De hetaste datorkomponenterna och lagringsutrymmet pÄ CES 2020: AMD och SSD: er, stiger fortfarande

De hetaste datorkomponenterna och lagringsutrymmet pÄ CES 2020: AMD och SSD: er, stiger fortfarande

PC-komponenter pĂ„ CES 2020 handlade inte bara om AMD, men det verkade som om det ibland. Företaget dominerar vĂ„r CES “mest intressanta” lista i Ă„r och med goda skĂ€l, och ser hur bĂ„de Intel och Nvidia kom till utstĂ€llningsgolvet nĂ€stan tomhĂ€nt frĂ„n konsumentklar ny hĂ„rdvara eller kisel. (Med detta sagt gav Intel oss ett bevis pĂ„ livet för sin dedikerade GPU, DG1.)

Lagringsscenen visade ocksÄ nÄgra spÀnnande innovationer, bland annat ett nytt modulÀrt affÀrslagringsekosystem frÄn enhetsjÀtten Seagate, superlilla högkapacitetsenheter frÄn WD och nÄgra extremt snabba SSD-enheter i interna och externa format. LÄt oss kolla in dem alla.

Annons

AMD Ryzen 4000 mobila processorer

Mer AMD-kisel, mer huvudvĂ€rk för chipjĂ€tten Intel. Den nya 7-nanometerprocessen AMD Ryzen 4000-serien av mobila processorer (kodnamnet “Renoir” under utveckling) kommer att toppas av en Ă„tta-kĂ€rnig / 16-trĂ„dig del, och den har mer surr Ă€n nĂ„gon AMD-mobilslĂ€pp hittills . Alla de meddelade chipsen stöds av en viss smak av Vega-grafik ombord, och de lovar att ge vĂ€rmen till Intel pĂ„ mĂ„nga fronter … Ă€ven om AMD ska tros, med en trĂ„dad prestanda, ett omrĂ„de dĂ€r chipet underdog har kĂ€mpat för att hĂ„lla takten i flera Ă„r.

Företaget hÀvdar att Ryzens i 4000-serien kommer att innehÄlla lösningar upp och ner för de flesta vanliga kunder, oavsett om de Àr mobila spelare, innehÄllsskapare pÄ sprÄng eller till och med anvÀndare som letar efter alternativ för valuta för sin kraft i det tunnaste och lÀttaste bÀrbara datorer. Och företaget kunde komma med designvinster direkt frÄn porten frÄn viktiga bÀrbara datortillverkare, bland dem Dell (i en G5 Special Edition-spelmaskin), Lenovo (i en Yoga Slim-modell), Asus (i vÄrt bÀsta av -visa vinnande ROG Zephyrus G14) och MSI (i sin budgetinriktade Bravo 15). Med sÄ mÄnga starka visningar jÀmfört med Intel som samlades in pÄ skrivbordet 2019, Àr AMD redo att gunga pÄ mobilmarknaden? 2020 kommer att berÀtta, men det ser ut som om det har en bÀttre chans Àn nÄgonsin.

AMD Radeon RX 5600 XT

Medan AMD Radeon RX 5600 XT verkligen inte ser ut som nĂ„gon slum, bör vi kvalificera den hĂ€r kategorin framför: RX 5600 XT var inte nödvĂ€ndigtvis den nya GPU som tillkĂ€nnagavs pĂ„ utstĂ€llningen i Ă„r … det var GPU som tillkĂ€nnagavs pĂ„ utstĂ€llningen det hĂ€r Ă„ret. (Intel DG1 som nĂ€mns ovan var bara en teknisk förhandsgranskning.)

Radeon RX 5600 XT Àr tÀnkt att konkurrera mot Nvidias GeForce GTX 1660 Ti och GeForce GTX 1660 Super-grafikkort i 1080p-spel, och Àr ett vanligt prisspel i en vÀrld av grafikprocessorer som vÀxer allt mer granulÀrt i intervallet $ 150 till $ 300 per minut. . Det hÀr Àr eftertrÀdaren till lÄngvariga, kraftfulla kort som Radeon RX 580 och RX 590, och 1080p-spelare som fortfarande Àr pÄ Àldre kort som de eller GeForce GTX 1060 kanske kÀnner igen det som en möjlig 2020 sweet-spot likvÀrdig.

Med det sagt, om det kan slÄ bÄda dessa GTX 1660-klassens GPU: er i förhÄllande mellan pris och prestanda (nÄgot som AMD utmÀrkte sig under större delen av 2019), kan grafikkort bli intressanta i början av 2020. Vi Àr glada att se hur det hÄller upp nÀr vi tar hand om det senare denna mÄnad.

AMD Ryzen Threadripper 3990X

Vad Àr bÀttre Àn en 32-kÀrnig, 64-trÄdig megaprocessor som vÄrt nuvarande Editors Choice bland super-avancerade chips, AMD Ryzen Threadripper 3970X? Vad sÀgs om en 64-trÄdig, 128-kÀrnig Ryzen Threadripper 3990X som fungerar pÄ samma TRX40-plattform?

