Dell Latitude 5400 kan hjÀlpa Chromebooks att invadera IT

Dell Latitude 5400 kan hjÀlpa Chromebooks att invadera IT

Apple och Microsoft har gjort gemensamma anstrĂ€ngningar för att fĂ„ iOS- och Windows 10 S-lĂ€genheter till grundskolklasser, dĂ€r Googles Chromebooks har blivit tillbehöret. Nu Ă€r det Googles tur att göra en egen anstrĂ€ngning – en som bara kan övertyga den lĂ„ngvariga Windows-exklusiva IT-marknaden för stora företag att omfamna Chromebooks.

Den inledande salven i denna anstrÀngning kommer inte bara frÄn Googleplex utan ocksÄ frÄn platser som Round Rock, dÀr Dell utvecklar Chrome OS-drivna versioner av sina bÀrbara Latitude-datorer. Företaget meddelade pÄ mÄndagen de tvÄ första sÄdana enheterna, Latitude 5400 och Latitude 5300 2-i-1.

Dell Enterprise Chromebook 2

BÄda bÀrbara datorer har de fysiska kÀnnetecknen för en Latitude. De Àr robusta, med Gorilla Glass som tÀcker skÀrmarna frÄn kant till kant och displaylock förstÀrkt med kolfiber. De Àr ocksÄ kraftfulla med 8: e generationens Intel-processorer upp till en fyrkÀrnig Core i7, upp till 32 GB minne och SSD-enheter med sÄ mycket som 1 TB lagringsutrymme.

Dessa Àr specifikationer som vÀldigt fÄ Chromebooks utanför Googles egen extremt nischade Pixel Slate ($ 510,00 pÄ Amazon) och Pixelbook har erbjudit hittills. Viktigare för stora IT-avdelningar, de nya latituderna kommer ocksÄ att innehÄlla nÄgra av Dells fjÀrrhanteringsfunktioner, inklusive stöd för VMware Workspace One. Tillsammans med Googles Chrome Enterprise Console utgör de nya latituderna ett trovÀrdigt alternativ till en flotta bÀrbara datorer som kör Windows 10 Pro.

Dell Enterprise Chromebook 3

Google har redan en mjukvara fotfÀste i Fortune 500-företag i form av sina G Suite-produktivitetsappar. Att fÄ informationstjÀnstemÀn att ta Chromebooks pÄ allvar har varit lite svÄrare, delvis för att mÄnga Chromebooks Àr fyndkÀllare med pokey-komponenter och tunn konstruktion. Pixel Slate och Pixelbook försöker skingra denna uppfattning, men det hÀr Àr snygga enheter för tidigt antagande entusiaster, inte IT-redo affÀrsmaskiner.

Dell Enterprise Chromebook 4

Dells nya latituder skulle kunna skingra Chromebook-butikens downmarket-aura pÄ ett sÀtt som CIO: s uppskattar. De Àr inte de första sÄdana enheterna, men tidigare anstrÀngningar som HP Chromebook x360 14 ($ 514,71 pÄ HP) innehÄller fortfarande nÄgra nedmarknadskomponenter, inklusive mindre robust eMMC-flashlagring istÀllet för en SSD. Dell erbjuder bara SSD: er, och Àven om Celeron-processorer kommer att driva nybörjarmodellerna, kommer bÄda maskinerna att erbjuda affÀrsfavoriter som LTE-modem som tillval och HDMI-utgÄngar i full storlek.

Dessa exklusiva specifikationer hjÀlper Chromebooks i Latitude 5000-serien att konkurrera med Windows-drivna latituder, HP EliteBooks och Lenovo ThinkPads, men de ökar ocksÄ deras begÀrda priser. Latitude 5400 börjar vid $ 699 och Latitude 5300 2-i-1 börjar pÄ $ 819, jÀmfört med Chromebook x360 14: s startpris pÄ bara $ 500. De Àr tillgÀngliga för försÀljning frÄn och med tisdag; kom tillbaka snart för PCMags fullstÀndiga recension.