De vĂ€rsta “bĂ€sta av CES” -valen frĂ„n 2010-talet

De vÀrsta

Las Vegas Àr en lÀmplig plats för CES. Det finns blinkande lampor överallt, larm slocknar runt omkring dig och varje produkt som visas Àr ett spel.

Varje januari gÄr teknikföretag till öknen och tar ut stora pengar för en monter i Las Vegas Convention Center i hopp om att deras senaste och bÀsta kommer att finnas pÄ allas mÄste-lista för det Äret.

NĂ€r varje show avslutas vĂ€ljer vi pĂ„ PCMag vĂ„ra favoritinnovationer för en Best of CES-sammanstĂ€llning. Men de kan inte alla vara vinnare; Ă€ven produkter med enormt surr överlever inte nĂ€r de hamnar i butikshyllorna. NĂ€r vi gĂ„r in i ett nytt decennium, lĂ„t oss titta tillbaka pĂ„ det vĂ€rsta av vĂ„ra “Best of CES” -val.

Annons

2010: HP Slate 500

NĂ€r Microsofts vd Steve Ballmer intog scenen vid CES 2010 förvĂ€ntade publiken Courier – en bokliknande, dubbelskĂ€rm-surfplatta. Vad de fick var att Ballmer kort visade tre namnlösa HP-surfplattor. De var tydligt placerade som iPad-mördare, men Ballmer hade fĂ„ detaljer förutom att de kördes pĂ„ Windows 7. NĂ„gra mĂ„nader senare framkom HP Slate 500, men vi fann att “HPs första surfplatta inte alls Ă€r en Apple iPad-konkurrent alls . ” I en vridning kan vi dock fĂ„ Courier 2020 trots allt med den kommande Microsoft Surface Neo.

Ärligt nĂ€mnt: 3D-TV
Kommer du ihÄg nÀr 3D-TV-apparater skulle bli nÀsta stora sak? Det var svÄrt att undkomma dem vid CES 2010, men behovet av fÄniga glasögon och brist pÄ 3D-innehÄll dömde dem frÄn början.

2011: Motorola Atrix

Under 2011 vĂ€nde mĂ€nniskor sig fortfarande till idĂ©n att deras telefoner verkligen var datorer. SĂ„ Motorola försökte hybridstrategin med Atrix – en dĂ„ kraftfull mobiltelefon som förvandlades till en bĂ€rbar dator eller en stationĂ€r PC. I vĂ„rt bĂ€sta av CES 2011 förklarade vi Atrix som ett “helt nytt dataparadigm” och “riktigt revolutionerande.” NĂ€r vi granskade det senare samma Ă„r sa vi att Atrix “visar hur vi sannolikt kommer att anvĂ€nda vĂ„ra mobila enheter under 2020.” Men det begick en kardinal synd frĂ„n eran – AT & T-exklusivitet plus dyra tillbehör – för att inte tala om nĂ„gra buggar. År 2012 var appen “Webtop” som driver Atrix död, och liknande anstrĂ€ngningar sedan dess, som Samsung DeX, har inte precis tagit teknikvĂ€rlden med storm.

Ärligt nĂ€mnt: Motorola Xoom-surfplatta
Inte ett bra Är för Motorola-produkter. Xoom-surfplattan gjorde rubriker eftersom den var den första surfplattan som körde Android 3.0 (Honeycomb), ett multitasking-surfplattevÀnligt operativsystem. Men precis som HP Slate 500 före den kunde inte Xoom mÀta upp till iPad. Apple drog sedan Xoom in i sin patentstrid med Motorola.

