De 25 bästa IFTTT-appletarna

If This Then That (IFTTT) har blivit den ultimata integrationstjänsten för små uppgifter mellan internetanslutna tjänster och enheter. IFTTT kan hantera vad som helst som medlemstjänsten “kanaler” stödjer, och kombinerar dem för att göra något automatiskt åt dig (om än med begränsningar som tillhandahålls av tjänsten – vi tittar på dig, Gmail). Och det gör allt gratis.

Aktivera någon av de tillgängliga kanalerna för IFTTT relaterade till tjänster eller produkter du använder eller äger. Var och en har sin egen uppsättning utlösare (“om den här” delen) eller åtgärder (“då den” sidan) eller båda. Till exempel, gör en statusuppdatering på en tjänst (en utlösare) och IFTTT säkerställer att en åtgärd sker på en annan kanal, som att lägga om uppdateringen. Resultatet kallas en “applet” (tidigare känd som ett recept).

Det finns kanaler för nästan alla stora namn-webbtjänster och smarta hemprodukter och många fler; för många för att eventuellt namnge det här. Det är ordnat i skrivande stund efter kategori, från apparater till röstassistenter och väder. Använd sökningen högst upp för att begränsa en tjänst du vill använda.

Du kan bygga applets på IFTTT.com eller i iOS- och Android-mobilapparna. Det finns generiska kanaler för saker som lager, väder, datum, tid och att ta eller ringa SMS och telefonsamtal. Det finns till och med några “knappwidgets” för att skapa smarttelefons startskärmsaktiverade snabbappletter.

Tänk dig att sätta dessa tjänster i drift, automatisera alla irriterande saker du nu gör manuellt. Inget mer korspost, inget mer extra e-post, inget mer säkerhetskopiering med klipp-och-klistra-jobb. IFTTT tar hand om allt.

Nedan hittar du länkar till några av de bästa och mest använda appletarna IFTTT har att erbjuda. Applets kan delas, vilket gör det enkelt för dig att anpassa dem efter dina behov. Men det här är bara tipset på IFTTT-berget. Skapa en bra applet själv, dela den och lägg upp den i kommentarerna nedan så att vi vet vad vi saknar.

Tweet dina Instagram-bilder

Bästa IFTTT-appletar - Tweet Instagrams som infödda foton Om du vill dela Instagram-foton direkt och omedelbart på mer än ett socialt nätverk, låt IFTTT twittra dem åt dig med hela bilden. Visst, du kan göra det här direkt i Instagram-appen, men det här gör att bilden ser ut som att du först laddade upp den direkt till Twitter.

Alexa, ring min enhet

Bästa IFTTT-appletar - Använd Alexa för att hitta din telefon Den här gör exakt vad den säger på burken: den låter dig använda vilken Alexa-driven högtalare som helst för att ringa ett telefonsamtal (med IFTTT VoIP-samtalstjänsten) till ett förutbestämt nummer. Du kan ange exakt den fras du använder med Alexa för att ringa samtalet.

Hej Google, hitta min telefon

Bästa IFTTT-appletar - Använd Google Assistant för att hitta din telefon IFTTT har också en Google Assistant-version som sätter IFTTT VoIP-samtalstjänsten i handling. Observera att om du vill ringa ett annat nummer än ditt – säg för att hitta din hustrus förlorade telefon – ställ in tjänsten IFTTT-telefonsamtal (endast USA) till den andra personens nummer genom att klicka på Inställningar och använda IFTTT VoIP ringer service för ditt eget nummer (eftersom du tydligen inte kan redigera det). VoIP-samtal måste användas om telefonen har ett nummer som inte är USA.

Android Wallpaper är NASA: s bild av dagen

Bästa IFTTT-appletar - Ställ in Android-bakgrundsbild till NASAs bild av dagen Android-telefoner kan njuta av ett nytt utseende varje dag, med tillstånd av IFTTT Space-tjänsten, som drivs av NASA, Open Notify, Mars Atmospheric Aggregation System och hur många människor finns i rymden just nu. Space junkies bör kolla in den här kanalen för IFTTT för att bygga massor av applets. (Det finns inget så här för iOS; Apple låter inte IFTTT få den typen av åtkomst.)

Lär dig när ISS är overhead

Bästa IFTTT-appletar - Få avisering när du är under ISS Ett annat utmärkt exempel på rymdglädje från IFTTT, ange bara din plats under installationen, och IFTTT-aviseringstjänsten skickar information till din telefon när den internationella rymdstationen är i din närhet.

