De flesta amerikaner har svept sig in i ett allvarligt förhållande

Skämtar du fortfarande tanken på online dating? Om du letar efter ett förhållande kanske du vill gå ombord med det.

Why Axis Bug

En ny undersökning från HighSpeedInternet.com avslöjar att mer än hälften av amerikanerna (55 procent) har haft ett seriöst förhållande som började med en dejtingsapp. De mest populära dejtingsapparna, enligt undersökningen bland 400 amerikaner, är Tinder, PlentyOfFish, OkCupid, Bumble, Christian Mingle, Zoosk och Grindr.

“Millennials och Gen Xers sveper tillfälligt på Tinder för att hitta kärlek, lust, validering och till och med restaurangrekommendationer”, skrev HighSpeedInternet.com i ett blogginlägg. “Gen Zers föredrar PlentyOfFish med sina utökade bios och avancerade matchfilter. Även om Tinder och PlentyOfFish kom på topp, kastade många undersökta online-daters ett brett nät genom att använda mer än en tjänst åt gången.”

HighSpeedInternet.com online dating undersökning

Online dating är dock inte alla rosor. Tre av fyra enkätsvar svarade att de hade en dålig upplevelse med någon de träffade via en dejtingsapp.

“Om någon trakasserar dig i en dejtingsapp, skärmbildar du beviset, blockerar personen och rapporterar dem till tjänsten”, rekommenderade HighSpeedInternet.com. “Vissa former av trakasserier – inklusive hot, förföljelse och obscent beteende – bör också rapporteras till polisen.”

Ett annat tips: Håll utkik efter fuskare. Tjugosju procent av de tillfrågade svaret erkände att de använde en dejtingsapp eller webbplats medan de var i ett förhållande. Dessutom sa en tredjedel att de inte ens överväger att svepa på Tinder medan de är i ett förhållande för att fuska.

Under tiden avslöjade en separat HighSpeedInternet.com-studie tidigare i år att Alaska är den farligaste staten för online-datering 2019, följt av Louisiana, Mississippi, Georgia och Nevada. Alla dessa stater har höga cyberbrott, våldsbrott och STD.

Relaterade Artiklar

Back to top button