De bÀsta BitTorrent-webbplatserna för 2019

De bÀsta BitTorrent-webbplatserna för 2019

Ibland Àr Google inte det bÀsta sÀttet att hitta vad du vill. Om du vill ladda ner nÄgot via BitTorrent Àr det bÀttre att du anvÀnder en sökmotor för att hitta, organisera och ladda ner torrents. Men det finns mÄnga torrentwebbplatser dÀr, med stÀndigt förÀndrade namn och webbadresser, sÄ det kan vara svÄrt att veta var man ska börja.

MĂ„nga av dessa BitTorrent-webbplatser fungerar i skuggigare hörn av internet – vilket Ă€r vettigt, eftersom BitTorrent anvĂ€nds mycket för piratkopiering och porr. Men det betyder att de ofta Ă€r fula, fyllda med annonser, spionerade pĂ„ av externa enheter, och de kan till och med innehĂ„lla torrents med skadlig kod eller andra skadliga filer. SĂ„ behandla inte dessa sökmotorer som med nĂ„gon annan webbsida – du mĂ„ste vara försiktig.

Som sagt, som “offentliga” webbplatser, har de ocksĂ„ en enorm mĂ€ngd aktiva anvĂ€ndare, vilket innebĂ€r att du förmodligen kan hitta det du letar efter, Ă€ven om det Ă€r obskyrt eller svĂ„rt att hitta via normala kanaler. (Det finns ocksĂ„ privata torrentwebbplatser med smĂ„, trĂ„nga samhĂ€llen du mĂ„ste bjudas in till, men det Ă€r ett Ă€mne för en annan artikel.) Om du ska surfa pĂ„ offentliga torrentwebbplatser rekommenderar vi starkt att du har en malware-skanner med riktiga -tidsskydd, till exempel MalwareBytes Premium, som kan hjĂ€lpa dig att skydda dig mot skadliga annonser och nedladdningar. Du bör ocksĂ„ ha en bra VPN om du vill dölja din aktivitet frĂ„n nyfikna ögon – eller om nĂ„gon av dessa webbplatser blockeras av din ISP, vilket hĂ€nder. Vissa BitTorrent-klienter kan hĂ€vda att de erbjuder inbyggd sĂ€kerhet, men vi rekommenderar att du anvĂ€nder programvara frĂ„n tredje part.

TÀnk pÄ att dessa webbplatser kan Àndra domÀner dÄ och dÄ, sÄ det Àr alltid en bra idé att kolla pÄ nÀtet och se till att dina bokmÀrken Àr uppdaterade.

Slutligen notera att PCMag inte tolererar piratkopiering. Om du anvÀnder BitTorrent för skissartade ÀndamÄl Àr du ensam nÀr det gÀller att hantera de konsekvenser det kan fÄ.

Annons

Klassisk av en anledning: The Pirate Bay

Nu över 15 Är Àr The Pirate Bay (vanligtvis förkortad TPB) fortfarande den mest populÀra torrentwebbplatsen runt (Ätminstone nÀr det gÀller Alexa-rankning. Det betyder att de har mÄnga anvÀndare och ett brett urval av torrents. Du kan prenumerera. till RSS-flöden för automatisk nedladdning, se massor av information om enskilda torrents, och lÀs kommentarer frÄn andra anvÀndare som ibland pÄpekar saker som beskrivningen hoppar över (för att inte tala om falska torrents med skadlig programvara). Plus, rosa och gröna skalleikoner ange betrodda och VIP-anvÀndare, vilket kan hjÀlpa till att verifiera en torrentvÀrde. Pirate Bay Àr faktiskt inte vÀrd för torrentfiler lÀngre; i stÀllet innehÄller varje post en magnetlÀnk som du kan klicka för att öppna nedladdningen direkt i din torrentklient. Det Àr lite annonstunga, och popup-fönstren nÀr du klickar pÄ delar som inte Àr annonser pÄ sidan Àr sÀrskilt irriterande, men det finns en anledning att det fortfarande Àr nummer 1.