Tweet via röst

Bästa IFTTT-appletar - Tweet vad du säger till Google Assistant En annan för smarta högtalaranvändare, den här fungerar bara med Google Assistant eftersom den analyserar vad du säger och gör det till en tweet; Amazon Alexa kan inte göra det just nu via IFTTT. Du kan ställa in denna applet för att använda en “textingrediens” genom att infoga ett specialtecken – i detta fall dollartecknet ($) – för att representera vad du säger. Google-assistenten upprepar tillbaka till dig för bekräftelse innan du tweetar. Det fungerar som en charm. Ser?

Jag testar Twitter via IFTTT och Googles hem

– Eric Griffith (@egriffith) 18 juli 2019

Talk-to-Text med Google Assistant & Android

Bästa IFTTT-appletar -Tekst någon som använder Google Home-högtalare Det enda sättet att skicka ett SMS med IFTTT är att använda Android SMS-tjänsten. (Varken SMS eller iMessage är ett alternativ för iOS-användare via IFTTT; så vill Apple ha det.) Detta SMS fungerar bara om IFTTT-appen är installerad på Android-telefonen som används för att skicka meddelandet. Med en Android-assistentdriven högtalare hemma kan du säga den “Hej Google, meddelande [name] $, “där du ersätter namnet (uppenbarligen) och dollartecknet blir vad du säger efter – det får sms till din vän utan att du lyfter en tumme.

Håll dig uppdaterad med Giphy’s senaste

Bästa IFTTT-applets - Få Giphy-e-post om trendiga GIF-filer Du vill alltid vara på meme banbrytande, eller hur? Den här appleten ser till att du får ett veckovis (eller dagligen) smältmeddelande som innehåller alla animerade GIF-filer som för närvarande trenderar från Giphy så att du är redo att dela.

Lägg Feedly Saves i din ficka

Bästa IFTTT-appletar - Sparade Feedly-artiklar går till Pocket Din Feedly RSS-läsare är ganska bra men inte perfekt för att spara och läsa saker senare. Varför oroa sig? Med den här appleten kastar IFTTT alla artiklar du sparar i Feedly to Pocket, den bästa läs-senare-tjänsten.

Tweet dina Facebook-statusuppdateringar

Bästa IFTTT-appletar - Tweeta ut en FB-status Statusuppdateringar på Facebook kan nästan verka passa, men en liten liten textblurb, helst fortfarande under 140 tecken, är fortfarande det bästa sättet att få dina högt förverkliga känslor där ute. Denna applet ser till att om du skickar en status till Facebook delas den direkt på Twitter.

Bästa IFTTT-appletar - Dela Facebook-länkar till Twitter Det här är nästan exakt som appleten ovan, men är för att dela du postar på Facebook. Tweeten får samma länk och alla dina följare vet vart de ska gå, oavsett vilken tjänst du använder. Men gissa vad? Du kan inte gå åt andra håll och låta dina tweets automatiskt publiceras på din Facebook-tidslinje – om du inte har en Facebook-sida, som vanligtvis är för företag och stora namn.

Spara dina taggade foton på Facebook

Bästa IFTTT-appletar - Säkerhetskopierade FB-foton till iOS-album Inte varje foto av dig på Facebook är ett du lägger upp. Om vänner taggar dig hela tiden och du vill ha en samling av dessa bilder kommer den här appleten att ladda ner dem till ett fotoalbum på din iOS-enhet. Det fungerar bara på nya bilder som läggs upp; det kommer inte att hitta några gamla saker eftersom det inte är så som IFTTT rullar. Bo i nuet.

Skapa snabbt händelser i Google Kalender

Bästa IFTTT-appletar - Skapa Google Kalender-händelser IFTTT har några tjänster som visas som widgets på en iOS- eller Android-enhet; den här är specifik för IFTTT Note-widgeten. Klicka på den för att aktivera widgeten och du får ett snabbt anteckningsblock som du kan skriva in på din telefonskärm. Fyll den med så mycket detaljer som möjligt om ett kommande möte, och det sparas i din angivna Google Kalender vid rätt tidpunkt. Du kan också använda anteckningswidgeten för att göra saker som att skicka en tweet, skicka till Blogger, mejla dig själv, till och med ställa in temperaturen på en smart termostat.

Utdrag dig själv

Bästa IFTTT-appletar - ta dig ur obekväma situationer Knappwidgeten ger dig en snabb metod för att aktivera saker med ett snabbt tryck på din smartphone-skärm. I det här fallet kan du låtsas kontrollera ett meddelande och trycka på en knapp och aktivera ett samtal tillbaka till din telefon. Använd den för att komma i helvete av det katastrofala datumet eller intervjun.

