De coolaste bilarna pÄ Frankfurt Motor Show

De coolaste bilarna pÄ Frankfurt Motor Show

De flesta stora bilutstĂ€llningar Ă€ger rum under ett tak, men den rekordstarka tvĂ„Ă„riga IAA, aka Frankfurt Motor Show, Ă€r spridd över ett dussin massiva “hallar”. Tyska biltillverkare som Mercedes-Benz och Volkswagen och dess olika mĂ€rken har till och med egna dedikerade byggnader för att visa upp sina senaste fordon.

Men Ärets IAA var mÀrkbart mindre och mer dÀmpad Àn tidigare Är pÄ grund av den perfekta stormen av utmaningar inom bilindustrin, som USA: s handelskrig, Brexit, sjunkande försÀljning i Kina och uppkomsten av alternativa former av personlig rörlighet och framdrivning teknik.

Den hÀr sistnÀmnda faktorn var i bilföretagens tankar och pÄ biltillverkarens utstÀllningsstÀllen nÀr elbilar som Porsche Taycan och Mercedes-Benz EQC dominerade listan över debuterar, Àven om exotics som Lamborghini Sian visade att bensindrivna superbilar inte Àr döda.

Annons

Audi AI: Trail

Audi presenterar alltid en showstopper pÄ IAA, och AI: Trail-konceptet besviken inte. Och inte bara för att den kan distribuera en flock drönare för att skicka videobilder av vad som Àr framÄt till cockpiten och tÀnda vÀgen nÀr du Àr pÄ vÀg. AI: Trail körs pÄ fyra elmotorer, en vid varje hjul, drivs av ett batteripaket med en rÀckvidd pÄ drygt 300 miles. Den har autonomi pÄ nivÄ 4 för körning pÄ vÀg och terrÀngkörning pÄ nivÄ 3 sÄ att piloten kan njuta av landskapet som en passagerare.

BMW Concept 4

BMW: s Concept 4 fick mycket uppmĂ€rksamhet, mestadels för sitt massiva BMW-varumĂ€rke “njure” -galler som fĂ„r det att se ut som den annars snygga kupĂ©n har stora tĂ€nder. Medan vi har sett den överdimensionerade grillen pĂ„ koncept som iNEXT crossover och iVision Dynamics, med sin sluttande huva och snabbback, ser resten av Concept 4 ut som en mindre version av den nya 8-serien. BMW sĂ€ger att Concept 4 Ă€r det “nya ansiktet i 4-serie-serien”, vilket innebĂ€r att produktionsmodellen sannolikt kommer att behĂ„lla den galna grillen.

Byton M-Byte

Byton har visat olika versioner av sin M-Byte helelektriska fem-personers SUV, men den Àr pÄ vÀg mot produktion, med planer pÄ att sÀljas i Kina 2020 och i USA i mitten av 2021. Kostnaden förvÀntas uppgÄ till cirka 45 000 $ med ett urval av batterier som ger en rÀckvidd pÄ cirka 225 miles eller 300 miles. Medan M-Byte sÄg konservativ ut jÀmfört med andra fordon pÄ IAA, Àr insidan en skÀrm som strÀcker sig över instrumentbrÀdans bredd och en annan i ratten som förblir höger sida upp Àven nÀr hjulet vrids.

Volkswagen ID 3

Det var under IAA 2015 som Dieselgate-skandalen dök upp och sÄ smÄningom skickade VW-chefer till fÀngelse och orsakade vÀrldens största biltillverkare att gÄ all-in pÄ elfordon. Fyra Är senare representerar ID 3 EV hatchback VW: s framtida brÀnsle med alternativa brÀnslen genom att debutera en ny fordonsplattform som kommer att utnyttjas för att skapa en rad nya elbilar. Den första utgÄvan fÄr ett 58-KhW batteri med över 250 miles rÀckvidd; ett 45 kWh batteri med cirka 205 miles rÀckvidd och ett 77 kWh batteri som Àr bra för cirka 340 miles kommer senare. ID 3 kommer inte att sÀljas i USA, men ID 4 crossover och ID Buzz kommer att göra det statligt.

Lamborghini Sian

Till och med Lamborghini (typ av) gick med i den elektriska vagnen pÄ IAA med sin sexiga nya Sian. Hybrid-superbilen dike det mer vardagliga batteripaketet för en superkondensator för att driva en elmotor och komplettera den gasÀtande V12-motorn. Superkondensatorn lÀgger bara till 34 hÀstkrafter genom att förse en 48-voltsmotor installerad i vÀxellÄdan med juice, men tillsammans med V12 ger den 819 hÀstkrafter att gÄ frÄn noll till 62 mph pÄ under 2,8 sekunder. Endast 63 sianer produceras och alla sÀljs redan till 3,6 miljoner dollar vardera.

Land Rover Defender

Med alla kurviga bilar som debuterade pÄ IAA, stod den nya 2020 Land Rover Defender ut genom att hÄlla fast vid sitt boxiga arv, Àven om den Àr mer rundad och stiliserad Àn sina föregÄngare. Defender 110 som sÀljs pÄ vÄren kommer med en turboladdad 2,0-liters 4-cylindrig 296 hÀstmotor, medan den mindre Defender 90 som trÀffar utstÀllningsrum senare pÄ Äret fÄr en mild hybridkraft bestÄende av en 3,0 liter 6-cylindrig motor ihop med litiumjonbatteripaket för totalt 395 hÀstkrafter. Medan Defender Àr gjord för hÄrdporr terrÀngkörning lÀmnar de flesta köpare sÀllan trottoaren, sÄ den har pendlingsvÀnliga funktioner som adaptiv farthÄllare, körfÀltassistent och en ny head-up-skÀrm.

