De 25 bÀsta IFTTT-appletarna

De 25 bÀsta IFTTT-appletarna

If This Then That (IFTTT) har blivit den ultimata integrationstjĂ€nsten för smĂ„ uppgifter mellan internetanslutna tjĂ€nster och enheter. IFTTT kan hantera vad som helst som medlemstjĂ€nsten “kanaler” stödjer, och kombinerar dem för att göra nĂ„got automatiskt Ă„t dig (om Ă€n med begrĂ€nsningar som tillhandahĂ„lls av tjĂ€nsten – vi tittar pĂ„ dig, Gmail). Och det gör allt gratis.

Aktivera nĂ„gon av de tillgĂ€ngliga kanalerna för IFTTT relaterade till tjĂ€nster eller produkter du anvĂ€nder eller Ă€ger. Var och en har sin egen uppsĂ€ttning utlösare (“om den hĂ€r” delen) eller Ă„tgĂ€rder (“dĂ„ den” sidan) eller bĂ„da. Till exempel, gör en statusuppdatering pĂ„ en tjĂ€nst (en utlösare) och IFTTT sĂ€kerstĂ€ller att en Ă„tgĂ€rd sker pĂ„ en annan kanal, som att lĂ€gga om uppdateringen. Resultatet kallas en “applet” (tidigare kĂ€nd som ett recept).

Det finns kanaler för nÀstan alla stora namn-webbtjÀnster och smarta hemprodukter och mÄnga fler; för mÄnga för att eventuellt namnge det hÀr. Det Àr ordnat i skrivande stund efter kategori, frÄn apparater till röstassistenter och vÀder. AnvÀnd sökningen högst upp för att begrÀnsa en tjÀnst du vill anvÀnda.

Du kan bygga applets pĂ„ IFTTT.com eller i iOS- och Android-mobilapparna. Det finns generiska kanaler för saker som lager, vĂ€der, datum, tid och att ta eller ringa SMS och telefonsamtal. Det finns till och med nĂ„gra “knappwidgets” för att skapa smarttelefons startskĂ€rmsaktiverade snabbappletter.

TÀnk dig att sÀtta dessa tjÀnster i drift, automatisera alla irriterande saker du nu gör manuellt. Inget mer korspost, inget mer extra e-post, inget mer sÀkerhetskopiering med klipp-och-klistra-jobb. IFTTT tar hand om allt.

Nedan hittar du lÀnkar till nÄgra av de bÀsta och mest anvÀnda appletarna IFTTT har att erbjuda. Applets kan delas, vilket gör det enkelt för dig att anpassa dem efter dina behov. Men det hÀr Àr bara tipset pÄ IFTTT-berget. Skapa en bra applet sjÀlv, dela den och lÀgg upp den i kommentarerna nedan sÄ att vi vet vad vi saknar.

Tweet dina Instagram-bilder

BÀsta IFTTT-appletar - Tweet Instagrams som infödda foton Om du vill dela Instagram-foton direkt och omedelbart pÄ mer Àn ett socialt nÀtverk, lÄt IFTTT twittra dem Ät dig med hela bilden. Visst, du kan göra det hÀr direkt i Instagram-appen, men det hÀr gör att bilden ser ut som att du först laddade upp den direkt till Twitter.

Alexa, ring min enhet

BÀsta IFTTT-appletar - AnvÀnd Alexa för att hitta din telefon Den hÀr gör exakt vad den sÀger pÄ burken: den lÄter dig anvÀnda vilken Alexa-driven högtalare som helst för att ringa ett telefonsamtal (med IFTTT VoIP-samtalstjÀnsten) till ett förutbestÀmt nummer. Du kan ange exakt den fras du anvÀnder med Alexa för att ringa samtalet.

Hej Google, hitta min telefon

BĂ€sta IFTTT-appletar - AnvĂ€nd Google Assistant för att hitta din telefon IFTTT har ocksĂ„ en Google Assistant-version som sĂ€tter IFTTT VoIP-samtalstjĂ€nsten i handling. Observera att om du vill ringa ett annat nummer Ă€n ditt – sĂ€g för att hitta din hustrus förlorade telefon – stĂ€ll in tjĂ€nsten IFTTT-telefonsamtal (endast USA) till den andra personens nummer genom att klicka pĂ„ InstĂ€llningar och anvĂ€nda IFTTT VoIP ringer service för ditt eget nummer (eftersom du tydligen inte kan redigera det). VoIP-samtal mĂ„ste anvĂ€ndas om telefonen har ett nummer som inte Ă€r USA.

