DeepMinds AI att ta emot mÀnskliga StarCraft II-spelare pÄ Battle.net

DeepMinds AI att ta emot mÀnskliga StarCraft II-spelare pÄ Battle.net

StarCraft II-spelare har en chans att bevisa att mÀnniskor kan slÄ en maskin.

En banbrytande AI frĂ„n DeepMind kommer att spela spelet anonymt i offentliga matcher. “Som en del av pĂ„gĂ„ende vetenskaplig forskning om artificiell intelligens kan spelare nu vĂ€lja chansen att matchas mot experimentversioner av DeepMinds StarCraft II-agent, AlphaStar”, sa det officiella Starcraft Twitter-kontot pĂ„ onsdagen.

AI kommer att delta i ett “litet antal spel” pĂ„ Battle.net, som Ă€r vĂ€rd för StarCraft II, men bara under en begrĂ€nsad tid. Matcherna kommer ocksĂ„ att ske pĂ„ tĂ€vlingsstegen i Europa.

StarCraft-uppdatering! Som en del av pÄgÄende vetenskaplig forskning om artificiell intelligens kan spelare nu vÀlja chansen att matchas mot experimentversioner av DeepMinds StarCraft II-agent, AlphaStar, pÄ tÀvlingsstegen.

LĂ€s mer: https://t.co/xgW1RLaBCZ pic.twitter.com/ac6YzPkMEH

– StarCraft (@StarCraft) 10 juli 2019

2017 slog AI frÄn DeepMind berömda mÀnsklighetens toppspelare i det kinesiska spelet Go. Det alfabetÀgda företaget har nu satt sin syn pÄ att fÄ AI att bemÀstra det mer komplexa spelet StarCraft, som involverar gruvresurser och byggenheter för att attackera och förstöra motstÄndaren.

Resultatet Àr AlphaStar. I december dominerade AI ett par topprankade StarCraft-spelare. Matcherna var dock begrÀnsade till att spela mot AI pÄ en enda karta och endast anvÀnda Protoss frÀmmande ras.

Blizzard sa att AlphaStar nu kommer att anta mÀnskliga spelare pÄ flera kartor med nÄgon av de tre tÀvlingarna i spelet, de andra tvÄ Àr Zerg och Terrans. AI kommer dock bara att spela en-mot-en-matcher.

Spelare som möter den artificiella intelligensen fĂ„r inte heller nĂ„gon varning om att deras motstĂ„ndare faktiskt Ă€r ett datorprogram. “Att lĂ„ta AlphaStar spela anonymt hjĂ€lper till att sĂ€kerstĂ€lla att det Ă€r ett kontrollerat test, sĂ„ att de experimentella versionerna av agenten upplever spel sĂ„ nĂ€ra en normal 1v1-stege som möjligt,” förklarade Blizzards inlĂ€gg. “Det hjĂ€lper ocksĂ„ till att alla spel spelas under samma förhĂ„llanden frĂ„n match till match.”

Resultaten kommer att publiceras i en peer-reviewed vetenskaplig uppsats, tillsammans med omspelningar av AlphaStar matcher. “Om du vill ha chansen att hjĂ€lpa DeepMind med sin forskning genom att matcha mot AlphaStar kan du vĂ€lja genom att klicka pĂ„” opt-in “-knappen i popup-fönstret i spelet. Du kan Ă€ndra ditt opt-in-val nĂ€r som helst med hjĂ€lp av “DeepMind opt-in” -knappen pĂ„ 1v1-menyn, “sa Blizzard.

Företaget har en FAQ med mer information om matcherna och hur man gÄr med i dem. DeepMind trÀnade AlphaStar genom att först lÀra det att emulera mÀnskliga spelare frÄn tidigare inspelade StarCraft-matcher. Företaget kom sedan med ett nytt sÀtt att förfina AI ytterligare; det skapade en hel grupp av AlphaStar AIs och fick dem alla att kÀmpa mot varandra. SjÀlvtrÀningen gjorde det möjligt för den artificiella intelligensen att utveckla nÄgra sÀllan sett strategier och stÀndigt förbÀttra dem.

ÄndĂ„ har AlphaStars skicklighet kommit under granskning, inte allt bra. Vissa kritiker anser att AI har orĂ€ttvisa fördelar nĂ€r de tĂ€vlar mot mĂ€nniskor, som förmĂ„gan att smĂ€lta mer rĂ„ datorinformation frĂ„n matcherna, nĂ€r en person bara kan lita pĂ„ vad de ser frĂ„n spelets grafik.

Som svar sĂ€ger Blizzards inlĂ€gg att AlphaStar kommer att uppleva spel med en “kameraliknande vy” som liknar hur en mĂ€nniska ser spelet. “Detta innebĂ€r att AlphaStar inte fĂ„r information om sin motstĂ„ndare sĂ„vida den inte ligger inom kamerans synfĂ€lt, och den kan bara flytta enheter till platser inom dess syn. Alla grĂ€nser för AlphaStars prestanda utformades i samrĂ„d med pro-spelare,” tillade företaget.

AlphaStar kommer ocksÄ att begrÀnsas till ett ospecificerat antal ÄtgÀrder per minut och per sekund för att sÀkerstÀlla att AI konkurrerar pÄ lika villkor.