÄ smÄningom) att kosta dig. Brain.fm erbjuder fem gratis sessioner, men Àr dÄ $ 6,99 per mÄnad eller $ 49,99 per Är för obegrÀnsad och offlineÄtkomst. Endel Àr gratis pÄ webben, men Àr tillgÀngligt via köp i appen pÄ mobil frÄn 5,99 USD per mÄnad.

Melodiaproducerar emellertid inte originalljud utan försöker smart hantera din musiklyssning genom att inkludera data som plats och aktivitet. MÄlet Àr att lÀra dig dina lyssningsvanor och genrer efter tid pÄ dagen för att spÄra vad du gör nÀr som helst pÄ ett intelligent sÀtt. Den Àr tillgÀnglig gratis pÄ iOS.

LjudspÄr

Om du vill ha nÄgot bekant men inte Àr sÀker pÄ var du ska börja, besök dina favoritprogram, filmer och videospel via deras ljudspÄr.

Netflix har nu tre volymer av originalscore pĂ„ musikströmningstjĂ€nster som Spotify, Apple Music och Amazon Music. Musiken Ă€r syntetisk med ett dynamiskt omfĂ„ng – frĂ„n hoppande och nostalgisk till spökande och lĂ€skig; det Ă€r toppen.

Star Wars-fans kan resa galaxen utan att lÀmna sina tangentbord. Musik frÄn och hÄll saker frÀscha.

Personligen gillar jag att lyssna pÄ orkesterförestÀllningar av James Bond-filmteman. Det finns mÄnga lÄtar frÄn de 24 filmerna och mÄnga variationer frÄn olika inspelade förestÀllningar runt om i vÀrlden.

Ett annat alternativ Àr videospelljudspÄr. Dessa dagar anlitar utvecklare begÄvade kompositörer för att göra sina episka titlar, och de Àr vÀrda att lyssna Àven om du inte Àr en spelare. NÄgra av de mest populÀra spelljudspÄren inkluderar Monument Valley 2, Journey och musik frÄn Final Fantasy-serien.

Spellistor

De mest populÀra streamingtjÀnsterna för musik har otaliga spellistor som gÄr utöver dagens topp poplÄtar och inkluderar naturljud, klassisk musik och fler nischval. Apple Music har till exempel en fokusavdelning under Music by Mood för att hjÀlpa dig att koncentrera dig, medan Amazon Music har en sektion för arbete, studier och lÀsning under spellistor.

I nischÀnden har Spotify spellistor som Àr dedikerade till ljudet av mekaniska tangentbord. De flesta kommer att anvÀnda detta för att fÄ en kÀnsla av ljudet innan de köper, men efter 46 minuter kan det lugnande typandet bara vara biljetten till att lÄsa in och fokusera.

Spotify mekaniska tangentbordsljud

LÄt dig inte luras av namnet: Rockabye Baby! förvandlar musik frÄn dina favoritartister till instrumentala vaggvisor. Album strÀcker sig frÄn The Beatles till Jay Z och blandar det bekanta med lugnande, arbetsvÀnliga toner. De senaste tillskotten inkluderar Snoop Dogg, Tom Petty, Katy Perry och Imagine Dragons.

Om du vill ha mer variation regelbundet utan att stĂ€ndigt söka efter nĂ„got nytt, Ă€r Flow State ett dagligt nyhetsbrev för “arbetsmusik” som rekommenderas starkt. NĂ„gra andra mest instrumentala artister som jag regelbundet tycker om Ă€r: Tycho, Teen Daze och The Album Leaf.

Vitt ljud

Binaural

Medan musiken Àr fantastisk, behöver du ibland bara lite vitt brus. FristÄende maskiner frÄn det förflutna har nu blivit appar, med den extra fördelen att kunna skapa dina egna, personliga miljöer. För ibland vill du bara höra regn, ett tÄg, en ko och lÀgereld knakar samtidigt.

Noizio erbjuder ljud som Deep Space, Summer Night, Blue Whales och Coffee House. Den fria Lite-versionen (Mac App Store, Android) erbjuder fem ljud (Campfire, October Rain, Sea Waves, Sunny Day, Thunderstorm), medan pro-versionen har 40 alternativ pÄ Mac för $ 9,99 och 35 pÄ Android för $ 2,49. Du kan spara och Äterkalla tidigare blandningar samt stÀlla in en timer om du anvÀnder den för sömn.

Om du specifikt letar efter regn och Äska, kolla in Thunderspace, som har fantastisk, bi-aural ljudkvalitet för $ 2,99 pÄ iOS. PÄ Android, Koppla av regn erbjuder liknande funktioner.

BinauralÀr en ljudapp som inte passar alla. Den Àr skrÀddarsydd för hardcore-brusentusiaster och lÄter dig vÀlja olika ljudfrekvenser, till exempel 9,5Hz, vilket appen sÀger Àr bra för avkoppling och drömmar. För problemlösning rekommenderar den en högre tonhöjd pÄ 39-50Hz. GrÀnssnittet Àr minimalt, men du kan blanda in regnljud ovanpÄ frekvenserna. Det Àr gratis att ladda ner pÄ iOS och Mac; betala nÄgra dollar för att lÄsa upp fler funktioner.