Android Wallpaper Àr NASA: s bild av dagen

BÀsta IFTTT-appletar - StÀll in Android-bakgrundsbild till NASAs bild av dagen Android-telefoner kan njuta av ett nytt utseende varje dag, med tillstÄnd av IFTTT Space-tjÀnsten, som drivs av NASA, Open Notify, Mars Atmospheric Aggregation System och hur mÄnga mÀnniskor finns i rymden just nu. Space junkies bör kolla in den hÀr kanalen för IFTTT för att bygga massor av applets. (Det finns inget sÄ hÀr för iOS; Apple lÄter inte IFTTT fÄ den typen av Ätkomst.)

LÀr dig nÀr ISS Àr overhead

BÀsta IFTTT-appletar - FÄ avisering nÀr du Àr under ISS Ett annat utmÀrkt exempel pÄ rymdglÀdje frÄn IFTTT, ange bara din plats under installationen, och IFTTT-aviseringstjÀnsten skickar information till din telefon nÀr den internationella rymdstationen Àr i din nÀrhet.

Tweet via röst

BĂ€sta IFTTT-appletar - Tweet vad du sĂ€ger till Google Assistant En annan för smarta högtalaranvĂ€ndare, den hĂ€r fungerar bara med Google Assistant eftersom den analyserar vad du sĂ€ger och gör det till en tweet; Amazon Alexa kan inte göra det just nu via IFTTT. Du kan stĂ€lla in denna applet för att anvĂ€nda en “textingrediens” genom att infoga ett specialtecken – i detta fall dollartecknet ($) – för att representera vad du sĂ€ger. Google-assistenten upprepar tillbaka till dig för bekrĂ€ftelse innan du tweetar. Det fungerar som en charm. Ser?

Jag testar Twitter via IFTTT och Googles hem

– Eric Griffith (@egriffith) 18 juli 2019

Talk-to-Text med Google Assistant & Android

BĂ€sta IFTTT-appletar -Tekst nĂ„gon som anvĂ€nder Google Home-högtalare Det enda sĂ€ttet att skicka ett SMS med IFTTT Ă€r att anvĂ€nda Android SMS-tjĂ€nsten. (Varken SMS eller iMessage Ă€r ett alternativ för iOS-anvĂ€ndare via IFTTT; sĂ„ vill Apple ha det.) Detta SMS fungerar bara om IFTTT-appen Ă€r installerad pĂ„ Android-telefonen som anvĂ€nds för att skicka meddelandet. Med en Android-assistentdriven högtalare hemma kan du sĂ€ga den “Hej Google, meddelande [name] $, “dĂ€r du ersĂ€tter namnet (uppenbarligen) och dollartecknet blir vad du sĂ€ger efter – det fĂ„r sms till din vĂ€n utan att du lyfter en tumme.

HĂ„ll dig uppdaterad med Giphy’s senaste

BÀsta IFTTT-applets - FÄ Giphy-e-post om trendiga GIF-filer Du vill alltid vara pÄ meme banbrytande, eller hur? Den hÀr appleten ser till att du fÄr ett veckovis (eller dagligen) smÀltmeddelande som innehÄller alla animerade GIF-filer som för nÀrvarande trenderar frÄn Giphy sÄ att du Àr redo att dela.

LĂ€gg Feedly Saves i din ficka

BÀsta IFTTT-appletar - Sparade Feedly-artiklar gÄr till Pocket Din Feedly RSS-lÀsare Àr ganska bra men inte perfekt för att spara och lÀsa saker senare. Varför oroa sig? Med den hÀr appleten kastar IFTTT alla artiklar du sparar i Feedly to Pocket, den bÀsta lÀs-senare-tjÀnsten.

