De coolaste AR-apparna för din iPhone eller iPad

De coolaste AR-apparna för din iPhone eller iPad

Med AR eller augmented reality kan iPhone- och iPad-Àgare arbeta, spela och utforska i uppslukande miljöer i sitt eget hem. Med AR överlagrar du virtuella objekt till vÀrlden omkring dig som ett roligt, kreativt och kraftfullt sÀtt att kombinera element frÄn bÄda verkligheterna. Du kan spela spel med ditt vardagsrum som lekplats, manipulera animerade föremÄl pÄ ditt köksbord, upptÀcka hur ett virtuellt skÄp eller en byrÄ skulle se ut i ditt sovrum, prova ett par virtuella glasögon för att se hur de ser ut i ditt ansikte och Mer.

För att bana vÀg för AR-appar pÄ iOS introducerade Apple sin ARKit augmented reality-plattform med iOS 11 2017, vilket gjorde det möjligt för utvecklare att designa AR-spel och andra appar för iPhones och iPads. För att kunna köra ARKit-inspirerade appar i slutet behöver du iOS 11 eller senare och en iOS-enhet som drivs av ett A9-chip eller senare (iPhone 6s och 6s Plus och senare och iPhone SE, den senaste iPad, iPad Air och iPad mini plus alla iPad Pro-modeller).

Du behöver inte nÄgot speciellt för att anvÀnda en AR-app. Din kamera gör tunga lyft. Första gÄngen du öppnar en AR-app kan du bli ombedd att ge den Ätkomst till din kamera. Det enda andra kravet Àr en stor och plan yta pÄ vilken ÄtgÀrden Àger rum, till exempel golv, bord eller vÀgg. LÄt oss nu titta pÄ 10 coola AR-appar för iPhone eller iPad.

Annons

Angry Birds: Isle of Pigs

Med de fria Angry Birds: Isle of Pigs kan du skjuta de galna fĂ„glarna pĂ„ de dĂ„liga grisarna i ditt eget hem. Placera din iPhone eller iPad sĂ„ att du har lika villkor framför dig. Den vĂ€lbekanta slanghoten dyker upp med en arg fĂ„gel som Ă€r redo för dig att kasta. En virtuell ö visas ocksĂ„ med en trĂ€byggnad, trĂ€d och andra artefakter. Sikta bara din slangbella och svep ner pĂ„ skĂ€rmen för att fĂ„nga fĂ„geln mot sitt mĂ„l. Ditt uppdrag Ă€r enkelt – förstör byggnaderna för att besegra grisarna. Men AR lĂ€gger till en cool verklig miljö till det roliga.

ARia’s Legacy – AR Escape Room

Du har förmodligen spelat spel tidigare dÀr du var tvungen att fly frÄn ett rum eller annat omrÄde. ARias Legacy Àr en twist pÄ det och tvingar dig att försöka fly frÄn ett rum i ditt eget hem. Spelet börjar med att placera olika föremÄl i vilket rum eller omrÄde du anvÀnder. Du ser ett skÄp, en spade, en nyckel, ett pickax och nÄgra stenar, och ditt jobb Àr att ta reda pÄ vad du ska göra med dessa föremÄl för att komma ur din nuvarande situation. Rör vid eller anvÀnd ett föremÄl, till exempel nyckeln för att lÄsa upp skÄpet, sÄ fÄr du en hörbar reaktion sÄ att du vet om du Àr pÄ rÀtt spÄr. Liksom mÄnga Escape-spel kan du bli utmanad att lösa pussel. Men att utforska miljön pÄ vÀgen Àr hÀlften sÄ roligt.

Avo

Avo berÀttar historien om en ung uppfinnare som heter Billie och en animerad avokado som hjÀlper henne att lösa mysterier och bekÀmpa brott. StrÀngt taget kan detta inte riktigt kvalificera sig som sant AR. Men appen Àr sÄ rolig och charmig och uppfinningsrik, det spelar ingen roll.

Handlingen utvecklas i ett labb som en interaktiv film dÀr du ritar eller trycker pÄ skÀrmen för att fÄ Avo att röra sig, plocka upp föremÄl och utföra andra uppgifter. Flytta Avo för att samla gelébönor som ett sÀtt att plocka upp poÀng. NÀr hon utför sina experiment ber Billie om Avos hjÀlp för att hitta vissa saker.

Avsnitt 1 och 2 Àr gratis. För att spela alla avsnitt mÄste du ponnera upp $ 3,99, men det Àr vÀrt det.

Big Bang AR

FörestÀll dig Big Bang som Àger rum i ditt eget vardagsrum. Tja, en cool simulerad version av det ÀndÄ. Skapat av CERN och Google Arts & Culture tar Big Bang AR dig med pÄ en kosmisk rundtur i början av universum med ditt hem som kÀlla. Du reser tillbaka i tiden 13,8 miljarder Är för att se hur de första byggstenarna kom ihop.

Appen Ă€r interaktiv, sĂ„ att du kan skapa atomer och andra partiklar. Du ser stjĂ€rnor explodera och supernovor bildas nĂ€r vĂ„rt universum tar form. Hela historien utvecklas i en blandning av fantastiska bilder, fascinerande musik och lugnande berĂ€ttelse av skĂ„despelerskan Tilda Swinton (ja, den antika frĂ„n Dr.Strange och Avengers: Endgame). Och oroa dig inte, du behöver inte vĂ€nta miljarder Ă„r för att se hur det hela blir – du kan hoppa över för att se hur vĂ„rt eget solsystem skapades.

