De 11 bÀsta original-tv-programmen pÄ Hulu

De 11 bÀsta original-tv-programmen pÄ Hulu

Ramy (Bild: Barbara Nitke / Hulu)

Det har gÄtt drygt ett decennium sedan Hulu lanserades som platsen för att komma ikapp pÄ TV du saknade kvÀllen innan. Men omprövningar Àr inget sÀtt att göra sig ett namn. Det började skÀmmas i relativt prisvÀrt originalmanusinnehÄll 2012 med mocumentary Battleground, men har sedan dess sparkat upp saker och ting ..

Hulas originalskiva konkurrerar nÀstan Netflix eller Amazon i kvalitet, men inte i kvantitet. Kanske kommer det att förÀndras nu nÀr Disney huvudsakligen ansvarar, men Disney har mycket innehÄll att driva över pÄ Disney +, sÄ det ÄterstÄr att se. Tack och lov Àr mycket av det som har kommit till Hulu för sent redan bra, och det finns mer att komma, inklusive mÄnga konstiga Marvel-original (Howard the Duck, animerade!), Nya sÀsonger av The Orville, en Äterupplivning av Animaniacs och mer. Fram till dess Àr det bÀsta av det du bara kan strömma pÄ Hulu.

Annons

slotts sten

Hulu hÄller fast vid vad som fungerar. Vad som fungerar Àr Stephen King. Hulus anpassning av hans 11.22.63 var en stor framgÄng, sÄ att skapa en pÄgÄende show i Kings fiktiva skrÀckmekka, instÀllningen av Castle Rock, Maine, (dÀr Shawshank State Penitentiary ligger!) Var ett smart drag. SkrÀck under de första tvÄ sÀsongerna korsade inte bara in i Shawshank utan till. Detta Àr en miss-TV för King-fans.

TillfÀllig

År 2015 fick Hulu sin första smak av hur det Ă€r att göra prestige-TV. Jason Reitmans show fick kritiska utmĂ€rkelser och till och med en Golden Globe-nominering för bĂ€sta TV-serie – komedi eller musikal. StjĂ€rnorna Michaela Watkins och Tommy Dewey spelar vuxna syskon Valerie och Alex, bĂ„da brutna av sina tidigare relationer och udda bollförĂ€ldrar, sĂ„ de Ă€r ganska beroende av varandra. Det Ă€r Tara Lynne Barr som Valeries oberoende tonĂ„rsdotter Laura som förankrar dem mer Ă€n nĂ„gonting – tills hon ocksĂ„ har sina egna problem (ah, tonĂ„ringar).

Showens uppfattning om modern dejting och relationer Ă€r rolig, frustrerande (som det borde vara), och överflödar av mörka komedi-undertoner utan att gĂ„ för lĂ„ngt in i maudlinen. Den fjĂ€rde och tyvĂ€rr sista sĂ€songen visade en inte sĂ„ lĂ„ngt i framtiden titt pĂ„ hur dejting skulle vara för karaktĂ€rerna – och oss.

Den första

En Hulu-produktion med Channel 4 i Storbritannien, The First, Ă€r berĂ€ttelsen om ett första uppdrag, mĂ€n till Mars, under det kommande decenniet av 2030-talet. Sean Penn ger stora gravitor till uppdragsledarens roll och hoppas kunna leda efter den första lanseringen utan att han gĂ„r tragiskt fel. Den framtida bilden Ă€r bĂ„de allvarlig (ja, vi förstörde vĂ€rlden) och vacker (grĂ€nssnitt och smarta glasögon blir mycket bĂ€ttre). Allt kommer till dig av Beau Willimon, den tidigare showrunner pĂ„ Netflix’s House of Cards. TyvĂ€rr kommer inte den första sĂ€songen i 8 avsnitt att fĂ„ en uppföljning.

Handmaid’s Tale

MÄnga tjÀnster blir synonyma med en show. För Hulu har det programmet blivit, baserat pÄ romanen av Margaret Atwood, och exec producerat för TV av Bruce Miller. Vinnare av flera utmÀrkelser, detta Àr sann prestige-TV med drottningen av topp-TV i spetsen: Elisabeth Moss.

I det dystopiska USA, kallat Gilead, tvingas bördiga kvinnor som Moss ‘June att vara bihustruer till det nya landets fundamentalistiska diktatorer. TV-programmet gĂ„r utöver vad boken – och den ganska hemska filmen frĂ„n 1990 – kunde göra. Efterföljande sĂ€songer gick Ă€nnu lĂ€ngre och pressade berĂ€ttelsen lĂ„ngt över vad den ursprungliga romanen tĂ€ckte. Det hĂ€r Ă€r inte bara den bĂ€sta showen pĂ„ Hulu. Det Ă€r utan tvekan den bĂ€sta showen pĂ„ nĂ„gon streamingtjĂ€nst och kanske pĂ„ TV, period. Om du tappar allt och kĂ€nner dig berövad, kolla in Shows to Watch If You Love

Skökor

Hulu har gjort ett bra jobb med att skaffa utstÀllningar frÄn hela dammen och Àr ett utmÀrkt exempel. Denna show, som sÀndes pÄ ITV Encore i Storbritannien, fokuserar pÄ ett bordell 1763 London, och stjÀrnor Jessica Brown Findlay frÄn och Samantha Morton frÄn och. Men detta kostymdrama förvandlar inte sina karaktÀrer till horokarikatyrer eller utnyttjar dem, och det visar inte heller deras liv som total elÀnde. Dessa Àr vÀlavrundade sexarbetare frÄn 250 Är sedan, men sex fÄr dem bara sÄ lÄngt. Tre sÀsonger Àr tillgÀngliga.