Tweet dina Facebook-statusuppdateringar

BÀsta IFTTT-appletar - Tweeta ut en FB-status Statusuppdateringar pÄ Facebook kan nÀstan verka passa, men en liten liten textblurb, helst fortfarande under 140 tecken, Àr fortfarande det bÀsta sÀttet att fÄ dina högt förverkliga kÀnslor dÀr ute. Denna applet ser till att om du skickar en status till Facebook delas den direkt pÄ Twitter.

BĂ€sta IFTTT-appletar - Dela Facebook-lĂ€nkar till Twitter Det hĂ€r Ă€r nĂ€stan exakt som appleten ovan, men Ă€r för att dela du postar pĂ„ Facebook. Tweeten fĂ„r samma lĂ€nk och alla dina följare vet vart de ska gĂ„, oavsett vilken tjĂ€nst du anvĂ€nder. Men gissa vad? Du kan inte gĂ„ Ă„t andra hĂ„ll och lĂ„ta dina tweets automatiskt publiceras pĂ„ din Facebook-tidslinje – om du inte har en Facebook-sida, som vanligtvis Ă€r för företag och stora namn.

Spara dina taggade foton pÄ Facebook

BÀsta IFTTT-appletar - SÀkerhetskopierade FB-foton till iOS-album Inte varje foto av dig pÄ Facebook Àr ett du lÀgger upp. Om vÀnner taggar dig hela tiden och du vill ha en samling av dessa bilder kommer den hÀr appleten att ladda ner dem till ett fotoalbum pÄ din iOS-enhet. Det fungerar bara pÄ nya bilder som lÀggs upp; det kommer inte att hitta nÄgra gamla saker eftersom det inte Àr sÄ som IFTTT rullar. Bo i nuet.

Skapa snabbt hÀndelser i Google Kalender

BÀsta IFTTT-appletar - Skapa Google Kalender-hÀndelser IFTTT har nÄgra tjÀnster som visas som widgets pÄ en iOS- eller Android-enhet; den hÀr Àr specifik för IFTTT Note-widgeten. Klicka pÄ den för att aktivera widgeten och du fÄr ett snabbt anteckningsblock som du kan skriva in pÄ din telefonskÀrm. Fyll den med sÄ mycket detaljer som möjligt om ett kommande möte, och det sparas i din angivna Google Kalender vid rÀtt tidpunkt. Du kan ocksÄ anvÀnda anteckningswidgeten för att göra saker som att skicka en tweet, skicka till Blogger, mejla dig sjÀlv, till och med stÀlla in temperaturen pÄ en smart termostat.

Utdrag dig sjÀlv

BÀsta IFTTT-appletar - ta dig ur obekvÀma situationer Knappwidgeten ger dig en snabb metod för att aktivera saker med ett snabbt tryck pÄ din smartphone-skÀrm. I det hÀr fallet kan du lÄtsas kontrollera ett meddelande och trycka pÄ en knapp och aktivera ett samtal tillbaka till din telefon. AnvÀnd den för att komma i helvete av det katastrofala datumet eller intervjun.

BÀsta IFTTT-appletar - Spara Tweet-lÀnkar till Pocket Ett bra sÀtt att spara lÀnkar i en tweet för att lÀsa senare, denna applet placerar den första lÀnken som finns i nÄgon tweet du gillar i lÀs-senare-tjÀnstens lagringsfack.

FĂ„ smarttelefonavisering om en Alexa-timer

BĂ€sta IFTTT-appletar - FĂ„ telefonavisering nĂ€r Alexa Timer slĂ€cks Det mest anvĂ€nda pĂ„ mitt Amazon Echo Ă€r timern för allt frĂ„n att vattna orkidĂ©er till att laga fina middagar. Men ibland mĂ„ste du gĂ„ bort frĂ„n Alexa-högtalaren och rĂ€kna ner för dig, och du kanske missar larmet. Denna applet skickar ett meddelande – med hjĂ€lp av alternativet IFTTT-meddelanden – direkt till IFTTT-appen pĂ„ din telefon.

Placera din Facebook-profil Pic pÄ Twitter

BÀsta IFTTT-appletar - YouTube till Spotify Varför har en statisk Twitter-konto profilbild? NÀr du uppdaterar ditt utseende pÄ Facebook kan det ocksÄ Äterspeglas pÄ Twitter, automatiskt magiskt, med denna applet.