2012: Google TV

Googles första försök till interaktiv TV var i oktober 2010 med Logitech och Sony ombord. Logitech kallade det senare ett “misstag vid implementering” och kanske Google borde ha lyssnat. IstĂ€llet tippade fyra tillverkare Google TV-produkter pĂ„ CES 2012 – Vizio, LG, Sony och Samsung. Med stöd frĂ„n sĂ„dana högt profilerade företag föreslog vi i vĂ„rt bĂ€sta av CES 2012 att “Google TV kan bli det enhetliga systemet för anslutna HDTV.” Men det var inte vad passiv TV ville ha, sĂ€rskilt inte i ett sĂ„ klumpigt grĂ€nssnitt. År 2014 hade Android TV tagit över för att driva digital videostreaming för smarta TV-apparater och mediahubbar.

Ärligt nĂ€mnt: Nokia Lumia 900
Den mest livliga produkten pÄ CES 2012 var en Windows Phone.
Nokias första avancerade Windows Phone 7-enhet, den LTE-utrustade Lumia 900, hade en 8MP-kamera, Carl Zeiss-optik och en 4,3-tums AMOLED-skĂ€rm. “Som en del av Microsofts sista CES-nyckel kan den kraftfulla Lumia 900 vara en passande utsĂ€ndning och precis vad Windows Phone-plattformen behöver”, sa vi den gĂ„ngen. NĂ€r vi Ă€ntligen fick hĂ€nderna pĂ„ det, Ă€lskade vi Lumia 900, men AT & T-exklusivitet (varför ?!) och ett dömt mobil OS sĂ€nkte den lovande smarttelefonen.

(Fotokredit: Emmanual Dunard AFP via Getty Images)

2013: YotaPhone

Under Ă„ren har ett antal nisch-smarttelefontillverkare försökt skaka upp mobilutrymmet, och Yotafones tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt var en enhet med dubbla skĂ€rmar som innehöll en traditionell pekskĂ€rm pĂ„ ena sidan och en E-blĂ€ckskĂ€rm pĂ„ den andra. Vid CES 2013 fann vi att det första YotaPhone-skĂ€rmsystemet var “överraskande genomtĂ€nkt.” Men det rysslandsbaserade företaget, som Ă€r rĂ€dd av en rĂ€ttegĂ„ng, gick upp i magen 2019.

Ärligt nĂ€mnt: Razer Edge Gaming Tablet
Razer Edge var tĂ€nkt att vara en surfplatta för Windows 8 som spelare skulle vilja anvĂ€nda runt huset och pĂ„ campus. Vi fann att det “injicerar lite vĂ€lbehövlig spĂ€nning i tablettutrymmet”, men det började pĂ„ 1 000 $ och hade en nĂ„got rejĂ€l formfaktor. Nvidias Project Shield försökte nĂ„got liknande pĂ„ CES 2013, men pĂ„ Android. NĂ„gra Ă„r senare anlĂ€nde Nintendo Switch i ett mindre paket till en mer överkomlig prispunkt.

2014: Ångmaskiner

Steam visade sig vara ett populĂ€rt sĂ€tt att distribuera PC-spel, sĂ„ Steam-baserad hĂ„rdvara verkade som en naturlig utveckling. Men trots att de visar 13 olika Steam Machine-vardagsrumsdatorer frĂ„n 13 olika tillverkare pĂ„ CES 2014 skickade de inte pĂ„ över ett Ă„r. Och nĂ€r de anlĂ€nde, Ă€ven frĂ„n stora namn inom spel som Alienware (ovan), sĂ„lde de inte. Kanske för att Steam satte sig i konkurrens med sin egen (nu avvecklade) Steam Link-digitalbox för TV-apparater. År 2018 tog Steam bort Steam Machines-sidan frĂ„n navfĂ€ltet, trots att de hĂ€vdade att Machines fortfarande Ă€r en sak.

Ärligt nĂ€mnt: Typo Keyboard
År 2014 hjĂ€lpte BlackBerry-nostalgi det Ryan Seacrest-stödda Typo-tangentbordet att tjĂ€na en bĂ€sta nicka i vĂ„r sammanfattning. Enkelt uttryckt lade detta tillbehör pĂ„ 99 $ till ett BlackBerry-tangentbord till din iPhone. Som du förvĂ€ntar dig lĂ€mnade BlackBerry talan och tillĂ€gget var dött ett Ă„r senare.

