De 10 bÀsta original-tv-serierna pÄ Netflix

De 10 bÀsta original-tv-serierna pÄ Netflix

Det var en tid för inte sÄ lÀnge sedan nÀr alla nya TV-program och sÀsonger debuterade pÄ hösten, och avsnitt delades ut varje vecka. Om du missade ett avsnitt mÄste du vÀnta till sommaren för att fÄ en omprestation.

Det var en mörk, mörk tid.

Vi lever nu i binge-watch-Äldern, dÀr streamingvideotjÀnster betyder att TV Àr en konstant. Nya shower dyker upp Äret runt, frÄn alla hörn av vÀrlden, och tjÀnster tappar ofta en hel sÀsong samtidigt.

För det mÄste vi tacka Netflix, vilket Àndrade paradigmet för TV-tittande nog sÄ att mÄnga nu hÀrmar det. Men fÄ kommer nÀra vad Netflix Àr villig att spendera pÄ originalinnehÄll. Det debuterar dussintals original-TV-serier varje Är över live action och animering (och anime).

Det Àr mycket att titta pÄ. För val frÄn alla genrer, lÀs vidare.

Annons

Stor mun

Föredrar du att dina animerade shower Ă€r vuxna i naturen, Ă€ven nĂ€r de har smĂ„ barn? Big Mouth, hjĂ€lpt av Nick Kroll och en skĂ„despelare full av hans komedievĂ€nner, trampar dĂ€r till och med South Park eller Family Guy sĂ€llan, om nĂ„gonsin har vĂ„gat sig – den vĂ€xande ungdomens sexualitet. Allt berĂ€ttat frĂ„n en total brutto, rolig synvinkel. Det finns tre sĂ€songer, och showen Ă€r sĂ„ het, Netflix har förnyat den för tre till.

Bojack ryttare

Det finns mycket animering pĂ„ streamingtjĂ€nsterna, men fĂ„ gör vuxna berĂ€ttelser med aplomb och humor, dĂ€r hĂ€lften av de vuxna pratar mĂ€nniska / djurhybrider utan nĂ„gon anledning Ă€n att det Ă€r roligt. Bojack Horseman sjĂ€lv Ă€r en före detta sitcom-stjĂ€rna (frĂ„n 80-talets show Horsin ‘Around) som försöker tjĂ€na pengar igen och ocksĂ„ hitta kĂ€rlek. Uttryckt av Will Arnett, han Ă€r symbolen för Ă€ngslig, motbjudande och sympatisk – perfekt för en satir pĂ„ Hollywoo (det finns ingen D, den blev stulen pĂ„ showen) och dĂ€refter. Sex sĂ€songer strömmar, med del tvĂ„ av den sista sĂ€songen som kommer den 31 januari 2020.

Kronan

Storbritannien efter andra vĂ€rldskriget kastades nĂ€r kungen dog ovĂ€ntat, vilket ledde till kröning av drottning Elizabeth II, som regerar till denna dag. Ă€r den fiktiva berĂ€ttelsen om hennes uppgĂ„ng till tronen, och hur hennes familj och den engelska regeringen klarade sig lĂ€ngs vĂ€gen och dĂ€refter. Det berĂ€ttas med ungefĂ€r ett decennium som passerar per sĂ€song – tillrĂ€ckligt för att stjĂ€rnorna under de tvĂ„ första sĂ€songerna byttes ut för den tredje (de fortsĂ€tter till den fjĂ€rde och ersĂ€tts sedan i den femte). Njut av stjĂ€rnans vĂ€ndningar av Matt Smith som prins Philip, Vanessa Kirby som prinsessan Margaret, John Lithgow som Churchill och den prisbelönta förestĂ€llningen av Claire Foy som Elizabeth sjĂ€lv i de första avsnitten. Du kanske till och med ser nĂ„gra corgis. För sĂ€song tre inkluderar rollerna nu Oscar-vinnaren Olivia Colman som drottningen, Tobias Menzies som prins Philip och Helena Bonham Carter som prinsessan Margaret.

