Dell levererar första bÀrbara dator med Intels 10nm-chip

Dell levererar första bÀrbara dator med Intels 10nm-chip

Dell kommer att börja ta bestÀllningar pÄ den första bÀrbara datorn som kör Intels efterlÀngtade processor pÄ 10 nanometer, Ice Lake, pÄ torsdag klockan 9 ET.

XPS 13-konvertibla bÀrbara datorer byggda med 10: e generationens Intel Core-chips börjar pÄ 999 USD. Och du kommer att kunna konfigurera den med Core i3, i5 eller i7-varianter av 10nm-processorerna.

PCMag hade en chans att kolla in den bÀrbara datorn i maj, och nÀr det gÀller utseende fann vi att den liknade den tidigare modellen. En mindre förÀndring Àr skÀrmen; den Àr nÄgot större vid 13,4 tum, jÀmfört med de tidigare 13,3 tum och kommer nu med ett bildförhÄllande pÄ 16:10.

Dell XPS Ice Lake 2

Dell sÀger ocksÄ att den bÀrbara datorn kan köras i upp till nÀstan 17 timmar pÄ en enda laddning nÀr den Àr utrustad med standardpekskÀrmen 1.920-av-1.200. Konsumenterna har ocksÄ valet att byta i en Ultra HD 3,840 x 2400 pekskÀrm, men den Àr mer strömkrÀvande och minskar batteriets livslÀngd till 10 timmar.

Enligt Intel har den nya XPS 13 2-i-1 ocksĂ„ blivit utprovad som en “Project Athena” -bĂ€rbar dator. Detta innebĂ€r i huvudsak att det har mĂ„nga av de senaste funktionerna inom PC-hĂ„rdvaruteknik och Ă€r certifierat att fungera bra i verkliga miljöer.

Dell XPS Ice Lake

Naturligtvis Àr det stora försÀljningsargumentet antagandet av Intels Ice Lake-processorer. Och enligt vÄra tidiga riktmÀrken har vi funnit att kiseln utmÀrker sig nÀr det gÀller löpspel. Den integrerade grafiken ombord kan hantera nÄgra ganska respektabla bildhastigheter i nivÄ med nÄgra dedikerade grafikkort.

Ice Lake-chipsen har ocksÄ optimerats för att hantera arbetsbelastningar som anvÀnder AI-drivna algoritmer (tÀnk bildredigering eller sprÄköversÀttningsprogramvara.) För dessa program lovar chipsen att erbjuda upp till 2,5 gÄnger prestandahöjning jÀmfört med Àldre Intel-chips.

Men nĂ€r det gĂ€ller rĂ„ CPU-prestanda, förvĂ€nta dig inte att nĂ„got spel förĂ€ndras. VĂ„ra riktmĂ€rken visade bara mindre förbĂ€ttringar nĂ€r det gĂ€ller att köra CPU-baserade uppgifter, vilket gör kislet i nivĂ„ med Intels senaste generationens processorer. ÄndĂ„ mĂ„ste vi testa fler Ice Lake-marker för att fĂ„ en fullstĂ€ndig bild av deras möjligheter.