Dell Latitude 5400 kan hjälpa Chromebooks att invadera IT

Apple och Microsoft har gjort gemensamma ansträngningar för att få iOS- och Windows 10 S-lägenheter till grundskolklasser, där Googles Chromebooks har blivit tillbehöret. Nu är det Googles tur att göra en egen ansträngning – en som bara kan övertyga den långvariga Windows-exklusiva IT-marknaden för stora företag att omfamna Chromebooks.

Den inledande salven i denna ansträngning kommer inte bara från Googleplex utan också från platser som Round Rock, där Dell utvecklar Chrome OS-drivna versioner av sina bärbara Latitude-datorer. Företaget meddelade på måndagen de två första sådana enheterna, Latitude 5400 och Latitude 5300 2-i-1.

Dell Enterprise Chromebook 2

Båda bärbara datorer har de fysiska kännetecknen för en Latitude. De är robusta, med Gorilla Glass som täcker skärmarna från kant till kant och displaylock förstärkt med kolfiber. De är också kraftfulla med 8: e generationens Intel-processorer upp till en fyrkärnig Core i7, upp till 32 GB minne och SSD-enheter med så mycket som 1 TB lagringsutrymme.

Dessa är specifikationer som väldigt få Chromebooks utanför Googles egen extremt nischade Pixel Slate ($ 510,00 på Amazon) och Pixelbook har erbjudit hittills. Viktigare för stora IT-avdelningar, de nya latituderna kommer också att innehålla några av Dells fjärrhanteringsfunktioner, inklusive stöd för VMware Workspace One. Tillsammans med Googles Chrome Enterprise Console utgör de nya latituderna ett trovärdigt alternativ till en flotta bärbara datorer som kör Windows 10 Pro.

Dell Enterprise Chromebook 3

Google har redan en mjukvara fotfäste i Fortune 500-företag i form av sina G Suite-produktivitetsappar. Att få informationstjänstemän att ta Chromebooks på allvar har varit lite svårare, delvis för att många Chromebooks är fyndkällare med pokey-komponenter och tunn konstruktion. Pixel Slate och Pixelbook försöker skingra denna uppfattning, men det här är snygga enheter för tidigt antagande entusiaster, inte IT-redo affärsmaskiner.

Dell Enterprise Chromebook 4

Dells nya latituder skulle kunna skingra Chromebook-butikens downmarket-aura på ett sätt som CIO: s uppskattar. De är inte de första sådana enheterna, men tidigare ansträngningar som HP Chromebook x360 14 ($ 514,71 på HP) innehåller fortfarande några nedmarknadskomponenter, inklusive mindre robust eMMC-flashlagring istället för en SSD. Dell erbjuder bara SSD: er, och även om Celeron-processorer kommer att driva nybörjarmodellerna, kommer båda maskinerna att erbjuda affärsfavoriter som LTE-modem som tillval och HDMI-utgångar i full storlek.

Dessa exklusiva specifikationer hjälper Chromebooks i Latitude 5000-serien att konkurrera med Windows-drivna latituder, HP EliteBooks och Lenovo ThinkPads, men de ökar också deras begärda priser. Latitude 5400 börjar vid $ 699 och Latitude 5300 2-i-1 börjar på $ 819, jämfört med Chromebook x360 14: s startpris på bara $ 500. De är tillgängliga för försäljning från och med tisdag; kom tillbaka snart för PCMags fullständiga recension.

Relaterade Artiklar

Back to top button