KÀra vita mÀnniskor

Denna anpassning av den prisbelönta filmen 2014 var i goda hĂ€nder, eftersom filmens regissör, ​​Justin Simien, ocksĂ„ regisserade de första och sista avsnitten av den första episoden i 10 avsnitt. Inte mĂ„nga shower har 98 procent fĂ€rskt betyg pĂ„ Rotten Tomatoes, men det hĂ€r gör det, men förvĂ„nansvĂ€rt fick det tidigt ocksĂ„ massor av onlinehat för att vara “rasistiska” mot vita mĂ€nniskor. Logan Browning tar över huvudrollen för Sam, som driver en campusradioshow Ă€ven kallad Dear White People pĂ„ ett mestadels vitt campus. En fjĂ€rde och sista sĂ€song anlĂ€nder 2020.

GLÖD

Om du gillade brottning pĂ„ 1980-talet var du förmodligen helt agog pĂ„ – en verklig brottning för alla kvinnor. Detta Ă€r en fiktiv berĂ€ttelse om ursprunget till, med Alison Brie (Community), Betty Gilpin (Sjuksköterska Jackie) och komikern och podcaster Marc Maron. Kom och titta pĂ„ gals kĂ€mpa, stanna för att bli charmad av dessa kvinnors berĂ€ttelser, varav mĂ„nga jagade en dröm men blev sugna in i och bestĂ€mde sig för att göra den bĂ€sta showen möjlig. 80-talets soundtrack fĂ„r dig att nostalgiskt för mer Ă€n att bara brottas i sin storhetstid. Sista sĂ€songen kommer 2020.

Master of None

Master of None Ă€r en tour-de-force-serie som personifieras helt av en personlighet: medskapare och stjĂ€rna Aziz Ansari. Det skulle kanske pĂ„minna dig om den en gĂ„ng betraktade stora en-kamera-dramadramen frĂ„n Louis CK över pĂ„ FX – men det Ă€r svĂ„rt att tĂ€nka pĂ„ mycket dĂ€r dagar. Ansari led nĂ€stan pĂ„ samma sĂ€tt, men kontroverser har inte skadat hans rykte lika grundligt som CK: s

Master of None Ă€r fortfarande ett mĂ€sterverk. Det Ă€r roligt, det Ă€r romantiskt, det Ă€r melankoliskt, det Ă€r förvĂ„nande. Den vann Critic’s Choice Award för bĂ€sta komedi, en Peabody, en emmy för enastĂ„ende skrivande för en komedi (tvĂ„ gĂ„nger) och för redigering, och Ansari vann Golden Globe för andra sĂ€songen. Det kanske inte Ă€r tillbaka för en tredje sĂ€song … ens före anklagelserna sa Ansari att han skulle behöva en lĂ„ng paus innan han skulle komma tillbaka.

Vilket Ă€rligt talat skulle vara synd. Med introspektionen som visas i denna show skulle det som spelades ut för Ansari i verkliga livet ha en allvarlig inverkan pĂ„ hans berĂ€ttande, potentiellt en mycket positiv inverkan. Han hade redan försökt ta itu med frĂ„gorna om trakasserier under sĂ€song tvĂ„ – kanske pĂ„ ett sĂ€tt som upprepar hans tangentiella nĂ€rhet till trakasserier (vissa sĂ€ger att han tystnade om CK) och inte talade tidigare. Det skulle sĂ€kert vara annorlunda om han skrev det idag.

Stranger Things

Detta Àr kronjuvelen i Netflix försök att göra en show med sÄ mycket publikchatter som rival HBO brukade fÄ med Game of Thrones och hoppas att det blir med Westworld. De första tre sÀsongerna av Stranger Things Àr ett fenomen i sig. Satt pÄ 1980-talet i en liten stad som heter Hawkins som precis har ett laboratorium fullt av galna forskare som experimenterade med barn och öppnade en dörröppning till en mardrömdimension som kallades The UpsideDown, det Àr som all den oroande men beroendeframkallande skrÀck / sci -fi du kommer ihÄg frÄn 80-talet destillerat i en fantastisk och makaber serie. SÀsong 4 Àr en sjÀlvklarhet, men vem vet nÀr den kommer.