Föredragna YouTube-lÄtar Skaffa en Spotify-spellista

BĂ€sta IFTTT-appletar - YouTube till Spotify Markera en video pĂ„ YouTube som gillad (tummen upp) och den hĂ€r appleten söker efter titeln pĂ„ Spotify efter samma namn. Om den hittar en matchning lĂ€ggs lĂ„ten till i din Spotify-spellista som heter “YouTube”.

Spara kvitton i Evernote

BÀsta IFTTT-appletar - Spara kvitton i Evernote Denna applet anvÀnder IFTTT-kamerawidgeten pÄ din smartphone. Tryck pÄ knappen för att aktivera widgeten, ta ett snabbt ögonblick av ditt kvitto och det kastas till Evernote för framtida anvÀndning i en utgiftsrapport eller för att bevisa att du verkligen köpte en gÄva som du glömde att ge.

Vrid ner ringsignalen

BĂ€sta IFTTT-appletar - StĂ€ng av Android-telefonen pĂ„ jobbet Med en Android-telefon kan du anvĂ€nda din plats (till exempel nĂ€r du anlĂ€nder till kontoret) för att automatiskt vĂ€xla din telefon till vibration. Den hĂ€r ska anvĂ€ndas av alla, men om du anger adressen till din lokala biograf skulle jag uppskatta det. Var noga med att anvĂ€nda den tillsammans med applet “avaktivera nĂ€r jag kommer hem”.

BÀsta IFTTT-appletar - Synkronisera iOS-kontakter till ett Google-ark LÀgger du alltid till information till din iPhone eller iPad? IFTTT-appen för iOS sÀkerstÀller att nya kontakter sÀkerhetskopieras nÀr de skapas. AnvÀnd denna applet för att lÀgga till dem till en ny rad i ett Google Drive-kalkylblad. Observera att detta bara fungerar för nya kontakter; det sÀkerhetskopierar inte befintliga kontakter.

Bli tÀnd vid solnedgÄngen

BÀsta IFTTT-appletar - Hue tÀnds vid solnedgÄngen Smarta lampor som Philips Hue kan göra mycket mer Àn att styras av en app eller din röst. Med IFTTT Àndrar du belysningen baserat pÄ din plats eller, som i fallet hÀr, lÄt vÀdret förÀndra dem. Denna applet letar efter Àndringar frÄn Weather Underground för att tÀnda dina lampor nÀr solen gÄr ner. Du kan ocksÄ Àndra nyans nÀr det regnar eller snöar.

Förbered för pollen

BÀsta IFTTT-appletar - FÄ aviseringar om pollen VÀdertjÀnster som Weather Underground hÄller ocksÄ koll pÄ pollenantalet. Det kan skicka en varning nÀr det trÀffar ditt allergiutlösningsnummer pÄ skalan 1 till 11 (vanligtvis 6 eller högre suger) sÄ att du kan komma ihÄg antihistamin innan du lÀmnar huset.

PÄminnelse om nödÄrsjubileum

BÀsta IFTTT-appletar - E-post en vecka före Ärsdagen IFTTTs egen Date & Time-tjÀnst kan stÀllas in för att utlösa applets vid olika tidpunkter, frÄn timme till Ärligen. Den hÀr Àr den senare, sÄ att du kan skapa en smart tidsinstÀlld e-postpÄminnelse sÄ att du inte glömmer att fÄ en gÄva.

Skicka iPhone-skÀrmdumpar till OneNote

BÀsta IFTTT-appletar - Skicka iOS-skÀrmdumpar till OneNote Om du tar mÄnga skÀrmdumpar för jobbet, sÀrskilt pÄ din iPhone, vet du att det Àr en smÀrtsam upplevelse att organisera dem. Ta del av lite extra organisation genom att lÄta IFTTT shunta varje skÀrm du tar till OneNote, dÀr du kan hantera dem alla senare, Àven pÄ skrivbordet. Du kan ocksÄ skapa din egen applet för att skicka skÀrmdumpar till andra tjÀnster som Evernote och Flickr.