De 5 bÀsta Kodi-tillÀggen för nybörjare

De 5 bÀsta Kodi-tillÀggen för nybörjare

Om du nÄgonsin har hört talas om Kodi har du sannolikt ocksÄ hört talas om Kodi-tillÀgg. Kodis officiella tillÀggsförvar innehÄller massor av alternativ som Àr gratis att ladda ner, men vÀldigt fÄ Àr vÀrda för den genomsnittliga anvÀndaren. TillÀggen vi valde för den hÀr guiden bör tilltala mÀnniskor som precis börjat med Kodi eller de som kanske aldrig har hört talas om det. För att vara tydlig anvÀnder du inte tillÀgg för att dra nytta av Kodis medieorganisationsfunktioner, men vissa mÀnniskor kan hitta en anvÀndning för dem.

Ja. Om du anvÀnder Kodi som en mediahanteringslösning Àr det helt lagligt. Observera att Àven om Kodi inte tillhandahÄller nÄgot innehÄll, verifierar det inte heller att du lagligen har fÄtt allt innehÄll du lÀgger till. Om du vÀljer att torrenta eller stjÀla upphovsrÀttsskyddat innehÄll och anvÀnda Kodi för att hantera det, ligger det juridiska ansvaret fortfarande pÄ dig. Kodi accepterar inte heller piratkopiering av innehÄll.

Vissa mĂ€nniskor kan anvĂ€nda Kodi eftersom det stöder tillĂ€gg frĂ„n tredje part (inte i Kodi-tillĂ€ggsförvaret) som tillĂ„ter obegrĂ€nsad Ă„tkomst till upphovsrĂ€ttsskyddat innehĂ„ll eller obehöriga direktuppspelning av kanaler. Vi tĂ€cker inte tillĂ€gg frĂ„n tredje part i den hĂ€r guiden, men du kan prova dem sjĂ€lv genom att aktivera dem i Kodis grĂ€nssnitt (InstĂ€llningar> System> TillĂ€gg> OkĂ€nda kĂ€llor). Kodi varnar dig för att genom att aktivera den hĂ€r instĂ€llningen ger du dessa appar Ă„tkomst till personuppgifterna pĂ„ din enhet och Ă€r ansvariga för eventuell efterföljande dataförlust. ÄndĂ„ gör Kodis praktiska tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt för innehĂ„ll och stöd för olagliga tillĂ€gg frĂ„n tredje part det till en attraktiv och flexibel lösning för innehĂ„llspirater. PCMag tolererar inte piratkopiering och tar inte heller ansvar för eventuella pĂ„följder du kan drabbas av om du missbrukar Kodi.

Vad Àr Kodi-tillÀgg?

Kodi Àr ett program för öppen kÀllkod för mediahantering för att organisera din lokala mediesamling. Med Kodis tillÀgg kan du utöka basupplevelsen. Vissa tillÀgg hÄller sig nÀra mediehanteringskÀrnan och hjÀlper till med taggredigering eller codec-stöd, medan andra, sÄsom videostreamingtjÀnster och molnlagringslösningar, tar Kodi i en ny riktning.

Du kanske ser nÄgra populÀra namn i Kodis tillÀggsförvar, men vet att nÀstan ingen av dem officiellt stöds av sjÀlva tjÀnsten. Till exempel Àr varken Dazn eller Sling TV-listorna officiella. Detsamma gÀller för OneDrive och Google Drive-tillÀgg. Faktum Àr att du kanske inte stöter pÄ nÄgra officiellt stödda tjÀnster i Kodis tillÀggsförvar. I praktiken betyder det att vissa tillÀgg som hÀvdar att de ansluter till en tjÀnst inte fungerar alls och att andra kanske slutar fungera om en uppdatering av en tjÀnst bryter implementeringen. Till exempel misslyckades Pluto TV-appen att ladda nÄgra kanaler och NPR-appen kunde inte spela nÄgot ljud. PÄ samma sÀtt kraschade SoundCloud-appen efter att jag försökte komma Ät dess innehÄll. Du kan analysera loggarna för att felsöka problemet, men jag tvivlar pÄ att andra Àn de mest tekniska anvÀndarna kommer att ge dessa tillÀgg en andra chans, om standardinstallationen inte fungerar.