En dag i taget

Situationskomedier (sitcoms) med flera kameror var grundpelaren i TV i Ă„rtionden – du kan skilja dem frĂ„n “single-cam” -komedierna eftersom de Ă€r iscensatta som en pjĂ€s, ibland framför en publik – tror jag Ă€lskar Lucy, Mary Tyler Moore, SkĂ„l, VĂ€nner, Alla i familjen, etc. De har typ av missförstĂ„nd idag (oavsett The Big Bang Theory). Men nĂ€r Netflix Ă„terupplivade den klassiska 70-talets sitcom One Day at a Time – komplett med den ursprungliga exec-producenten Norman Lear – gjorde det det som en show med flera kameror pĂ„ scenen. De stora förĂ€ndringarna gjordes istĂ€llet i familjens smink, eftersom den nya showen handlar om en kubansk-amerikansk familj som hanterar massor av moderna frĂ„gor som Latinos stĂ„r inför. Allt detta och nĂ„gra kick-ass-förestĂ€llningar frĂ„n sĂ„dana som Rita Moreno gjorde det till en av de bĂ€sta showerna som streameren hade. Det Ă€r förflutet, eftersom Netflix avbröt det efter tre sĂ€songer. Det Ă€r dock fortfarande tillgĂ€ngligt att titta pĂ„; och en ny sĂ€song kommer 2020 frĂ„n POP. Gör detta till den första showen som hoppar frĂ„n Netflix till ett annat nĂ€tverk, snarare Ă€n tvĂ€rtom.

Otrolig

SĂ€tt en stjĂ€rnstjĂ€rna inklusive Toni Collette och Merritt Wever i en anpassning av denna kaliber och du har direkt fĂ„tt en vinnare. Denna miniserie Ă€r baserad pĂ„ den Pulitzer-prisbelönta artikeln “En otrolig berĂ€ttelse om vĂ„ldtĂ€kt” skriven av T. Christian Miller och Ken Armstrong, och radioavsnittet This American Life, “Anatomy of Doubt.” Det kommer att lĂ€mna dig gissande och andfĂ„dd genom alla Ă„tta avsnitt nĂ€r du tittar pĂ„ en traumatiserad tonĂ„ring (Kaitlyn Dever) rapporterar och sedan Ă„tergĂ„r frĂ„n sin egen vĂ„ldtĂ€kt. Men poliser (Collette och Wever) i en helt annan jurisdiktion upptĂ€cker sanningen om vad hon sa.

Obrytbar Kimmy Schmidt

Ibland Ă€r TV-nĂ€tet dumt. NBC fick Tina Fey och Robert Carlock – som styrde den klassiska 30 Rock – att utveckla en show för stjĂ€rnan Ellie Kemper (The Office) men gav den vidare till Netflix. Dumt, dumt NBC. Unbreakable Kimmy Schmidt blev snabbt en av de klassiska Netflix-komedierna under sina fyra sĂ€songer, och visade den snabba eldkĂ€nsligheten som den tjĂ€nade med sitt 30 Rock DNA. En fĂ„ngande temasĂ„ng gör inte heller ont. Det har nominerats till en enastĂ„ende komedieserie Emmy fyra gĂ„nger i rad, bland mĂ„nga andra nomineringar. Den har ocksĂ„ den bĂ€sta temat lĂ„ten under det senaste decenniet.

Andra topporiginaler

För mer, kolla in vÄra val för det bÀsta originalet:

Vidare lÀsning

TjÀnsterecensioner för videostreaming

Video Streaming Service BĂ€sta val