AMD CES 2020 keynote sÄg Ànnu en XXL-Godzilla AMD-kÀrnmonster-CPU avslöjad, den hÀr avgjort mainstream. Den Àr gjord för de mest hÀngivna och kraftfulla innehÄllsskaparna dÀr ute, sÀrskilt VFX- och videoredigeringspersonal som arbetar för filmstudior och andra miljöer dÀr varje sparad stund Àr stora pengar.

Saken Àr dock: Relativt sett Àr denna nya CPU, Àven om den Àr otroligt dyr av konsumentstandarder, inte stora pengar i situationer dÀr den rÀknas. Vid inledningen körde AMD: s vd Dr. Lisa Su en demo som hÀvdade att Threadripper 3990X kunde slÄ 20 000 dollar i Intels Xeon-arbetsstations-CPU med upp till 30 procent i prestanda. Varför spelar det nÄgon roll? Tja, Threadripper 3990X kommer att sÀljas den 7 februari till ett meme-tastic-pris pÄ bara 3 990 dollar. Vi mÄste se hur de verkliga prestandanumren skakar ut, men Àven om det Àr nÄgot överdrivet Àr det en annan plats dÀr AMD tar en flammskytt till ett rum med tinder.

Seagate Lyve Drive Shuttle

Seagate Lyve Drive Shuttle Àr gjord för företag som behöver flytta mycket data dagligen inom eller mellan anlÀggningar, och Àr en ny del i ett utvecklingssystem som utvecklas av Seagate. (PrissÀttning pÄ alla bitar ska komma.) Lyve Drive som helhet ger IT-avdelningar eller produktionsmiljöer alternativa sÀtt att fÄ sin data hÀrifrÄn till dit, eller byta runt stora mÀngder data pÄ plats.

I en mer prosaisk mening Àr det en ny serie modulÀra enheter och uttag. Modulerna, som innehÄller SSD, flash-kort (CFExpress) eller diskettdrivenheter enligt anvÀndningsfallet, kan anpassas till Lyve Drive-höljen i rackmonterat format, en fristÄende enhetsbÀrare (Shuttle). eller multidrive-banker. IstÀllet för att förlita sig pÄ vanligt gammalt Ethernet, erbjuder Lyve Drive Shuttle ett enhandsbÀrsystem med en hand som lÄter anvÀndare byta ut moduler som kan hÄlla upp till 16 TB data per block. De kan sedan skicka moduler eller förvara / rotera dem utanför webbplatsen för snabb överföring av megamassor av data för stora för enkel molnöverföring. Det specifika Shuttle-höljet som visas hÀr har ocksÄ en monokrom skÀrm inbÀddad i enhetens ovansida sÄ att du kan hantera data pÄ enheten utan behov av en ansluten dator.

XPG Sage

XPG Sage, en PCI Express 4.0-enhet, Àr en liten hastighet. XPG Àr ADATAs prestandamÀrke, och den hÀr lilla M.2 NVMe-enheten Àr rankad att toppa med en jÀttestor 7 000 MB per sekund lÀst och 6 100 MB per sekund skrivning, tack vare dess förmÄga att anvÀnda fyra banor i PCI Express 4.0-specifikationen vid en gÄng. Enheten kommer att ha kapacitet som strÀcker sig upp till 4 TB, och Àven om vi inte sÄg nÄgra alternativ för passiv kylning kopplade till golvmodellen, sÄ lÀnge som ditt moderkort har ett sÀtt att hÄlla den hÀr enheten under vÀrmegrÀnser (de flesta PCI Express 4.0 -fÀrdiga brÀdor gör), Sage och liknande enheter som ska följas bör flytta dina data i hastigheter till skillnad frÄn allt annat vi har sett tidigare pÄ SSD-marknaden för konsumenter.

XPG SE900G RGB-serien

ADATAs XPG SE900G externa RGB-serie SSD behöver inte se sÄ bra ut som den gör, men dang, det ser bra ut. Först: GrÀnssnittet Àr sÄ snabbt som nuvarande USB blir, med denna USB 3.2 Gen2x2-enhet som kan skicka och ta emot data med en maxhastighet pÄ 2000 MB per sekund. Allt du behöver Àr en Gen2x2-kompatibel port för att fÄ maximala hastigheter. (En högre ordning Àn det kanske lÄter.)

Mer sak, dock: Det Ă€r inneslutet i ett skimrande, RGB-upplyst skal som verkligen behöver upplevas för att tros. Det pulserar med en subtil, diskret anvĂ€ndning av RGB som inte liknar nĂ„got vi har sett tidigare. Vi kan vara halvvĂ€gs benĂ€gna att anvĂ€nda det sjĂ€lva bara pĂ„ grundval av ensamma utseende … grĂ€nssnittet Ă€r fördömt!

