De fällbara Huawei Mate Xs kommer också att finnas i Slovakien, priset är enormt

Huawei Mate XsHuawei Mate Xs

Huawei har introducerat ett antal nya enheter via live videoöverföring, bland annat den andra generationen av Huawei Mate Xs fällbara smartphone stod ut.

Dessutom introducerade Huawei flaggskeppet 5G-surfplatta, nya bärbara serier MateBook, WiFi-lösningar och ekosystemutveckling AppGallery. Huawei Mate Xs kommer också att vara officiellt tillgängliga i Slovakien. När exakt är ännu inte känt.

I vilket fall som helst måste den potentiella sökanden förbereda ett anständigt paket. Enheten fick ett pris 2499 € (priset på vår marknad kan variera något). Huawei Mate Xs har i huvudsak samma design som sin tidigare generation.

När den tas isär förvandlas smarttelefonen till en surfplatta med stor skärm med diagonal 8 ″ och upplösning 2480 x 2200 pixlar. OLED-skärmen har en ny, starkare struktur som består av två polyamidskikt förenade med ett optiskt klart lim.

Huawei Mate XsHuawei Mate Xs

Ingenjörerna omarbetade öppningsmekaniken – den centrala fogen, som kallas Falcon Wing. Det är mer hållbart och att öppna och stänga enheten borde vara lite trevligare än med den första generationen Mate X, som vi testade kort.

Prestanda är ansvarig för tillverkarens bästa chipset hittills, Kirin 990 med integrerat 5G-modem, som lovar tillräckligt med prestanda för alla uppgifter såväl som oöverträffad anslutningshastighet.

Huawei Mate XsHuawei Mate Xs

Chipsatsen fungerar med 8 GB RAM-minne och upp till 512 GB internt minne. Ett batteri med kapacitet har satts in i enhetens kropp 4500 mAh och snabb 55W laddning. Den nödvändiga adaptern ingår direkt i paketet. Det behöver inte köpas separat.

Fotoet representerar rapporten 40 Mpx bildsensor med bländarlins f / 1,8, optiskt stabiliserad 8 Mpx-sensor med teleobjektiv med en bländare på f / 2,4 a vidvinkelobjektiv med bländare f / 2.2som är ansluten till en 16 Mpx bildsensor. En ToF-sensor för inspelning av skärpedjup finns också.

Huawei Mate Xs

Smarttelefonen behöver ingen selfie-kamera. Vik bara i den och ta en bild medan du tittar på enhetens baksida. Tillverkaren använde operativsystemet Android 10 med EMUI 10som saknar Googles tjänster och appar. Det representerar deras ekosystem Huawei Mobile Services med AppGallery, som tillverkaren försöker utveckla intensivt.

Tabletter och ultrabooks

MatePad Pro 5G är det nya flaggskeppet för Huawei bland 5G-surfplattor. Den är utformad för maximal synergi med Huawei mobiltelefoner, bärbar elektronik och andra enheter. Dess främsta fördel är möjligheten att dela en bild på flera skärmar.

MatePad Pro 5G är utrustad IPS LCD-skärm med en diagonal på 10,8 tum (2560 x 1600 pixlar) och stöd för DCI-P3-färgskala. Tack vare de ultratunna ramarna har den det högsta förhållandet mellan skärm och kropp i världen – upp till 90 procent. Huawei MatePad Pro 5G kan paras ihop med den Huawei M-penna som den stöder 4096 tryckkänsliga nivåer, tack vare vilken det ger känslan av att skriva som med en riktig penna.

Huawei Matebook X ProHuawei Matebook X Pro

Under evenemanget presenterade Huawei också de senaste bärbara modellerna från Huawei MateBook-serien. Toppmodellen Huawei MateBook X Pro drivs av processorer Intel Core 10: e generationen. Den senaste premiumbärbara datorn behåller sin design FullView-skärm och når förhållandet mellan skärm och kropp 91 procent. Ny serie MateBook D kommer att riktas mot yngre konsumenter och representerar en del av innovationen i en elegant tunn design.

