De bästa BitTorrent-webbplatserna för 2019

Ibland är Google inte det bästa sättet att hitta vad du vill. Om du vill ladda ner något via BitTorrent är det bättre att du använder en sökmotor för att hitta, organisera och ladda ner torrents. Men det finns många torrentwebbplatser där, med ständigt förändrade namn och webbadresser, så det kan vara svårt att veta var man ska börja.

Många av dessa BitTorrent-webbplatser fungerar i skuggigare hörn av internet – vilket är vettigt, eftersom BitTorrent används mycket för piratkopiering och porr. Men det betyder att de ofta är fula, fyllda med annonser, spionerade på av externa enheter, och de kan till och med innehålla torrents med skadlig kod eller andra skadliga filer. Så behandla inte dessa sökmotorer som med någon annan webbsida – du måste vara försiktig.

Som sagt, som “offentliga” webbplatser, har de också en enorm mängd aktiva användare, vilket innebär att du förmodligen kan hitta det du letar efter, även om det är obskyrt eller svårt att hitta via normala kanaler. (Det finns också privata torrentwebbplatser med små, trånga samhällen du måste bjudas in till, men det är ett ämne för en annan artikel.) Om du ska surfa på offentliga torrentwebbplatser rekommenderar vi starkt att du har en malware-skanner med riktiga -tidsskydd, till exempel MalwareBytes Premium, som kan hjälpa dig att skydda dig mot skadliga annonser och nedladdningar. Du bör också ha en bra VPN om du vill dölja din aktivitet från nyfikna ögon – eller om någon av dessa webbplatser blockeras av din ISP, vilket händer. Vissa BitTorrent-klienter kan hävda att de erbjuder inbyggd säkerhet, men vi rekommenderar att du använder programvara från tredje part.

Tänk på att dessa webbplatser kan ändra domäner då och då, så det är alltid en bra idé att kolla på nätet och se till att dina bokmärken är uppdaterade.

Slutligen notera att PCMag inte tolererar piratkopiering. Om du använder BitTorrent för skissartade ändamål är du ensam när det gäller att hantera de konsekvenser det kan få.

Annons

Klassisk av en anledning: The Pirate Bay

Nu över 15 år är The Pirate Bay (vanligtvis förkortad TPB) fortfarande den mest populära torrentwebbplatsen runt (åtminstone när det gäller Alexa-rankning. Det betyder att de har många användare och ett brett urval av torrents. Du kan prenumerera. till RSS-flöden för automatisk nedladdning, se massor av information om enskilda torrents, och läs kommentarer från andra användare som ibland påpekar saker som beskrivningen hoppar över (för att inte tala om falska torrents med skadlig programvara). Plus, rosa och gröna skalleikoner ange betrodda och VIP-användare, vilket kan hjälpa till att verifiera en torrentvärde. Pirate Bay är faktiskt inte värd för torrentfiler längre; i stället innehåller varje post en magnetlänk som du kan klicka för att öppna nedladdningen direkt i din torrentklient. Det är lite annonstunga, och popup-fönstren när du klickar på delar som inte är annonser på sidan är särskilt irriterande, men det finns en anledning att det fortfarande är nummer 1.

En väldesignad webbplats med biblioteksvy: 1337x

Ta en titt på 1337x, och du kan bli förvånad att det är en torrent-sökmotor. Det ser mycket snyggare ut än konkurrenterna, och även om du kan använda den för att söka efter enskilda torrents precis som du kan med någon annan motor, har den också “bibliotek” som låter dig bläddra i ett vackert galler med miniatyrer för filmer och TV-program, komplett med stjärnbetyg, beskrivningar och en lista med torrents relaterade till den titeln. Enskilda torrents har sin information i ett attraktivt flikbaserat gränssnitt som låter dig se skärmdumpar (om torrenten innehåller en videofil), kommentarer och mer. De ständiga annonserna och anmälningsförfrågningarna kan vara irriterande, men själva webbplatsen är så väl utformad att den kan mildra din ilska nog för att du ska komma tillbaka.

Ett kvalitetsval som är lätt att bläddra bland: RARBG

RARBG kanske inte är lika attraktivt som 1337x, men det är fortfarande anständigt organiserat så långt som BitTorrent-sökmotorer går. När du söker efter något får du detaljerade resultat med ikoner som visar torrentens kategori, så att du enkelt kan se vilka resultat som du letar efter (säg filmer) och vilka som inte är relaterade (som musik eller …andra saker). Om du klickar på ett resultat visas relaterade torrenter, skärmdumpar (om torrenten innehåller en video) och till och med en trailer och IMDB-betyg när de finns. RARBG är i allmänhet bäst för nya torrents, så om du letar efter något gammalt, dunkelt eller svårt att hitta är det förmodligen inte det bästa alternativet. Men för kvalitetsversioner av nyligen uppladdade torrents är RARBG ett bra ställe att komma in på, trots en tillfällig popup-annons.

Lite mer arbete, men värt det: RuTracker

Om du är villig att hoppa genom några extra ringar, är RuTracker ett länge forum för delning av torrent som fortfarande är ganska populärt bland de som är kända. Men det mesta av webbplatsen är på ryska, vilket innebär att du måste använda ett sidöversättningsverktyg för att hitta dig. Dessutom kan vissa filer kräva ett konto för nedladdning, men det är gratis och lätt att registrera sig, och med en aktiv gemenskap och tung moderering är urvalet stort utan att ha lika mycket skadlig programvara och falska torrenter som andra webbplatser. Du bör dock vidta samma försiktighetsåtgärder som med någon annan torrentwebbplats.

Kommande: Zooqle

Zooqle är nyare än några av de andra platserna på den här listan, men det har gjort sig ett namn för sitt stora urval trots sin ungdom. Hemsidan har över 4,3 miljoner verifierade torrenter när detta skrivs. Även om det inte är den vackraste webbplatsen, organiserar den torrents väl, vilket gör det enkelt att se vad som är nytt, söka efter videokvalitet, bläddra i en hel serie eller prenumerera via RSS. Det kanske inte är de flesta människors första stopp, men det är definitivt en webbplats att titta på, eftersom den sannolikt kommer att växa i popularitet.

Torrent med en VPN!

Det är en utmärkt idé att använda en VPN-tjänst medan BitTorrenting, så att din aktivitet inte är synlig för din ISP. Vilken tjänst ska du använda? Läs vår sammanfattning av de bästa VPN: erna för BitTorrent för att ta reda på det.

Vidare läsning

Relaterade Artiklar

Back to top button