De 13 coolaste funktionerna i iOS 13

De 13 coolaste funktionerna i iOS 13

NÀr Apple tillkÀnnager sina senaste operativsystem varje Är pÄ WWDC kan den stora mÀngden information som företaget lÀgger till dig vara övervÀldigande. Endast i iOS 13 finns en tvÀttlista över nya appar och funktioner, förbÀttringar av prestanda och anvÀndargrÀnssnitt och uppdaterade upplevelser över Apples flaggskeppsmobil OS.

Det uppdaterade mobila operativsystemet kommer förinstallerat pÄ Apples nya iPhone 11-sortiment och börjar rulla ut till Àldre smartphones idag; sÄ hÀr fÄr du det nÀr det kommer. FrÄn AR och videoredigering till en arsenal av sekretessfokuserade verktyg och vidare, hÀr Àr de funktioner du vill kolla in.

Annons

Mörkt lÀge

Det Àr pÄ tiden. IstÀllet för att manuellt aktivera mörkt lÀge en efter en i vilka appar som stöder det, lÀgger iOS 13 till mörkt lÀge pÄ OS-nivÄ som du kan vÀnda pÄ för att kasta hela din smartphoneupplevelse i mörkret. Dina ögon kommer att tacka dig senare.

Logga in med Apple

Det största temat för iOS 13 Ă€r integritet. Apple avfyrade ytterligare en salva i sin pĂ„gĂ„ende fejd med Facebook genom att rulla ut Logga in med Apple, en enkel API-utvecklare kan integrera i sina appar för att ersĂ€tta “sociala inloggningar” och ge anvĂ€ndarna ett tryck, Face ID-autentiserad inloggning till nĂ„gon app utan nĂ„gon tredje parts spĂ„rning eller avslöjar ytterligare personlig information.

Anonymisera din e-postadress

Apple gör inte bara inloggningar mer privata, men de kommer ocksÄ att kasta skrÀppostappar och marknadsförare frÄn din vÀg. Apple ger nu anvÀndarna valet att dela sin egen e-postadress eller att dölja den frÄn vilken app eller tjÀnst de prenumererar pÄ och istÀllet lÄta Apple skapa en unik slumpmÀssig e-postadress för varje app som vidarebefordrar till din riktiga e-postadress och kan inaktiveras nÀr som helst.

Se vilka appar som spÄrar dig

Apple hÄller ocksÄ ett nÀrmare öga pÄ platsspÄrning och tar nÄgra inte sÄ subtila bilder pÄ Google. I iOS 13 kan anvÀndare dela sin plats med en app bara en gÄng och tvinga appen att begÀra tillstÄnd igen nÀsta gÄng den vill ha Ätkomst. Apple kommer ocksÄ att sammanstÀlla rapporter om appar som har platsÄtkomst och stÀnga av bakdörrspÄrningsmekanismer som Bluetooth och Wi-Fi-skanning.

Videoredigering

Den hÀr Àr stor. För första gÄngen kommer Apple att ge anvÀndarna möjlighet att redigera videor med samma uppsÀttning verktyg, alternativ och filter som vid fotoredigering. Du kan nu rotera en video, anvÀnda filter och effekter och mer, allt frÄn kamera- och fotonapparna pÄ din iPhone.

Intelligent fotonorganisation

PÄ tal om foton har Apple redesignat sjÀlva Photos-appen med maskininlÀrning för att minska röran och dubbletter och organisera dina foton och videor pÄ ett intelligent sÀtt. Bortsett frÄn förbÀttringar av anvÀndargrÀnssnittet som nypa-till-zoom, kategoriserar en ny flik dina foton efter dag, mÄnad och Är och grupperar meningsfulla hÀndelser med hjÀlp av AI. PortrÀttbelysning stöder under tiden ljusjusteringar.

Dela ljud

Med den nya intuitiva ljuddelningen i iOS 13 kan du dela ett utdrag av ljud, oavsett om det Àr en film, en lÄt eller ett utdrag frÄn ditt liv, med andra iOS-anvÀndare med bara ett tryck. FÄngsten: det fungerar bara om du har AirPods.

Förnyade pÄminnelser

Apple har totalrenoverat appen PÄminnelser i iOS 13 med en mer intuitiv layout, mÀrkta listor och möjligheten att mÀrka andra kontakter i dina pÄminnelser. Appen blev ocksÄ smartare: skriv bara in din pÄminnelse och iOS vet nÀr och var du ska meddela dig om det.

Djupare anpassning av Memoji

Apple vill verkligen att du ska lura din virtuella avatar. IOS 13-versionen ger betydligt mer anpassning för Memoji, inklusive smink och tillbehör, frÄn ögonskugga och lÀppstift till hattar, glasögon och ja, AirPods.

Memoji-klistermÀrken

Apple och Facebook Àr bÄda överens om en sak: de har inga problem att rippa av vad Snapchat gör. Nya Memoji-klistermÀrken, tillgÀngliga i iOS 13, ger anvÀndarna paket med olika Memoji-uttryck som Àr tillgÀngliga direkt frÄn tangentbordet i iMessage eller nÄgon annan app.

FörbÀttrad AR-skapelse

PÄ WWDC gjorde Apple tre nya tillkÀnnagivanden kring sin fortsatta investering i mobil augmented reality-skapande tillgÀngligt över iOS 13 och dess andra operativsystem. Förutom ARKit 3, som har bÀttre rörelsefÄngst och ocklusion av mÀnniskor, slÀppte Apple tvÄ nya verktyg: RealityKit, som anvÀnder ett inbyggt Swift API för fotorealistisk rendering och kameras rörelseoskÀrpa, och ett nytt Reality Composer-verktyg för att bygga interaktiva AR-upplevelser med en inbyggt AR-innehÄllsbibliotek.

Siri Föreslagna automatiseringar

Siri kommer att njuta av en mÀngd förbÀttringar i iOS 13 pÄ olika plattformar som HomePod och CarPlay, men den mest kraftfulla funktionen finns i Siri Shortcuts-appen. En ny föreslagen automatiseringsfunktion hjÀlper dem som aldrig tidigare har anvÀnt Siri-genvÀgar för att ta sina vanor och anpassa dem genom att lÀgga till AI-assisterade mallar för saker som att Äka hem till gymmet.

Lookaround Mode i Apple Maps

Visst, det kan vara en kopia av Google Street View, förutom 3D och i Apple Maps. Men det betyder inte att det inte kommer att vara kul att knacka pÄ och utforska nya platser i HD.

Vidare lÀsning