De bÀsta telefonerna pÄ IFA 2019

De bÀsta telefonerna pÄ IFA 2019

BERLIN — Även om alla ögon kanske riktas mot Apple, Google och Samsung i höst, Ă€r de inte de enda företagen som slĂ€pper nya smartphones. Dussintals tillverkare av mobiltelefoner frĂ„n hela vĂ€rlden kommer till IFA varje september för att visa upp sina senaste och bĂ€sta enheter, och i Ă„r var det inget undantag.

Vi tillbringade nÀstan en vecka pÄ att ströva över Berlins kongresshallar och titta pÄ alla nya telefoner som kommer ut pÄ marknaden precis i tid för semestern. HÀr Àr de Ätta som vi ser mest fram emot.

Annons

LG G8X ThinQ

Om du vill hoppa pÄ den hopfÀllbara telefonvagnen ser LG G8X ThinQ ut som din bÀsta satsning. Det erbjuder en liknande vikningsupplevelse som Samsung Galaxy Fold och Huawei Mate X, men den gör det via en 6,4-tums OLED-skÀrm som kan fÀstas för att ge extra hÄllbarhet och mÄngsidighet. Det Àr förutom den primÀra 6,4-tums OLED-panelen med en fingeravtryckssensor pÄ skÀrmen.

G8X drivs av en Qualcomm Snapdragon 855-processor, 6 GB RAM och har 128 GB ombordlagring. Den har ocksÄ ett 4000 mAh batteri och en imponerande 12- och 13-megapixel bakre kamerastack.

Priser och tillgÀnglighet har inte meddelats, men en representant berÀttade för oss att telefonen kommer att finnas tillgÀnglig som en fristÄende telefon, liksom ett paket med bifogad dubbelskÀrm, före Ärets slut.

Samsung Galaxy Fold

Efter en stenig start ser Samsung Galaxy Fold ut som den Àr redo för prime time. Samsung anstrÀngde sig för att ta itu med alla problem som granskarna mÀrkte tidigt nÀr deras enheter började gÄ sönder och lyckades under tiden ocksÄ fÄ telefonen att se mer polerad ut.

Galaxy Fold har en Snapdragon 855-processor tillsammans med 12 GB RAM och 512 GB lagringsutrymme. Den fÀllbara AMOLED-skÀrmen har 4,6 tum vikning och 7,3 tum öppen. Medan en 5G-modell kommer att finnas tillgÀnglig i andra delar av vÀrlden, planerar Samsung bara att sÀlja en 4G-modell i USA för tillfÀllet.

För 1 980 dollar Àr Galaxy Fold Samsungs dyraste telefon hittills. Den finns för nÀrvarande i Korea och kommer att sÀljas i delar av Europa den 18 september. Ett amerikanskt utgivningsdatum kommer att tillkÀnnages under de kommande veckorna.

Sony Xperia 5

Sonys smartphones Àr inte sÀrskilt populÀra i USA, men den nya Xperia 5 har en underbar 6,1-tums OLED-skÀrm med ett bildförhÄllande pÄ 21: 9 och flaggskeppsvÀrda specifikationer som gör det till ett lovande alternativ för mÀnniskor som Àlskar att strömma multimedia.

Den har en Qualcomm Snapdragon 855-processor tillsammans med 6 GB RAM, 128 GB lagringsutrymme (med en microSD-plats som rymmer upp till ytterligare 512 GB) och ett 3,140 mAh-batteri. En kamerastapel pÄ baksidan har tre 12MP-sensorer.

Du kan förbestÀlla Xperia 5 nu för 799 $. Den kommer att finnas i butiker frÄn och med den 5 november.

Samsung Galaxy A90 5G

Samsung gÄr in i 5G pÄ ett stort sÀtt. Förutom de avancerade Galaxy S10 5G, Galaxy Note 10 5G och Galaxy Fold 5G, meddelade företaget ocksÄ mellanklass Galaxy A90 5G, som riktar sig till tidiga anvÀndare som inte vill betala en massiv premie.

Galaxy A90 5G har en Qualcomm 855-processor med 6 eller 8 GB RAM-minne och 128 GB lagringsutrymme. Den har en 6,7-tums OLED-skÀrm pÄ framsidan och tre kamerasensorer pÄ baksidan. Batterikapaciteten Àr 4500 mAh.

Samsung Galaxy A90 5G finns i Korea och kommer att sÀljas för 749 euro i Storbritannien den 4 oktober. TyvÀrr kommer vi inte att se det i USA.

Nokia 7.2

Efterföljaren till vÄr favoritmellanrumstelefon, Nokia 7.1, den nya Nokia 7.2 har stora skor att fylla, men verkar klara av uppgiften. Den har en 6,3-tums LCD-skÀrm med PureDisplay, en funktion som uppskalar SDR-multimediainnehÄll till HDR. Den har ocksÄ en Qualcomm Snapdragon 660-processor tillsammans med 4 eller 6 GB RAM och 64 eller 128 GB lagringsutrymme. PÄ mjukvarusidan levereras den med Android One-versionen av Android P, vilket innebÀr att det kommer sÀkert att fÄ OS och sÀkerhetsuppdateringar i rÀtt tid.

För $ 349 ser Nokia 7.2 sÀrskilt lovande ut. Det kommer att lanseras i USA senare denna mÄnad.

Sharp Aquos V

Medan du förmodligen kÀnner till Sharp för sina TV-apparater, gör det ocksÄ nÄgra ganska trevliga smartphones, och den nya Aquos V försöker erbjuda solid prestanda till ett mycket överkomligt pris. Den har en Qualcomm Snapdragon 835-processor tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme (en microSD-plats gör att du kan lÀgga till ytterligare 256 GB utrymme om det behövs). Den har en fingeravtryckssensor och tvÄ 13MP-kameror pÄ baksidan. En 5,93-tums LCD-skÀrm tar upp större delen av fronten.

Aquos V börjar pÄ bara 229 euro (cirka $ 255) och kommer att finnas tillgÀnglig i Tyskland och NederlÀnderna.

Alcatel 1V

Vill du ha alla fördelar med en smartphone utan att bryta banken? PÄ bara 80 euro (cirka $ 89) ser Alcatel 1V upp till uppgiften med en 5,5-tums LCD-skÀrm,
en Uniscoc SC29863A-processor, 1 GB RAM-minne och 16 GB lagringsutrymme (tillsammans med en microSD-kortplats). Med dubbla SIM-kortplatser för globala marknader och Android 9.0 Go Àr 1V verkligen inte ett prestandakraftverk, men det kan göra en bra startsmartphone.

1V kommer att finnas tillgÀnglig pÄ globala marknader senare i Är. Det Àr osannolikt att det kommer till USA om det inte ommÀrks som en bÀrbar smarttelefon.

Nokia 800 Tuff

Den ensamma telefonen pÄ den hÀr listan, Nokia 800 Tough sticker ut för sin IP68-klassade hÄllbarhet och 4G LTE-modem, kvaliteter som vi inte alltid ser utanför smartphone-omrÄdet. Det driver Nokias KaiOS och har Facebook, Google Assistant, Google Maps och WhatsApp. Inuti finns ett 2,00 mAh batteri och dubbla SIM-kortplatser.

Nokia 800 Tough sÀljs i oktober för 109 euro (cirka 120 $). Vid lanseringen kommer telefonen endast att finnas tillgÀnglig i delar av Europa.

Det bÀsta av IFA 2019

Vidare lÀsning

Mobiltelefonrecensioner

Mobiltelefon bÀsta val