Tillgången på dessa enheter på vår marknad har inte bekräftats officiellt. Men det är inte uteslutet alls. Speciellt med MateBook ultrabooks finns det en chans att de också kommer att säljas i vårt land. Men vi måste vänta på bekräftelse direkt från tillverkaren, som ännu inte har bestämt sig för det. Vi kommer att ta med mer information om enheterna så snart de är uppdaterade.

WiFi-lösningar

Nätverkskomponenter som Wi-Fi-routrar, CPE och kommunikationsmoduler, spelar en avgörande roll för att ansluta Huawei-ekosystemet. Som ledande inom 5G-teknik är Huawei en av de viktigaste bidragsgivarna till formuleringen Wi-Fi 6-standard.

Ny serie Huawei Wi-Fi AX3 är utrustad med Gigahome 650-chipset, vilket gör det möjligt att stödja DBDC-funktion (dual-band dual concurrent) vid hastigheter upp till 3000 Mbps. När de används med en Huawei-enhet som också stöder Wi-Fi 6+ kan Wi-Fi AX3-routrar ge bättre täckning och överskrider hastigheten för Wi-Fi-routrar 6.

Företaget lanserades också Huawei 5G CPE Pro 2vilket är 30 procent mer kompakt än sin föregångare. Anmärkningsvärda förbättringar inkluderar stöd för upp till 11 5G-band och exklusiv Huawei Super Uplink-teknik, vilket avsevärt ökar inspelningshastigheten och latensen.

AppGallery

Huawei arbetar med att utöka ekosystemet AppGallery med Huawei Mobile Services, som är ett alternativ till Google Play-butiken och Googles tjänster. Redan den 4: e generationen av HMS tillåter utvecklare att arbeta med full integration av alla hårdvaru- och programvarualternativ för Huawei-enheter.

Gruppering och utveckling av applikationer för AppGallery har pågått i 9 år. Mer intensivt bara under den senaste perioden, vilket har välkända skäl. Huawei motiverar utvecklare att också skapa sina applikationer för AppGallery-butiken. Han kommer att hjälpa dem med marknadsföring och råd.

Huawei kommer att ha i varje land, respektive. en regions dedikerade personalteam som hjälper lokala utvecklare att integrera sina applikationer i AppGallery-butiken. När det gäller hur du lägger till appar i butiken liknar den mycket Google.

AppGallery

Allt du behöver göra är att skapa ett utvecklarkonto, verifiera din identitet, ladda upp applikationen till ekosystemet och vänta på godkännande. Godkännandeprocessen kan ta dagar. Återigen liknar det Googles system, så godkännande är lite mindre strikt än Apples App Store.

Det finns redan flera slovakiska applikationer i AppGallery-butiken, inte bara globala. Denna butik är dock fortfarande inte jämförbar med Google Play när det gäller kvalitet och innehåll. Men Huawei arbetar för att göra sin verksamhet till en fullfjädrad ersättare. Det är bara tiden som visar om han kommer att lyckas.

För Huawei var 2019 ett framgångsrikt år trots amerikanska sanktioner. Han sålde mer än 240 miljoner smartphones och dess årliga inkomst ökade med 30 procent till 67 miljarder dollar. Försäljningen av bärbar utrustning ökade med 173 procent. För ljudprodukter var det uppe 210 procent ökning.

Huawei om några veckor, i mars, kommer att introducera en nyckelprodukt, ett nytt flaggskepp Huawei P40 Pro, som återigen strävar efter att inte bara förnya sig inom kameror. Det är redan klart att P40 Pro och dess lägre versioner kommer att gynna ekosystemet AppGallery med Huawei Mobile Services 4.0 och operativsystemet Android 10.

Relaterade Artiklar

Back to top button