Bästa IFTTT-appletar - Spara Tweet-länkar till Pocket Ett bra sätt att spara länkar i en tweet för att läsa senare, denna applet placerar den första länken som finns i någon tweet du gillar i läs-senare-tjänstens lagringsfack.

Få smarttelefonavisering om en Alexa-timer

Bästa IFTTT-appletar - Få telefonavisering när Alexa Timer släcks Det mest använda på mitt Amazon Echo är timern för allt från att vattna orkidéer till att laga fina middagar. Men ibland måste du gå bort från Alexa-högtalaren och räkna ner för dig, och du kanske missar larmet. Denna applet skickar ett meddelande – med hjälp av alternativet IFTTT-meddelanden – direkt till IFTTT-appen på din telefon.

Placera din Facebook-profil Pic på Twitter

Bästa IFTTT-appletar - YouTube till Spotify Varför har en statisk Twitter-konto profilbild? När du uppdaterar ditt utseende på Facebook kan det också återspeglas på Twitter, automatiskt magiskt, med denna applet.

Föredragna YouTube-låtar Skaffa en Spotify-spellista

Bästa IFTTT-appletar - YouTube till Spotify Markera en video på YouTube som gillad (tummen upp) och den här appleten söker efter titeln på Spotify efter samma namn. Om den hittar en matchning läggs låten till i din Spotify-spellista som heter “YouTube”.

Spara kvitton i Evernote

Bästa IFTTT-appletar - Spara kvitton i Evernote Denna applet använder IFTTT-kamerawidgeten på din smartphone. Tryck på knappen för att aktivera widgeten, ta ett snabbt ögonblick av ditt kvitto och det kastas till Evernote för framtida användning i en utgiftsrapport eller för att bevisa att du verkligen köpte en gåva som du glömde att ge.

Vrid ner ringsignalen

Bästa IFTTT-appletar - Stäng av Android-telefonen på jobbet Med en Android-telefon kan du använda din plats (till exempel när du anländer till kontoret) för att automatiskt växla din telefon till vibration. Den här ska användas av alla, men om du anger adressen till din lokala biograf skulle jag uppskatta det. Var noga med att använda den tillsammans med applet “avaktivera när jag kommer hem”.

Bästa IFTTT-appletar - Synkronisera iOS-kontakter till ett Google-ark Lägger du alltid till information till din iPhone eller iPad? IFTTT-appen för iOS säkerställer att nya kontakter säkerhetskopieras när de skapas. Använd denna applet för att lägga till dem till en ny rad i ett Google Drive-kalkylblad. Observera att detta bara fungerar för nya kontakter; det säkerhetskopierar inte befintliga kontakter.

Bli tänd vid solnedgången

Bästa IFTTT-appletar - Hue tänds vid solnedgången Smarta lampor som Philips Hue kan göra mycket mer än att styras av en app eller din röst. Med IFTTT ändrar du belysningen baserat på din plats eller, som i fallet här, låt vädret förändra dem. Denna applet letar efter ändringar från Weather Underground för att tända dina lampor när solen går ner. Du kan också ändra nyans när det regnar eller snöar.

Förbered för pollen

Bästa IFTTT-appletar - Få aviseringar om pollen Vädertjänster som Weather Underground håller också koll på pollenantalet. Det kan skicka en varning när det träffar ditt allergiutlösningsnummer på skalan 1 till 11 (vanligtvis 6 eller högre suger) så att du kan komma ihåg antihistamin innan du lämnar huset.

Påminnelse om nödårsjubileum

Bästa IFTTT-appletar - E-post en vecka före årsdagen IFTTTs egen Date & Time-tjänst kan ställas in för att utlösa applets vid olika tidpunkter, från timme till årligen. Den här är den senare, så att du kan skapa en smart tidsinställd e-postpåminnelse så att du inte glömmer att få en gåva.

Skicka iPhone-skärmdumpar till OneNote

Bästa IFTTT-appletar - Skicka iOS-skärmdumpar till OneNote Om du tar många skärmdumpar för jobbet, särskilt på din iPhone, vet du att det är en smärtsam upplevelse att organisera dem. Ta del av lite extra organisation genom att låta IFTTT shunta varje skärm du tar till OneNote, där du kan hantera dem alla senare, även på skrivbordet. Du kan också skapa din egen applet för att skicka skärmdumpar till andra tjänster som Evernote och Flickr.

Relaterade Artiklar

Back to top button