En vÀldesignad webbplats med biblioteksvy: 1337x

Ta en titt pĂ„ 1337x, och du kan bli förvĂ„nad att det Ă€r en torrent-sökmotor. Det ser mycket snyggare ut Ă€n konkurrenterna, och Ă€ven om du kan anvĂ€nda den för att söka efter enskilda torrents precis som du kan med nĂ„gon annan motor, har den ocksĂ„ “bibliotek” som lĂ„ter dig blĂ€ddra i ett vackert galler med miniatyrer för filmer och TV-program, komplett med stjĂ€rnbetyg, beskrivningar och en lista med torrents relaterade till den titeln. Enskilda torrents har sin information i ett attraktivt flikbaserat grĂ€nssnitt som lĂ„ter dig se skĂ€rmdumpar (om torrenten innehĂ„ller en videofil), kommentarer och mer. De stĂ€ndiga annonserna och anmĂ€lningsförfrĂ„gningarna kan vara irriterande, men sjĂ€lva webbplatsen Ă€r sĂ„ vĂ€l utformad att den kan mildra din ilska nog för att du ska komma tillbaka.

Ett kvalitetsval som Àr lÀtt att blÀddra bland: RARBG

RARBG kanske inte Ă€r lika attraktivt som 1337x, men det Ă€r fortfarande anstĂ€ndigt organiserat sĂ„ lĂ„ngt som BitTorrent-sökmotorer gĂ„r. NĂ€r du söker efter nĂ„got fĂ„r du detaljerade resultat med ikoner som visar torrentens kategori, sĂ„ att du enkelt kan se vilka resultat som du letar efter (sĂ€g filmer) och vilka som inte Ă€r relaterade (som musik eller …andra saker). Om du klickar pĂ„ ett resultat visas relaterade torrenter, skĂ€rmdumpar (om torrenten innehĂ„ller en video) och till och med en trailer och IMDB-betyg nĂ€r de finns. RARBG Ă€r i allmĂ€nhet bĂ€st för nya torrents, sĂ„ om du letar efter nĂ„got gammalt, dunkelt eller svĂ„rt att hitta Ă€r det förmodligen inte det bĂ€sta alternativet. Men för kvalitetsversioner av nyligen uppladdade torrents Ă€r RARBG ett bra stĂ€lle att komma in pĂ„, trots en tillfĂ€llig popup-annons.

Lite mer arbete, men vÀrt det: RuTracker

Om du Àr villig att hoppa genom nÄgra extra ringar, Àr RuTracker ett lÀnge forum för delning av torrent som fortfarande Àr ganska populÀrt bland de som Àr kÀnda. Men det mesta av webbplatsen Àr pÄ ryska, vilket innebÀr att du mÄste anvÀnda ett sidöversÀttningsverktyg för att hitta dig. Dessutom kan vissa filer krÀva ett konto för nedladdning, men det Àr gratis och lÀtt att registrera sig, och med en aktiv gemenskap och tung moderering Àr urvalet stort utan att ha lika mycket skadlig programvara och falska torrenter som andra webbplatser. Du bör dock vidta samma försiktighetsÄtgÀrder som med nÄgon annan torrentwebbplats.

Kommande: Zooqle

Zooqle Ă€r nyare Ă€n nĂ„gra av de andra platserna pĂ„ den hĂ€r listan, men det har gjort sig ett namn för sitt stora urval trots sin ungdom. Hemsidan har över 4,3 miljoner verifierade torrenter nĂ€r detta skrivs. Även om det inte Ă€r den vackraste webbplatsen, organiserar den torrents vĂ€l, vilket gör det enkelt att se vad som Ă€r nytt, söka efter videokvalitet, blĂ€ddra i en hel serie eller prenumerera via RSS. Det kanske inte Ă€r de flesta mĂ€nniskors första stopp, men det Ă€r definitivt en webbplats att titta pĂ„, eftersom den sannolikt kommer att vĂ€xa i popularitet.

Torrent med en VPN!

Det Àr en utmÀrkt idé att anvÀnda en VPN-tjÀnst medan BitTorrenting, sÄ att din aktivitet inte Àr synlig för din ISP. Vilken tjÀnst ska du anvÀnda? LÀs vÄr sammanfattning av de bÀsta VPN: erna för BitTorrent för att ta reda pÄ det.

Vidare lÀsning