Den hÀr nybörjarlistan innehÄller inte nÄgra av de berömda (men fortfarande olagliga) tillÀgg frÄn tredje part som ger tillgÄng till obehöriga liveströmmar eller dÄligt innehÄllsförvar.

Kodi

Som du kanske har gissat Àr Kodi-tillÀggen som hÀvdar att de erbjuder de mest vanliga (och mest anvÀndbara) funktionerna mycket otÀcka. Om du har nÄgot annat sÀtt att komma Ät de mest populÀra tjÀnsterna och apparna, anvÀnd dessa alternativ snarare Àn att slösa bort tid pÄ att fÄ Kodi-versionen att fungera. Kodi kommer att tilltala mest för dem som vill ha anpassade HTPC-instÀllningar (PC) och mÀnniskor som vill experimentera med tillÀgg. Kom igÄng med vÄr guide om hur du installerar, uppdaterar och anpassar Kodi.

VÄra bÀsta Kodi-tillÀgg

För att installera ett tillÀgg öppnar du Kodi-appen och navigerar till menyalternativet TillÀgg. VÀlj sedan det sista alternativet i vÀnster meny pÄ nÀsta skÀrm, Ladda ner. HÀr kan du blÀddra bland alla tillgÀngliga tillÀgg efter kategorier som Look and Feel, Music, Picture och Video. NÀr du ser ett tillÀgg som intresserar dig, klicka dig igenom till listan och vÀlj installera. Kodi kan krÀva att du installerar stödjande tillÀgg om det ursprungliga tillÀgget krÀver ytterligare funktioner.

Kodi

TillÀggen som jag listar nedan Àr de som jag tyckte faktiskt fungerade vid testning och lade till anvÀndbar funktionalitet. Detta Àr inte en uttömmande lista, eftersom det finns alldeles för mÄnga tillÀgg för att utvÀrdera var och en för sig, men avslappnade Kodi-anvÀndare borde hitta nÄgra av dessa vara anvÀndbara. Du kan uppleva betydande prestandaproblem med alla Kodi-tillÀgg, varför jag fortfarande rekommenderar att du anvÀnder en annan metod för att fÄ nÄgon av de tjÀnster som anges.

Eminence Skin

Du kan ladda ner mÄnga hudtillÀgg för Kodi, men inte alla Àr vÀl utformade. Standard Kodi-skinn, Estouchy och Estuary, Àr bra alternativ, men en ny hud kan potentiellt erbjuda olika anpassningsalternativ och ett mer visuellt tilltalande sÀtt att se ditt innehÄll. Eminence Skin Àr den mest intuitiva av de jag har laddat ner. Jag uppskattar sÀrskilt dess rena ikonografi och snabba prestanda. NÄgra av de andra skinn som jag gillar inkluderar Aura, FTV och Quartz, eftersom de ocksÄ kombinerar konsekvent design med lÀttanvÀndbara menyer.

Locast

Locast-tillÀgget tillÄter anvÀndare pÄ stora amerikanska marknader (som New York, Philadelphia, Boston, Washington DC och Chicago) att titta pÄ lokala kanaler. Allt du behöver göra Àr att registrera ett konto och verifiera din plats. TillÀgget Àr enkelt att navigera; Du kan hoppa direkt in i liveprogrammering, se det kommande schemat för nÄgon av de tillgÀngliga lokala kanalerna och fÄ Ätkomst till kanalguiden som belyser tillgÀnglig programmering.

