De 10 coolaste funktionerna i Samsung Galaxy Note 10

Samsung Galaxy Note 10 och Galaxy Note 10+ är toppmoderna smartphones för att vara säker, men på ytan verkar de inte så radikala. Vi är bekanta med Samsungs pennaaktiverade enheter nu och vi förväntar oss att de är fulla av högspecifika komponenter. Varje år kastar dock Samsung in några intressanta nya funktioner för att se vad som sitter fast.

I år har vi en massa nya användningsområden för S Pen, några häftiga augmented-reality-tricks och supersnabb laddning – allt till priset för hörlursuttaget. Dessa 10 funktioner är värda en andra titt.

Annons

Handvänlig storlek

Galaxy Note har alltid varit synonymt med “stor telefon”. Så vi är glada att se en mindre version för människor som vill ha något bara lite mer handvänligt. Galaxy Note 10 är ungefär 0,2 tum smalare än Note 10+ (och Note 9), vilket kan göra en betydande skillnad. För det ger du dock upp MicroSD-kortplatsen och lite skärmupplösning.

3D-skanning efter AR-objekt

Sony-telefoner har gjort 3D-skanning ett tag, men Note 10+ blir den första bästsäljaren med 3D-skanningskapacitet. Till skillnad från Sony kom Samsung med en rolig konsumentapplikation för 3D-skanning: du kan släppa dina skannade objekt i foto- eller videoscener med hjälp av förstärkt verklighet och till och med animera dem med rörelseinspelning. Det här blir stort på TikTok.

AR Doodle

Du kan också klotter på bilder och videor med S Pen och få dina klotter kvar i kameran när du rör dig – de blir förstärkta verklighetsobjekt. Det här kanske inte är så stort på TikTok, men det är kul.

DeX på din dator

Samsungs DeX-system var utformat för att göra en telefon till en dator genom att ansluta den till en mus och tangentbord. Det var inte många som gjorde det, så Samsung har valt till ett mer användbart läge. Nu när du ansluter telefonen till din bärbara dator visas den som en slags virtuell maskin i ett fönster. Bland annat kan du enkelt överföra filer och få åtkomst till säker företagsinformation på icke-företags datorer.

Länk till Windows

Samsungs partnerskap med Microsoft innebär att Not 10 kan använda Windows 10: s inbyggda “Your Phone” -funktionalitet för att visa meddelanden på din PC, text från din PC och spegla telefonens skärm på din PC, så att du inte behöver ständigt växla skärmar.

Riksomfattande 5G

AT & T- och T-Mobile-versionerna av Note 10+ 5G kommer att vara de första med lågband 5G, en långsammare form av 5G som täcker mycket bredare områden än de små byggnader som vi hittills har sett. Tyvärr har de inte millimetervåg 5G, den snabba, korta sträckan, så de kommer att handla täckning för hastighet.

S Pen Gester

Med en accelerometer och gyroskop i S Pen kan du använda den som en trollstav för att zooma eller bläddra mellan kameror om du har telefonen placerad på distans.

Live videofilter

Du kan förhandsgranska dina videor med livefilter, inklusive oskärpa och svartvitt, och redigera dem med en ny S Pen-aktiverad version av Adobe Premiere Rush.

Zooma in ljud

Att zooma in med kameran förstorar ljudet från den centrala källan och skapar en “zoomad in ljud” -effekt. Nej, Samsung säger att du inte kan använda den för att spionera på människor.

Supersnabb 45W laddning

Samsung förstärkte effekten vid laddning ännu en gång med en 45W-laddare – kraftfullare än OnePlus och Motorola, som båda gör 30W just nu. Det kommer att ge Not 10+ “hela dagen” användning på 30 minuters laddning, säger Samsung.

6 saker som Samsung inte nämnde

Praktiskt med Samsung Galaxy Note 10 och Note 10+

Vidare läsning

Mobiltelefonrecensioner

Mobiltelefon bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button