Civilisationer AR

HÀr Àr ett coolt AR-baserat sÀtt att inte bara lÀra sig om historiska artefakter utan faktiskt se och manipulera dem. Med BBC: s kostnadsfria civilisationer AR kan du undersöka 41 olika artefakter pÄ nÀra hÄll.

Appen börjar med ett jordklot som du snurrar för att se olika lÀnder och vÀlja specifika artefakter. Bland de mÄnga föremÄlen du kan undersöka Àr en korintisk hjÀlm frÄn 500-600 f.Kr., en blÀckfiskförvaringsburk frÄn 1450-1400 f.Kr., en mamma i en egyptisk kista frÄn 1525-1470 f.Kr., en japansk krutkolv frÄn 1600-1650 e.Kr. en staty av en hÀst frÄn Tangdynastin frÄn 618-907 e.Kr. Zooma in och ut och rotera varje artefakt. Ta ett foto, lyssna pÄ en ljudberÀttelse och lÀs en beskrivning av det.

Försvara det! AR

Försvara det! AR spelar som ett vanligt slottförsvarsspel. Du sprÀnger ivÀg pÄ robotar som försöker förstöra en vÀrdefull kristall som du Àr svuren att skydda. AR-aspekten fÄr dock detta spel till liv. Robotarna svÀrmar praktiskt taget genom ett knÀckt hÄl i en vÀgg i ditt rum, vilket gör att det verkar som om de invaderar ditt hem.

Du mÄste vara en snabb tappare för att skjuta pÄ varje robot innan nÄgon av dem nÄr kristallen. Med varje ny vÄg av attacker blir robotarna snabbare och starkare, sÄ den hÀr kommer att utmana dig genom flera spelomgÄngar.

IKEA Place

Att handla i möbelbutiken efter en ny stol, skrivbord eller soffa kan vara utmanande eftersom du aldrig kan berÀtta hur en bit kommer att se ut i ditt hem. IKEA Place syftar till att ta bort en del av den utmaningen. Genom denna AR-app vÀljer du olika möbler och placerar dem i vilket rum som helst i ditt hus för att fÄ en bÀttre uppfattning om hur och var de kommer att passa.

Du kan kolla in stolar, skrivbord, soffor, bord, skÄp och förvaringsenheter, belysning, speglar och till och med utemöbler. Hitta den plats du tror att möblerna passar och vÀlj sedan artikeln. Du kan manipulera möblerna pÄ skÀrmen genom att rotera den och placera den pÄ olika stÀllen. Du kan till och med lÀgga till mer Àn ett objekt, ett praktiskt alternativ om du försöker matcha en ny stol och skrivbord tillsammans.

Porsche AR Visualizer

Vill du kolla in en helt ny Porsche? Du kan inte slÄ en faktisk testkörning hos din lokala ÄterförsÀljare, men istÀllet för det kan du fÄ en kÀnsla för den hÀr snygga bilen genom en virtuell session. Med gratis Porsche AR Visualizer placerar du en Porsche precis i ditt hem.

Appen erbjuder dig ett urval av en klassisk 911-modell, en lyxig Cayenne eller ett hybrid E-Performance-fordon. NÀr du vÀl har valt, snurra det runt, zooma in och ut, öppna bagageutrymmet, sÀtt pÄ lamporna och skruva upp motorn. Du kan till och med skrÀddarsy den med ett nytt lackjobb och olika hjul. BÀst av allt, du kan köra bilen runt ditt hem för att se hur den hanterar.

Spider-Man: Far From Home

Lanserad för att marknadsföra Ärets Spider-Man: Far From Home-film, erbjuder den hÀr appen bara en AR-funktion bland dess olika knep. Men om du Àr lika stort som en Spidey-fan som jag, Àr det hÀr enda objektet vÀrt en snurr.

Starta Spider-Man: Far From Home, tryck pÄ alternativet för AR Suit Explorer och placera din telefon. Din vÀnliga stadsdel Spider-Man visas i ditt vardagsrum, matsal eller var du Àn Àr.

Du kan skala och rotera vÀggroboten. Han tar en selfie och skjuter sina banor pÄ dig. Och nÀr du minst förvÀntar dig det, hoppar han upp i taket och sÀnker sig ner med en bana. Om du hellre vill byta sida kan du istÀllet trycka fram Mysterio, som flyter i luften och kastar sina dödliga gröna röksprÀngningar pÄ dig.

Glasögon frÄn Warby Parker

Behöver du glasögon men inte kÀnner för att hoppa till glasögonbutiken Ànnu? Du kan kolla in dig sjÀlv i ett nytt par glasögon via AR med tillstÄnd av en app som heter Glasses av Warby Parker, som erbjuder en virtuell testfunktion. BlÀddra bland ett urval av glasögon och solglasögon. Om du upptÀcker ett par du gillar, sveper du ner frÄn toppen av skÀrmen för att komma Ät Virtual Try-On. Tryck pÄ Okej för att ge appen behörighet att komma Ät din kamera och mÀta dina ansiktsfunktioner. DÄ ser du dig sjÀlv med dessa specifikationer via enhetens frÀmre kamera. Du kan enkelt svepa Ät vÀnster eller höger för att kolla in varje uppsÀttning glasögon för att se vilken som fÄr dig att se bÀst ut.

Vidare lÀsning

Mobilapprecensioner

Mobilappens bÀsta val