Plex

Plex Àr en tvÄdelad media-streaming-lösning med en mediaserverkomponent och en uppspelningsapp. Plex Àr mer polerat Àn Kodi (Àven om det tappar stöd för HTPC) och finns som en inbyggd app pÄ mobila enheter (bÄde iOS och Android), streaming-pinnar och smarta TV-apparater. Du kan installera Kodi pÄ en Amazon Fire TV Stick genom att ladda den i sidled, men Plex erbjuder en inbyggd app för den plattformen. Med Plex-tillÀgget för Kodi kan du komma Ät alla filer du har laddat upp till din Plex Media-server. Jag försökte spela och visa filerna frÄn min test Plex-server och kunde göra det, Àven om de flesta objekt laddades lÄngsamt. Plex Àr en av de fÄ officiellt stödda (av Plex) tillÀgg för Kodi.

Radio

Medan den inbyggda radiodelen i Kodis huvudmeny krÀver att du anvÀnder en tuner för att fÄ stationer, fungerar den hÀr appen utan ytterligare hÄrdvara. Du kan blÀddra bland stationer efter flera kategorier, till exempel lokal, topp 100 och genre. Ljudströmningsprestanda för dessa stationer var bra i testningen. GrÀnssnittet Àr gles och kÀnns rudimentÀrt, men det kan förvÀntas av ett Kodi-tillÀgg.

Youtube

YouTube-tillÀgget Àr inte en officiell klient, men det fungerar bra för att titta pÄ de senaste trendiga videorna och dina favoritviralskapare. NÀr du startar tillÀgget kan du söka efter enskilda kanaler, blÀddra bland populÀra videor och visa en lista över aktuella och kommande livestreamar. Du har ocksÄ möjlighet att logga in pÄ ditt konto. Streamingprestanda Àr acceptabelt vid testning, Àven om videor tar en stund att ladda och jag kunde inte rÀkna ut ett sÀtt att skrubba igenom en video eller avsluta uppspelningen innan hela videon spelades.

Kodi

Behöver jag anvÀnda en VPN med Kodi?

Om du anvÀnder tillÀgg som ansluter till internet rekommenderar vi att du anvÀnder ett virtuellt privat nÀtverk, eller VPN, med Kodi. NÀr du ansluter till ett VPN skickas din internettrafik genom en tunnel mellan din dator och en server som underhÄlls av VPN-företaget. Din offentliga IP-adress Àndras till servern. Det betyder att Internetleverantörer inte enkelt kan tilldela dig trafik som individ (eller sÀlja den) och vidare att skadliga aktörer inte enkelt kan fÄnga upp din trafik. Det finns inga VPN-tillÀgg för Kodi, sÄ det bÀsta Àr att installera en VPN pÄ vilken enhet du installerade Kodi.

En VPN Àr dock inte en komplett sÀkerhetslösning. Till exempel kan ett VPN inte upptÀcka nÀtfiskehot. Detta Àr sÀrskilt relevant för Kodi, eftersom mÄnga av tillÀggen inte officiellt stöds av den tjÀnst de erbjuder. Till exempel finns bÄde Google Drive och OneDrive i Kodis officiella tillÀggsförvar, men Google och Microsoft stöder dem inte respektive. Du mÄste ringa en bedömning om huruvida de Àr legitima och om de potentiella riskerna med tillÀggen som lagrar dina referenser i ett osÀkert tillstÄnd eller anvÀnder dem skadligt.

Beyond Add-Ons

För de mÀnniskor som kÀnner till Kodi Àr dess tillÀgg en mycket populÀr funktion. Du behöver dock inte installera nÄgra tillÀgg för att anvÀnda Kodis mediahanteringsfunktioner. Jag tror faktiskt inte ens att de flesta Àr vÀrda tiden. Om du specifikt vill anvÀnda Kodi i en HTPC-installation kan du övervÀga att vÀlja en Kodi Box (en HTPC med Kodi redan installerad) för dina behov. Var uppmÀrksam pÄ att nÄgra av dessa lÄdor innehÄller nÄgra av de olagliga tillÀgg frÄn tredje part som jag nÀmnde i tidigare avsnitt. Andra Kodi-lÄdor Àr helt fina och kan tilltala anvÀndare som vill ha en lösning som inte fungerar.

Om du har ett favorit Kodi-tillÀgg, berÀtta gÀrna för oss om det i kommentarerna.