Den amerikanska regeringen bekräftar: Den vill tvinga Facebook att låta den avlyssna samtal via Messenger

Foto: Messenger / ledare

Den amerikanska regeringen är mycket intresserad av att börja lyssna på Messenger. Det sociala nätverket motstår för närvarande tryck från den amerikanska regeringen. Huruvida bakdörren kommer att ge i framtiden är dock inte uteslutet.

Den amerikanska regeringen vill få krypteringsnycklar för misstänkta samtal. Han ber Facebook att bryta krypteringen och hjälpa dem att skaffa bevis som de kan använda i domstol. Det sociala nätverket håller dock inte med om avslöjandet av historik från chattjänsten, och så motstår det hittills.

Messenger-konversationer är krypterade, vilket innebär att endast de som skickar eller tar emot ett meddelande kan komma åt dem. Facebook behöver inte ens skaffa dem utan att bryta krypteringsnyckeln. USA: s försök att få tillgång till Messenger rapporterades av Reuters-byrån, vars insatser bekräftades av tre andra personer.

Kryptering kan ändras

I Kalifornien avgörs framtiden för liknande ansökningar. Naturligtvis händer detta bakom stängda dörrar. Men om domstolen avgör regeringen till förmån måste de sociala nätverken utan dröjsmål tillhandahålla all den begärda informationen. Enligt klassificerade källor gör Facebook dock allt för att förhindra att detta händer. Han har redan utmanat och invänt mot justitieministeriets begäran.

Relaterade Artiklar

Back to top button