De flesta amerikaner har svept sig in i ett allvarligt förhÄllande

De flesta amerikaner har svept sig in i ett allvarligt förhÄllande

SkÀmtar du fortfarande tanken pÄ online dating? Om du letar efter ett förhÄllande kanske du vill gÄ ombord med det.

Why Axis Bug

En ny undersökning frÄn HighSpeedInternet.com avslöjar att mer Àn hÀlften av amerikanerna (55 procent) har haft ett seriöst förhÄllande som började med en dejtingsapp. De mest populÀra dejtingsapparna, enligt undersökningen bland 400 amerikaner, Àr Tinder, PlentyOfFish, OkCupid, Bumble, Christian Mingle, Zoosk och Grindr.

“Millennials och Gen Xers sveper tillfĂ€lligt pĂ„ Tinder för att hitta kĂ€rlek, lust, validering och till och med restaurangrekommendationer”, skrev HighSpeedInternet.com i ett blogginlĂ€gg. “Gen Zers föredrar PlentyOfFish med sina utökade bios och avancerade matchfilter. Även om Tinder och PlentyOfFish kom pĂ„ topp, kastade mĂ„nga undersökta online-daters ett brett nĂ€t genom att anvĂ€nda mer Ă€n en tjĂ€nst Ă„t gĂ„ngen.”

HighSpeedInternet.com online dating undersökning

Online dating Àr dock inte alla rosor. Tre av fyra enkÀtsvar svarade att de hade en dÄlig upplevelse med nÄgon de trÀffade via en dejtingsapp.

“Om nĂ„gon trakasserar dig i en dejtingsapp, skĂ€rmbildar du beviset, blockerar personen och rapporterar dem till tjĂ€nsten”, rekommenderade HighSpeedInternet.com. “Vissa former av trakasserier – inklusive hot, förföljelse och obscent beteende – bör ocksĂ„ rapporteras till polisen.”

Ett annat tips: HÄll utkik efter fuskare. Tjugosju procent av de tillfrÄgade svaret erkÀnde att de anvÀnde en dejtingsapp eller webbplats medan de var i ett förhÄllande. Dessutom sa en tredjedel att de inte ens övervÀger att svepa pÄ Tinder medan de Àr i ett förhÄllande för att fuska.

Under tiden avslöjade en separat HighSpeedInternet.com-studie tidigare i Är att Alaska Àr den farligaste staten för online-datering 2019, följt av Louisiana, Mississippi, Georgia och Nevada. Alla dessa stater har höga cyberbrott, vÄldsbrott och STD.