De 10 coolaste funktionerna i Samsung Galaxy Note 10

De 10 coolaste funktionerna i Samsung Galaxy Note 10

Samsung Galaxy Note 10 och Galaxy Note 10+ Àr toppmoderna smartphones för att vara sÀker, men pÄ ytan verkar de inte sÄ radikala. Vi Àr bekanta med Samsungs pennaaktiverade enheter nu och vi förvÀntar oss att de Àr fulla av högspecifika komponenter. Varje Är kastar dock Samsung in nÄgra intressanta nya funktioner för att se vad som sitter fast.

I Ă„r har vi en massa nya anvĂ€ndningsomrĂ„den för S Pen, nĂ„gra hĂ€ftiga augmented-reality-tricks och supersnabb laddning – allt till priset för hörlursuttaget. Dessa 10 funktioner Ă€r vĂ€rda en andra titt.

Annons

HandvÀnlig storlek

Galaxy Note har alltid varit synonymt med “stor telefon”. SĂ„ vi Ă€r glada att se en mindre version för mĂ€nniskor som vill ha nĂ„got bara lite mer handvĂ€nligt. Galaxy Note 10 Ă€r ungefĂ€r 0,2 tum smalare Ă€n Note 10+ (och Note 9), vilket kan göra en betydande skillnad. För det ger du dock upp MicroSD-kortplatsen och lite skĂ€rmupplösning.

3D-skanning efter AR-objekt

Sony-telefoner har gjort 3D-skanning ett tag, men Note 10+ blir den första bÀstsÀljaren med 3D-skanningskapacitet. Till skillnad frÄn Sony kom Samsung med en rolig konsumentapplikation för 3D-skanning: du kan slÀppa dina skannade objekt i foto- eller videoscener med hjÀlp av förstÀrkt verklighet och till och med animera dem med rörelseinspelning. Det hÀr blir stort pÄ TikTok.

AR Doodle

Du kan ocksĂ„ klotter pĂ„ bilder och videor med S Pen och fĂ„ dina klotter kvar i kameran nĂ€r du rör dig – de blir förstĂ€rkta verklighetsobjekt. Det hĂ€r kanske inte Ă€r sĂ„ stort pĂ„ TikTok, men det Ă€r kul.

DeX pÄ din dator

Samsungs DeX-system var utformat för att göra en telefon till en dator genom att ansluta den till en mus och tangentbord. Det var inte mÄnga som gjorde det, sÄ Samsung har valt till ett mer anvÀndbart lÀge. Nu nÀr du ansluter telefonen till din bÀrbara dator visas den som en slags virtuell maskin i ett fönster. Bland annat kan du enkelt överföra filer och fÄ Ätkomst till sÀker företagsinformation pÄ icke-företags datorer.

LĂ€nk till Windows

Samsungs partnerskap med Microsoft innebĂ€r att Not 10 kan anvĂ€nda Windows 10: s inbyggda “Your Phone” -funktionalitet för att visa meddelanden pĂ„ din PC, text frĂ„n din PC och spegla telefonens skĂ€rm pĂ„ din PC, sĂ„ att du inte behöver stĂ€ndigt vĂ€xla skĂ€rmar.

Riksomfattande 5G

AT & T- och T-Mobile-versionerna av Note 10+ 5G kommer att vara de första med lÄgband 5G, en lÄngsammare form av 5G som tÀcker mycket bredare omrÄden Àn de smÄ byggnader som vi hittills har sett. TyvÀrr har de inte millimetervÄg 5G, den snabba, korta strÀckan, sÄ de kommer att handla tÀckning för hastighet.

S Pen Gester

Med en accelerometer och gyroskop i S Pen kan du anvÀnda den som en trollstav för att zooma eller blÀddra mellan kameror om du har telefonen placerad pÄ distans.

Live videofilter

Du kan förhandsgranska dina videor med livefilter, inklusive oskÀrpa och svartvitt, och redigera dem med en ny S Pen-aktiverad version av Adobe Premiere Rush.

Zooma in ljud

Att zooma in med kameran förstorar ljudet frĂ„n den centrala kĂ€llan och skapar en “zoomad in ljud” -effekt. Nej, Samsung sĂ€ger att du inte kan anvĂ€nda den för att spionera pĂ„ mĂ€nniskor.

Supersnabb 45W laddning

Samsung förstĂ€rkte effekten vid laddning Ă€nnu en gĂ„ng med en 45W-laddare – kraftfullare Ă€n OnePlus och Motorola, som bĂ„da gör 30W just nu. Det kommer att ge Not 10+ “hela dagen” anvĂ€ndning pĂ„ 30 minuters laddning, sĂ€ger Samsung.

6 saker som Samsung inte nÀmnde

Praktiskt med Samsung Galaxy Note 10 och Note 10+

Vidare lÀsning

Mobiltelefonrecensioner

Mobiltelefon bÀsta val