Dean Ayala svarar på samhällsdruidproblem – Hearthstone

Om du har följt Hearthstone-metapratlet noggrant under den senaste veckan eller två kommer du att vara medveten om att det finns ganska mycket oro i samhället kring Druiden.

Några av de nya Frozen Throne-korten – spelade i kombination med några av hjältens klassdefinierande “ramping” -formuleringar – har lett till vad många anser vara en oacceptabel nivå av kraftkrypning för de mest populära däck.

Hearthstone-utvecklaren Dean Ayala dök upp på Reddit igår kväll för att beskriva sina tankar om det nuvarande tillståndet för metan, och förklara också vad teamet överväger internt i detta tidiga skede av expansionen.

Vi har inkluderat hans fullständiga offert längre ner på sidan, men här är en snabb sammanfattning av vad som angetts:

Här är Ayalas fullständiga uttalande:

Vi citerar intern statistik då och då, men jag brukar vara försiktig med det själv eftersom det är mycket svårt att hitta någon statistik som representerar alla. Med tillräckligt med tid och tillräcklig tillgång tycker jag att det inte är svårt att visa data för att stödja nästan alla åsikter om metaspelet. I slutet av Un’Goro-cykeln var Hunter faktiskt den högsta vinstklassen bland alla Hearthstone-spelare. Faktum är att Hunter hade den högsta vinstnivån för en stor del av expansionen. Naturligtvis skulle jag inte säga att i efterhand av Un’Goro att Hunter borde ha varit mindre kraftfull, men det är vad data kan föreslå. Med detta i åtanke, här är några tankar om några av de kommentarer jag har läst i den här tråden.

1. Druid överträffar i popularitet den historiska Undertaker Hunter.

Statistiken som används för det här inlägget är för en rang över en dag. Statistiken vi citerar om Undertaker Hunter refererar till alla Hearthstone-spelare i alla led över en tidsperiod på en vecka till en månad. Druid är populärt just nu, men denna statistik är inte jämförbar. Om jag var tvungen att gissa vad som är den mest populära klassen inom en rang genom tiderna, skulle jag antagligen gissa Mage på Rank 25 på en genomsnittlig dag eller Warrior at Legend under Warsong Commander / Molten Giant era.

2. Blizzard försvann efter expansionen.

Som med alla tidiga metagames övervakar vi spelhastigheter, vinstnivåer och spelarsentiment dagligen. Vi hoppar i trådar som den här ganska regelbundet för att säga exakt det, men människor tenderar att vilja veta exakt om vi är eller inte kommer att ändra något. Vi diskuterar vilka potentiella förändringar vi kan göra om Druid ökar i popularitet över tiden, men ~ 5 dagars popularitet räcker inte för att ringa det samtalet just nu.

3. Folket vill veta statusen för en druid nerf.

Vi tittar på ett antal Druid-kort, men för att en kortlek eller arketyp ska nå denna popularitetsnivå så tidigt i en expansion är det inte onormalt. Befolkningen hittar vanligtvis något kraftfullt, hakar fast på det, sedan kommer andra däck som är kraftfulla mot den arketypen på scenen tills en av dem framträder som det nya populära däcket innan cykeln fortsätter. Det är verkligen möjligt att Druid faktiskt är så kraftfull att det förhindrar att den normala metagamcykeln händer, men det är för tidigt att säga. Här är några tankar om aktuella Druid-kort. Tänk på att det här är några av de diskussioner vi har internt, inte en lista med ändringar.

Innervate, Swipe, Wild Growth: När vi bytte Keeper of the Grove och Ancient of Lore var målet att Druids skulle ha mer intressanta beslut att göra när däcksbyggande snarare än att en stor grupp kort skulle inkluderas automatiskt. Även om dessa kort har ändrats finns det fortfarande några andra överträdare av detta som Innervate eller Swipe … och Wild Growth i mindre grad. Att ha några kraftfulla kort som hjälper till att definiera vad som gör en klass annorlunda kan vara bra, men särskilt dessa kort har gett upphov till ett antal interna konversationer där vi har vägt upp och nackdelen att ha var och en som en del av Druid för Hearthstone evighet.

Ultimate Infestation: Att byta ett kort som Ultimate Infestation tror vi skulle ha en större inverkan på spelarsentimentet än den faktiska spelhastigheten eller vinststatistiken. Det är en stor, prickig, cool design men den verkar inte vara statistiskt ansvarig för Druid-makt eller popularitet. Kraftnivån åt sidan, att ha en så kraftfull kortdragningseffekt i Druid är något vi är försiktiga med i Druid eftersom vi inte skulle betrakta det som en del av deras identitet som en klass. Delvis av den anledningen och av känslomässiga skäl är det fortfarande en del av diskussionerna om vad man ska göra med Druid om befolkningen och maktnivån fortsätter att stiga.

Spridande pest: En del av det som håller Druid sårbar är deras svaghet för minion svärmar på grund av brist på kraftfull AoE. Medan vi tror att pesten är en mjuk version av AoE som passar Druid-smakpaketet, kan det kanske ta upp en av sårbarhetspunkterna mer än vad vi ursprungligen skulle ha tänkt. Idealiskt spridningspest används i tunga minion svärmmetas och mindre så som en allmän inkludering i alla Druid däck. Token Druid, Token Shaman och Murloc Paladin visar alla en hög befolkning i det nuvarande metagamet så det är möjligt att meta för pest bara råkar vara nu, men det är ett kort som vi fortsätter att hålla ett öga på framöver.

Relaterade Artiklar

Back to top button