Marvel’s Runaways

Alla vill ha en bit av Marvel Cinematic Universe (MCU) och Hulu fick sin med en serie baserad pĂ„ en unik Marvel-serietidning. handlar om en grupp barn som fĂ„r reda pĂ„ att deras förĂ€ldrar Ă€r superskurkar och bokstavligen springer ivĂ€g sĂ„ att de kan slĂ„ss mot dem. TV-serien tar en mycket mer nyanserad titt pĂ„ barnen och de skurkiga förĂ€ldrarna Ă€n serietidningen – (SPOILER!) det tar hela första sĂ€songen innan barnen flyr. Under tiden finns tonĂ„rsĂ„nger, superkrafter, förĂ€ldrarnas Ă„ngest, en tĂ€mjad dinosaurie som heter Old Lace och skĂ„despelaren Julian McMahons Ă„terkomst till en Marvel-egendom efter att ha spelat Doctor Doom för flera Ă„r sedan. Den tredje och sista sĂ€songen Ă€r nu tillgĂ€nglig.

VĂ€gen

stjĂ€rnor Aaron Paul (), Michelle Monaghan () och Hugh Dancy () som en familj som har gĂ„tt med i en “rörelse” (AKA en kult) som heter Meyerism. Det Ă€r typ av motsatsen till Scientology, eftersom grundaren uppmanar medlemmar att undvika publicitet. Showen handlar om vad som hĂ€nder nĂ€r familjens far (Paul) börjar ifrĂ„gasĂ€tta sin tro. Hulu drog ur kontakten efter den senaste tredje sĂ€songen, men det betyder att det finns 36 avsnitt online för ditt streamingglĂ€dje.

Penna15

Maya Erskine och Anna Konkle skapade showen (förstĂ„r du det) och spelade versioner av sig sjĂ€lva vid 13 Ă„rs Ă„lder och gick pĂ„ ungdomsskolan Ă„r 2000. De andra skĂ„despelarna som spelar sina kamrater Ă€r faktiska 13, medan de tvĂ„ Ă€r i 30-Ă„rsĂ„ldern. Det Ă€r konstigt, men det fungerar. Roligt och smĂ€rtsamt för alla som redan har navigerat dessa vatten kan intyga. Det fungerar sĂ„ bra att serien gör den pĂ„ mĂ„nga en “Best of 2019” -lista, den har haft speciell tĂ€ckning i, plus att den har Emmy-nomineringar. Leta efter saker som kan bli Ă€nnu mer besvĂ€rliga under den kommande sĂ€songen 2.

GĂ€ll

I den typiska Hollywoodproduktionen avbildas feta karaktĂ€rer som desperat försöker gĂ„ ner i vikt för att fĂ„ killen, passa in i den klĂ€nningen eller pĂ„ annat sĂ€tt forma sig till en snuskig vision om perfektion som anses vara acceptabla av tidskrifter, modedesigners och samhĂ€llet i stort. Ă€r inte den historien. Hulu-anpassningen av författaren Lindy Wests bĂ€stsĂ€ljande memoar, denna serie följer Annie (Aidy Bryant) nĂ€r hon försöker förĂ€ndra sitt liv – men inte hennes kropp. SĂ€song ett strömmar; sĂ€song tvĂ„ anlĂ€nder den 24 januari.

Ramy

Det Àr redan svÄrt att vara tusenÄrig i USA, försök nu att vara muslimsk tusenÄrig. Men det Àr precis vad stand-up-serien Ramy Youssef Àr och vad han skildrar i sin show. Han vÀxer upp som andra generationens egyptisk-amerikaner och försöker klara sig och vara en bra person. Showen har 97 procent fÀrskt betyg med kritiker pÄ Rotten Tomatoes, tack vare att den Àr en sjÀlsfull men helt original och ganska rolig att vara muslim i New Jersey efter 9 september. SÀsong 2 kommer 2020.

Veronica Mars

FÄ shower var nÄgonsin lika bra som, sÀrskilt den första sÀsongen 2004, och den har haft tvÄ vÀckelser. Den ena var en Kickstarter-backad film 2014 som tjÀnade fem gÄnger sÄ mycket pengar som begÀrts. Den andra Àr den fjÀrde hela sÀsongen av showen som exklusivt kommer till dig av Hulu.

Och vilken sÀsong. Den ursprungliga rollgruppen Àr tillbaka, med Kristen Bell, nu kÀnd för och fortfarande sparkar rumpa som Veronica, den smarta munnen PI som en gÄng löste brott i gymnasiet. Hon gör det fortfarande som en 30-nÄgonting, fast i sin hemstad Neptune, CA. Hon jobbar med sin pappa, spelad av Enrico Colantoni, och de Àr fortfarande det bÀsta pappa / dotterteamet i TV-historien Àven nÀr de inte kommer överens. Den nya sÀsongen har fÄtt dem att spÄra en bombplan som stör stadens folkmassor under vÄren. allt leder till ett chockerande slut som ingen sÄg komma. Jag skulle personligen vilja tacka Hulu för att fÄ liv till en sÀsong till och ja, jag skulle inte ha nÄgot emot att se sÀsong 5 om nÄgra Är. (Hulu har ocksÄ originalavsnitten plus filmen tillgÀnglig för streaming.)

Andra topporiginaler

För mer, kolla in vÄra val för det bÀsta originalet:

Vidare lÀsning

TjÀnsterecensioner för videostreaming

Video Streaming Service BĂ€sta val