Mercedes-Benz Vision EQS

Tesla har förĂ€ndrat hur bilköpare tittar pĂ„ elbilar och har fĂ„tt lyxmĂ€rken som Mercedes-Benz att komma ikapp. Det Ă€r bra nĂ€r Mercedes skapar koncept som Vision EQS. Hittills har Mercedes EQ-modellen och koncepten varit praktiska, crossover-liknande mĂ€nniskor, men EQS ger oss en glimt av hur en blandning mellan varumĂ€rkets EV-sortiment och dess S-klass flaggskeppssedan kan se ut. För att inte övertrĂ€ffas av Telsa, sportar EQS tvĂ„ elmotorer som producerar mer Ă€n 469 hĂ€stkrafter och 570 pund fot vridmoment. Produktionsmodellen – kanske den digitala grillen med 940 lysdioder – kommer fortfarande att vrida huvudet med ett “lĂ€tt bĂ€lte” som sveper runt kroppen, med mer Ă€n 200 stjĂ€rnformade lampor pĂ„ baksidan av bilen.

Honda E

Du gissade det: “E” i Hondas nya halvkombi stĂ„r för EV. Denna produktionsmodell ser mycket ut som det ursprungliga söta konceptet och kommer att överföra funktioner som infĂ€llda pop-out-dörrhandtag och en digital skĂ€rm med fem skĂ€rmar som innehĂ„ller dubbla 12,3-tums LCD-pekskĂ€rmar. Med endast 137 mil rĂ€ckvidd och ett litet 35,5 kWh batteri Ă€r Honda E utformad som en stadsbil snarare Ă€n en motorvĂ€gskryssare och dess elmotor levererar upp till 152 hĂ€stkrafter. Honda E kommer att kosta mellan cirka 36 000 och 40 000 dollar före rabatter, Ă€ven om den inte kommer att sĂ€ljas i USA.

Hyundai Concept 45

Hyundai har varit pÄ en automatisk showrulle nyligen med sina futuristiska koncept, och det fortsatte denna strimma med det snygga Concept 45 som debuterade pÄ IAA. Det kilformade elfordonet har ett extremt tunt tak och inga B-stolpar för att avbryta sidoglaset, medan dörrarna glider upp lÄddörrstilen för att avslöja en futuristisk interiörstuga med svÀngbara fÄtöljer som gör det lÀttare att komma in ut ur fordonet och kan möta varandra i autonomt lÀge. Medan 45 inte kommer att se produktion i sin nuvarande form, sÀger Hyundai att den signalerar biltillverkarens designriktning för framtida EV-modeller.

Great Wall Wey X

Kinesiska biltillverkare tillhandahĂ„ller alltid bra ögongodis pĂ„ IAA, och Great Walls Wey’s X-koncept stod ut med sin lysande babyblĂ„ fĂ€rg och futuristiska form. Wey X Ă€r utformad som en autonom EV med ett intervall pĂ„ cirka 300 miles. Det yttre har en skĂ€rm framför och en annan i de bakre dörrarna för att kommunicera med passagerare medan inuti Ă€r en “virtuell” instrumentpanel och “flytande” sĂ€ten och en stor mittkonsol med inbyggd bildskĂ€rm.

Porsche Taycan

Även om Porsche avslöjade sin efterlĂ€ngtade 202 Taycan EV före IAA, var det fortfarande showens samtal. Introduktionen av den första helelektriska modellen som nĂ„gonsin producerats av det legendariska prestanda bilmĂ€rket sammanföll med att Taycan gick i produktion pĂ„ en helt ny fabrik. Taycan har ett 93-KwH batteri och en rĂ€ckvidd pĂ„ cirka 270 miles. Topphastigheten Ă€r 161 mph och noll till 60 mph accelerationsklockor pĂ„ 3,2 sekunder. Porsche Taycan börjar pĂ„ $ 152,250 för Turbo och $ 186,350 för Turbo S.

Alpin B3

Ett stenkast frÄn det futuristiska Hyundai 45-konceptet satt den nya och sladdriga Alpina B3 Touring. Men lÄt inte den lÄgmÀlda exteriören lura dig: Med en rak 6-cylindrig bi-turbomotor som pumpar ut 462 hÀstkrafter pÄ kranen Àr B3 sportswagon den mest kraftfulla BMW 3-serien som finns och har en toppfart pÄ 186 mph . Och om utsidan Àr för lugn, kan du alltid lÀgga till valfria 21-tums hjul.

Mystery Chinese Car

Den hÀr bilen var iögonfallande, men vad Àr statistiken? Vi fÄr vÀnta och se. Det fanns ingen litteratur eller tecken pÄ den vid IAA förutom den kinesiska som skrev pÄ bilen, och de vid monteren var ganska snÀva.

Vidare lÀsning

Bilar och bilrecensioner

Bilar & Auto BĂ€sta val