DeepMinds AI att ta emot mänskliga StarCraft II-spelare på Battle.net

StarCraft II-spelare har en chans att bevisa att människor kan slå en maskin.

En banbrytande AI från DeepMind kommer att spela spelet anonymt i offentliga matcher. “Som en del av pågående vetenskaplig forskning om artificiell intelligens kan spelare nu välja chansen att matchas mot experimentversioner av DeepMinds StarCraft II-agent, AlphaStar”, sa det officiella Starcraft Twitter-kontot på onsdagen.

AI kommer att delta i ett “litet antal spel” på Battle.net, som är värd för StarCraft II, men bara under en begränsad tid. Matcherna kommer också att ske på tävlingsstegen i Europa.

StarCraft-uppdatering! Som en del av pågående vetenskaplig forskning om artificiell intelligens kan spelare nu välja chansen att matchas mot experimentversioner av DeepMinds StarCraft II-agent, AlphaStar, på tävlingsstegen.

Läs mer: https://t.co/xgW1RLaBCZ pic.twitter.com/ac6YzPkMEH

– StarCraft (@StarCraft) 10 juli 2019

2017 slog AI från DeepMind berömda mänsklighetens toppspelare i det kinesiska spelet Go. Det alfabetägda företaget har nu satt sin syn på att få AI att bemästra det mer komplexa spelet StarCraft, som involverar gruvresurser och byggenheter för att attackera och förstöra motståndaren.

Resultatet är AlphaStar. I december dominerade AI ett par topprankade StarCraft-spelare. Matcherna var dock begränsade till att spela mot AI på en enda karta och endast använda Protoss främmande ras.

Blizzard sa att AlphaStar nu kommer att anta mänskliga spelare på flera kartor med någon av de tre tävlingarna i spelet, de andra två är Zerg och Terrans. AI kommer dock bara att spela en-mot-en-matcher.

Spelare som möter den artificiella intelligensen får inte heller någon varning om att deras motståndare faktiskt är ett datorprogram. “Att låta AlphaStar spela anonymt hjälper till att säkerställa att det är ett kontrollerat test, så att de experimentella versionerna av agenten upplever spel så nära en normal 1v1-stege som möjligt,” förklarade Blizzards inlägg. “Det hjälper också till att alla spel spelas under samma förhållanden från match till match.”

Resultaten kommer att publiceras i en peer-reviewed vetenskaplig uppsats, tillsammans med omspelningar av AlphaStar matcher. “Om du vill ha chansen att hjälpa DeepMind med sin forskning genom att matcha mot AlphaStar kan du välja genom att klicka på” opt-in “-knappen i popup-fönstret i spelet. Du kan ändra ditt opt-in-val när som helst med hjälp av “DeepMind opt-in” -knappen på 1v1-menyn, “sa Blizzard.

Företaget har en FAQ med mer information om matcherna och hur man går med i dem. DeepMind tränade AlphaStar genom att först lära det att emulera mänskliga spelare från tidigare inspelade StarCraft-matcher. Företaget kom sedan med ett nytt sätt att förfina AI ytterligare; det skapade en hel grupp av AlphaStar AIs och fick dem alla att kämpa mot varandra. Självträningen gjorde det möjligt för den artificiella intelligensen att utveckla några sällan sett strategier och ständigt förbättra dem.

Ändå har AlphaStars skicklighet kommit under granskning, inte allt bra. Vissa kritiker anser att AI har orättvisa fördelar när de tävlar mot människor, som förmågan att smälta mer rå datorinformation från matcherna, när en person bara kan lita på vad de ser från spelets grafik.

Som svar säger Blizzards inlägg att AlphaStar kommer att uppleva spel med en “kameraliknande vy” som liknar hur en människa ser spelet. “Detta innebär att AlphaStar inte får information om sin motståndare såvida den inte ligger inom kamerans synfält, och den kan bara flytta enheter till platser inom dess syn. Alla gränser för AlphaStars prestanda utformades i samråd med pro-spelare,” tillade företaget.

AlphaStar kommer också att begränsas till ett ospecificerat antal åtgärder per minut och per sekund för att säkerställa att AI konkurrerar på lika villkor.

Relaterade Artiklar

Back to top button