Den 2-åriga uppgraderingscykeln för mobiltelefoner är mestadels död

Kommer du ihåg att räkna ner tills din tvååriga smarttelefonplan var slut så att du skulle vara berättigad till en uppgradering? I dessa dagar väntar du förmodligen så länge som möjligt innan du får en ny.

Why Axis Bug

Mobiltelefontjänsteleverantörer vill att du ska byta vartannat år, men en ny undersökning från operatören Ting Mobile visar att den tvååriga telefonuppgraderingscykeln för många av oss hör till det förflutna. De flesta håller nu på sina telefoner i minst tre år, avslöjade undersökningen.

Av de 3 640 personer som Ting undersökte förra månaden sa 47 procent att de hade sin sista telefon i tre till fem år innan de uppgraderade, och ytterligare åtta procent väntade mer än fem år. Trettio procent uppgraderades till tvåårsgränsen och 15 procent handlades upp efter bara ett år eller mindre.

“Efter så många år av människor som pressats att uppgradera till en ny telefon när deras gamla telefon var helt funktionell, är det uppmuntrande att se att så många av våra respondenter hänger på sina enheter längre”, Ting Mobile Content Director Andrew Moore -Crispin sa i ett uttalande. “Människor är mer medvetna om saker som pris och grundläggande telefonfunktionalitet. De bryr sig inte så mycket om att ha den senaste, coolaste tekniken – något som kanske inte är bra nyheter för de stora tillverkarna i år.”

Bara 10 procent av de tillfrågade svarade att de senast uppgraderade sin telefon eftersom de var tvungna att ha en ny het modell. Tvärtom sa 32 procent att de uppgraderade eftersom deras tidigare telefon inte fungerade lika bra som den hade tidigare, och 23 procent gjorde det för att deras telefon var trasig, skadad eller förlorad.

För mer information om Tings undersökning, kolla in infografiken nedan.

Varför Axis smartphone-uppgraderingscykel infografisk

Relaterade Artiklar

Back to top button