De coolaste AR-apparna för din iPhone eller iPad

Med AR eller augmented reality kan iPhone- och iPad-ägare arbeta, spela och utforska i uppslukande miljöer i sitt eget hem. Med AR överlagrar du virtuella objekt till världen omkring dig som ett roligt, kreativt och kraftfullt sätt att kombinera element från båda verkligheterna. Du kan spela spel med ditt vardagsrum som lekplats, manipulera animerade föremål på ditt köksbord, upptäcka hur ett virtuellt skåp eller en byrå skulle se ut i ditt sovrum, prova ett par virtuella glasögon för att se hur de ser ut i ditt ansikte och Mer.

För att bana väg för AR-appar på iOS introducerade Apple sin ARKit augmented reality-plattform med iOS 11 2017, vilket gjorde det möjligt för utvecklare att designa AR-spel och andra appar för iPhones och iPads. För att kunna köra ARKit-inspirerade appar i slutet behöver du iOS 11 eller senare och en iOS-enhet som drivs av ett A9-chip eller senare (iPhone 6s och 6s Plus och senare och iPhone SE, den senaste iPad, iPad Air och iPad mini plus alla iPad Pro-modeller).

Du behöver inte något speciellt för att använda en AR-app. Din kamera gör tunga lyft. Första gången du öppnar en AR-app kan du bli ombedd att ge den åtkomst till din kamera. Det enda andra kravet är en stor och plan yta på vilken åtgärden äger rum, till exempel golv, bord eller vägg. Låt oss nu titta på 10 coola AR-appar för iPhone eller iPad.

Annons

Angry Birds: Isle of Pigs

Med de fria Angry Birds: Isle of Pigs kan du skjuta de galna fåglarna på de dåliga grisarna i ditt eget hem. Placera din iPhone eller iPad så att du har lika villkor framför dig. Den välbekanta slanghoten dyker upp med en arg fågel som är redo för dig att kasta. En virtuell ö visas också med en träbyggnad, träd och andra artefakter. Sikta bara din slangbella och svep ner på skärmen för att fånga fågeln mot sitt mål. Ditt uppdrag är enkelt – förstör byggnaderna för att besegra grisarna. Men AR lägger till en cool verklig miljö till det roliga.

ARia’s Legacy – AR Escape Room

Du har förmodligen spelat spel tidigare där du var tvungen att fly från ett rum eller annat område. ARias Legacy är en twist på det och tvingar dig att försöka fly från ett rum i ditt eget hem. Spelet börjar med att placera olika föremål i vilket rum eller område du använder. Du ser ett skåp, en spade, en nyckel, ett pickax och några stenar, och ditt jobb är att ta reda på vad du ska göra med dessa föremål för att komma ur din nuvarande situation. Rör vid eller använd ett föremål, till exempel nyckeln för att låsa upp skåpet, så får du en hörbar reaktion så att du vet om du är på rätt spår. Liksom många Escape-spel kan du bli utmanad att lösa pussel. Men att utforska miljön på vägen är hälften så roligt.

Avo

Avo berättar historien om en ung uppfinnare som heter Billie och en animerad avokado som hjälper henne att lösa mysterier och bekämpa brott. Strängt taget kan detta inte riktigt kvalificera sig som sant AR. Men appen är så rolig och charmig och uppfinningsrik, det spelar ingen roll.

Handlingen utvecklas i ett labb som en interaktiv film där du ritar eller trycker på skärmen för att få Avo att röra sig, plocka upp föremål och utföra andra uppgifter. Flytta Avo för att samla gelébönor som ett sätt att plocka upp poäng. När hon utför sina experiment ber Billie om Avos hjälp för att hitta vissa saker.

Avsnitt 1 och 2 är gratis. För att spela alla avsnitt måste du ponnera upp $ 3,99, men det är värt det.

Big Bang AR

Föreställ dig Big Bang som äger rum i ditt eget vardagsrum. Tja, en cool simulerad version av det ändå. Skapat av CERN och Google Arts & Culture tar Big Bang AR dig med på en kosmisk rundtur i början av universum med ditt hem som källa. Du reser tillbaka i tiden 13,8 miljarder år för att se hur de första byggstenarna kom ihop.

Appen är interaktiv, så att du kan skapa atomer och andra partiklar. Du ser stjärnor explodera och supernovor bildas när vårt universum tar form. Hela historien utvecklas i en blandning av fantastiska bilder, fascinerande musik och lugnande berättelse av skådespelerskan Tilda Swinton (ja, den antika från Dr.Strange och Avengers: Endgame). Och oroa dig inte, du behöver inte vänta miljarder år för att se hur det hela blir – du kan hoppa över för att se hur vårt eget solsystem skapades.

