Dell: Vi arbetar med datorer med dubbla skÀrmar (genom att döda tangentbordet)

Dell: Vi arbetar med datorer med dubbla skÀrmar (genom att döda tangentbordet)

Dell bekrÀftade idag att det förbereder ny hÄrdvara med dubbla skÀrmar.

Dell har utforskat enheter med flera skÀrmar i flera Är, vilket framgÄr av dess patentansökningar. Men PC-tillverkaren pratar offentligt mer om anstrÀngningen nÀr Microsoft presenterade sin egen Surface-enhet med dubbla skÀrmar.

PÄ onsdagen publicerade Dells tekniska chef för klientlösningar, Glen Robson, ett blogginlÀgg dÀr man talade om fördelarna med det extra skÀrmutrymmet nÀr det gÀller multitasking.

“Vi utformar datorer med dubbla skĂ€rmar för att ge produktivitetsupplevelser,” sa Robson. “AnvĂ€ndare kommer att kunna slutföra flera uppgifter mer effektivt och smidigt.

“Till exempel kommer konstnĂ€rer och arkitekter att kunna skapa pĂ„ en skĂ€rm, medan de refererar till fotografier pĂ„ en annan”, tillade han. “Du kommer att kunna ta anteckningar pĂ„ en skĂ€rm, medan den andra visar bilderna vid ett videosamtal; eller anvĂ€nda en för att skriva ett e-postmeddelande, medan en annan visar kalkylarken du hĂ€mtar data frĂ„n. TĂ€nk dig det i ett ljus, mobilenhet.”

Enligt Robson har Dell arbetat med sina partners de senaste Ă„ren för att bĂ€ttre utforska enheter med dubbla skĂ€rmar. Det Ă€r Ă€ven anlitade experter pĂ„ beteendepsykologi för att hjĂ€lpa Dell att stryka ut potentiella mönster, varav nĂ„gra nĂ„dde “prototypfasen” 2017.

“Tack vare böcker Ă€r dubbla skĂ€rmar och vikbara format bekanta för oss, och vi ser dubbla skĂ€rmar som en naturlig utveckling av PC: n,” sa Robson. Hans blogginlĂ€gg indikerar dock att företaget kan introducera den andra skĂ€rmen genom att bli av med det traditionella bĂ€rbara tangentbordet.

“Vi vet ocksĂ„ att anvĂ€ndare idag har en stark kĂ€nslomĂ€ssig koppling till fysiska tangentbord. AnvĂ€ndare kommer sĂ„ smĂ„ningom att flytta till tangentbord pĂ„ skĂ€rmen i framtiden eller förlita sig pĂ„ röstaktivering eller pennor, sĂ„ vi utforskar sĂ€tt att överbrygga dessa upplevelser och omfamna det nya regler för enhetsinteraktion, sade han.

Även om Dell inte retade nĂ„gra bilder av sina produkter med dubbla skĂ€rmar, har leverantören övervĂ€gt en rad olika anvĂ€ndningsscenarier och inmatningsmetoder nĂ€r de designade de experimentella datorerna. “Vi har lagt mycket tid pĂ„ att utforska balansen mellan prestanda, kraft och övergripande estetik”, tillade han.

Dell Àr inte ensam nÀr det gÀller att utveckla bÀrbara datorer med dubbla skÀrmar. Förutom Microsoft har HP, Asus och Lenovo nyligen fört sina egna modeller pÄ marknaden. Men för nÀrvarande förblir de nischprodukter. Vi tyckte att Asus ZenBook Pro Duo till exempel var en omtÀnksam, om Àn dyr, Äteruppfinning av den bÀrbara datorn som skulle tilltala kreativa proffs med resurskrÀvande arbetsflöden.

Vi mÄste vÀnta och se vilka andra modeller PC-tillverkare lagar mat över tiden och om de kan ta PC-mainstream med dubbla skÀrmar.