2015: Dell Venue 8 7000-surfplatta

År 2015 försökte hĂ„rdvaruproducenterna fortfarande sitt bĂ€sta för att toppa iPad och Dells lösning var Venue 8 7000. Vid den tiden var det den tunnaste surfplattan vi sett – ett hĂ„r smalare Ă€n Apple iPad 2. 8 tum skiffer hade en skarp skĂ€rm och en gimmicky men intressant djupavkĂ€nnande kamera. “Men viktigast av allt Ă€r det den enda Android-surfplattan som kan tĂ€vla om design med vĂ„ra nuvarande Editors Choice för Android-surfplattor, Samsung Galaxy Tab S 8.4”, sĂ€ger Sascha Segan frĂ„n PCMag. Konsumenterna var dock inte riktigt överens. Dell avbröt sina Android-surfplattor 2016.

2016: Laundroid

En maskin som viks din tvĂ€tt? Skriv upp mig! Seven Dreamers ‘Laundroid anvĂ€nde datorsyn för att identifiera klĂ€desplagg och robothĂ€nder för att ordna dem. TyvĂ€rr kostade det $ 16.000. En cool idĂ© som företaget inte riktigt kunde komma frĂ„n. ()

2017: Faraday Future FF 91

Faraday Future Ă€r det andra elbilsföretaget som Ă€r uppkallat efter en forskare, men det skiljer ut att det faktiskt inte har nĂ„gra bilar pĂ„ vĂ€gen. Sedan grundandet 2014 har företaget plĂ„gats av problem som har lett till att det inte har nĂ„gra fordon i produktion. Den meritlistan hindrade inte den frĂ„n att introducera FF 91 vid CES 2017. Det supersnabba crossover-fordonet fanns pĂ„ utstĂ€llningsgolvet och var tillgĂ€ngligt för testkörningar, men det har inte gĂ„tt i produktion. Företaget har 45 miljoner dollar i skuld men tar pĂ„ nĂ„got sĂ€tt fortfarande reservationer för FF 91, om Ă€n med varning: “Även om vi gör alla anstrĂ€ngningar för att leverera FF 91 sĂ„ snart som möjligt, förstĂ„r du och hĂ„ller med om att placera denna reservation garanterar inte mottagande av en FF 91 eller ett specifikt leveransdatum. “

Ärligt nĂ€mnt: Kuri Robot
Den förtjusande Kuri-roboten frĂ„n Mayfield Robotics fĂ„ngade vĂ„rt öga vid CES 2017. Den var en personlig assistentrobot som du kunde relatera till och skulle kĂ€nna dig bekvĂ€m att ha i ditt hem varje dag. Vi hade stora förhoppningar pĂ„ Kuri, men söt betalar inte rĂ€kningarna och Mayfield meddelade i juli 2018 att det skulle “pausa verksamheten” och sluta producera Kuri.

2018: Lenovo Mirage Solo

Lenovo Mirage Solo Ă€r ett fristĂ„ende VR-headset som fungerar med Googles Daydream-plattform. “Det Ă€r mycket mindre kludgey att anvĂ€nda Ă€n att slĂ€ppa telefonen i ett headset, och [could be] framtiden för mobil VR, “sa vi vid den tiden. Men nĂ€r fristĂ„ende VR-headset framkom minskade efterfrĂ„gan pĂ„ telefonbaserad VR. I oktober 2019 avbröt Google Daydream VR-headsetet och pekade pĂ„ bristen pĂ„ adoption. Lenovo sa att de planerar att fortsĂ€tta sĂ€lja Mirage Solo, dock bara sĂ„ lĂ€nge lagret rĂ€cker.

2019: TBD

Vidare lÀsning

Datorer och elektroniska recensioner

Datorer och elektroniska bÀsta val