WD / SanDisk 8TB-prototyp

Vi bör kvalificera detta innan vi dyker in: Allt i denna SSD Ă€r fortfarande i prototypfasen, och alla slutliga versioner, förutsatt att det finns en enda, kan se lite annorlunda ut. Skalet liknar tidigare SanDisk bĂ€rbara SSD-modeller, och den potentiella hastighetsaspekten Ă€r som den för XPG-enheten ovan (USB 3.2 Gen 2×2, aka “SuperSpeed ​​USB 20Gbps”). Men historien handlar mycket mindre om hastighet Ă€n rĂ„ kapacitet: 8 TB i en sĂ„ liten bĂ€rbar. (Titta pĂ„ den relativa storleken kontra mini-choklad ovan!)

Förhoppningsvis kommer den hÀr enheten frÄn teststeget och till hyllorna snart, för vi kommer att vara först i raden nÀr det gör det. Med tanke pÄ att WD ocksÄ visade en liten 1TB USB-C / USB-A dubbel enhet ungefÀr en tum lÄng (Ultra Dual Drive Luxe), som Àr planerad att gÄ pÄ gatan detta kvartal, har vi fullt förtroende för att det sÄ smÄningom kommer att göra. Vi kommer inte att vara de enda som vÀntar ivrigt pÄ den hÀr körningen: SÄ vi Àr sÀkra pÄ att det kommer att finnas massor av on-the-go videografer och RAW-fotograferingsfotografer.

Asus Hyper M.2 x16 Gen 4-kort

För alla som skapar mycket innehÄll dagligen Àr hastighet (och mer specifikt dataöverföringshastighet) en stor del av ekvationen. Och medan PCI Express 4.0 M.2-kortplatser utrustade med NVMe-teknik har höjt hastighetsgrÀnserna det senaste Äret, har AMD X570 (Ryzen) och TRX40 (Threadripper) moderkort som stöder detta supersnabba nya protokoll ett begrÀnsat antal kortplatser att arbeta med .

Det Àr hÀr kort som Asus Hyper M.2 x16 Gen 4-kort kommer in. Med kortplatser för fyra PCI Express 4.0-enheter, med kylflÀns och flÀktkylsystem som ska hÄlla dem alla trevliga och kyla under intensiva parallella arbetsbelastningar, detta PCI Express-utvidgningskortet bör belastas för alla som arbetar med stora filer dagligen.

Aorus RTX 2080 Ti Gaming Box

Vi sÄg nÄgra nya eGPU pÄ utstÀllningen i Är, men ingen av dem gjorde vad de gör, precis som $ 1 499 Aorus RTX 2080 Ti Gaming Box borde. (Till skillnad frÄn de flesta, till att börja med, kommer den hÀr med det inbyggda grafikkortet.)

eGPU: er Àr en uppdelad produktkategori, och huruvida de faktiskt Àr vÀrda pengarna och anstrÀngningarna Àr en debatt för en annan dag. Men trots dina kÀnslor pÄ dem kan det inte förnekas att Gaming Box Àr en intressant eGPU-post, med en topphund GeForce RTX 2080 Ti som Àr klÀmd under huven i en helt vÀtskekyld installation, med en AIO-kylare som finns i GPU: n. Den stöds av en 450 watt strömförsörjning samt tvÄ Thunderbolt 3-kontroller för att behÄlla maximal bandbredd för den avancerade grafikdataströmmen. Den andra handkontrollen hanterar data för de inbyggda USB-portarna och Ethernet-grÀnssnittet. (Dessa portar gör att Gaming Box ocksÄ kan fungera som en dockningsnav för din anslutna bÀrbara dator, ansluten till tangentbord, mus och annan extern utrustning.)

Oavsett om detta motsvarar snabbare prestanda Àn en luftkyld installation ÄterstÄr att se, men hÀr Àr en avancerad eGPU-idé som inte har provats (eller testats) tidigare. Aorus pÄpekar att det Àr perfekt för innehÄllsskapare som anvÀnder GPU-accelererad programvara, lika mycket som för spelare.

Lenovo Legion BoostStation

Denna $ 249 eGPU Ă€r definitivt mer mainstream Ă€n Aoruss elitlĂ„da ovan. Lenovos Legion-modell kompletterar sin dedikerade GPU-mindre Legion Y740s “gaming” -bĂ€rbar dator med en storbenad design som accepterar de flesta moderna kort. Du kan fĂ„ lĂ„dan nakna till 249 dollar och ta med ditt eget kort, annars kommer Lenovo att samla BoostStation med en GeForce GTX 1660 Ti, en GeForce RTX 2060 Super, en GeForce RTX 2070 Super eller en GeForce RTX 2080 Super eller en AMD Radeon RX 5700 XT. Tre USB-portar och ett Ethernet-uttag lĂ„ter det fungera, som Aorus ovan, som en extern docka. Det Ă€r en lĂ„gkostnadssatsning i Thunderbolt 3 eGPU-utrymmet om du vill experimentera.

Vidare lÀsning

Komponentrecensioner

Komponentens bÀsta val