Civilisationer AR

Här är ett coolt AR-baserat sätt att inte bara lära sig om historiska artefakter utan faktiskt se och manipulera dem. Med BBC: s kostnadsfria civilisationer AR kan du undersöka 41 olika artefakter på nära håll.

Appen börjar med ett jordklot som du snurrar för att se olika länder och välja specifika artefakter. Bland de många föremålen du kan undersöka är en korintisk hjälm från 500-600 f.Kr., en bläckfiskförvaringsburk från 1450-1400 f.Kr., en mamma i en egyptisk kista från 1525-1470 f.Kr., en japansk krutkolv från 1600-1650 e.Kr. en staty av en häst från Tangdynastin från 618-907 e.Kr. Zooma in och ut och rotera varje artefakt. Ta ett foto, lyssna på en ljudberättelse och läs en beskrivning av det.

Försvara det! AR

Försvara det! AR spelar som ett vanligt slottförsvarsspel. Du spränger iväg på robotar som försöker förstöra en värdefull kristall som du är svuren att skydda. AR-aspekten får dock detta spel till liv. Robotarna svärmar praktiskt taget genom ett knäckt hål i en vägg i ditt rum, vilket gör att det verkar som om de invaderar ditt hem.

Du måste vara en snabb tappare för att skjuta på varje robot innan någon av dem når kristallen. Med varje ny våg av attacker blir robotarna snabbare och starkare, så den här kommer att utmana dig genom flera spelomgångar.

IKEA Place

Att handla i möbelbutiken efter en ny stol, skrivbord eller soffa kan vara utmanande eftersom du aldrig kan berätta hur en bit kommer att se ut i ditt hem. IKEA Place syftar till att ta bort en del av den utmaningen. Genom denna AR-app väljer du olika möbler och placerar dem i vilket rum som helst i ditt hus för att få en bättre uppfattning om hur och var de kommer att passa.

Du kan kolla in stolar, skrivbord, soffor, bord, skåp och förvaringsenheter, belysning, speglar och till och med utemöbler. Hitta den plats du tror att möblerna passar och välj sedan artikeln. Du kan manipulera möblerna på skärmen genom att rotera den och placera den på olika ställen. Du kan till och med lägga till mer än ett objekt, ett praktiskt alternativ om du försöker matcha en ny stol och skrivbord tillsammans.

Porsche AR Visualizer

Vill du kolla in en helt ny Porsche? Du kan inte slå en faktisk testkörning hos din lokala återförsäljare, men istället för det kan du få en känsla för den här snygga bilen genom en virtuell session. Med gratis Porsche AR Visualizer placerar du en Porsche precis i ditt hem.

Appen erbjuder dig ett urval av en klassisk 911-modell, en lyxig Cayenne eller ett hybrid E-Performance-fordon. När du väl har valt, snurra det runt, zooma in och ut, öppna bagageutrymmet, sätt på lamporna och skruva upp motorn. Du kan till och med skräddarsy den med ett nytt lackjobb och olika hjul. Bäst av allt, du kan köra bilen runt ditt hem för att se hur den hanterar.

Spider-Man: Far From Home

Lanserad för att marknadsföra årets Spider-Man: Far From Home-film, erbjuder den här appen bara en AR-funktion bland dess olika knep. Men om du är lika stort som en Spidey-fan som jag, är det här enda objektet värt en snurr.

Starta Spider-Man: Far From Home, tryck på alternativet för AR Suit Explorer och placera din telefon. Din vänliga stadsdel Spider-Man visas i ditt vardagsrum, matsal eller var du än är.

Du kan skala och rotera väggroboten. Han tar en selfie och skjuter sina banor på dig. Och när du minst förväntar dig det, hoppar han upp i taket och sänker sig ner med en bana. Om du hellre vill byta sida kan du istället trycka fram Mysterio, som flyter i luften och kastar sina dödliga gröna röksprängningar på dig.

Glasögon från Warby Parker

Behöver du glasögon men inte känner för att hoppa till glasögonbutiken ännu? Du kan kolla in dig själv i ett nytt par glasögon via AR med tillstånd av en app som heter Glasses av Warby Parker, som erbjuder en virtuell testfunktion. Bläddra bland ett urval av glasögon och solglasögon. Om du upptäcker ett par du gillar, sveper du ner från toppen av skärmen för att komma åt Virtual Try-On. Tryck på Okej för att ge appen behörighet att komma åt din kamera och mäta dina ansiktsfunktioner. Då ser du dig själv med dessa specifikationer via enhetens främre kamera. Du kan enkelt svepa åt vänster eller höger för att kolla in varje uppsättning glasögon för att se vilken som får dig att se bäst ut.

Vidare läsning

Mobilapprecensioner

Mobilappens bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button