De 10 bÀsta Netflix-originalserierna för Geeks

De 10 bÀsta Netflix-originalserierna för Geeks

The Dark Crystal: Age of Resistance (Bild: Kevin Baker / Netflix)

LĂ„gkostnadsskrĂ€cken och högkostnads ​​superhjĂ€ltar styr regeringen; science-fiction och fantasy-flicks tjĂ€nar ofta ocksĂ„ lite pengar. Hollywood vet att fĂ„nga oss nördar i ögonkulorna och inte slĂ€ppa taget.

Det tog inte lÄng tid för TV att glömma bort det faktum. FrÄn CW till SyFy och alla kanaler dÀremellan, visar show för dorks som oss fullt ut schemat. Det gÄr dubbelt för streamingtjÀnster.

Ingen har den fantastiska tavlan av nördshower och pengarna för att göra dem, som Netflix. Det började med en show om varulvar (Hemlock Grove). Sedan dess har Netflix arbetat med folket bakom The Matrix-filmerna (Sense 8) och klippt en affĂ€r för att fĂ„ en liten bit av Marvel Cinematic Universe för sig sjĂ€lv. Det har tagit upp serier frĂ„n andra nĂ€tverk och lĂ€nder, tagit risker med programmering som skulle ha varit för “cerebrala” för nĂ€tverks-TV och till och med Ă„terupplivat nĂ„gra klassiker. Och jag pratar inte om Fuller House.

Om du Ă€r ett fan av genreshower – sci-fi, fantasy, skrĂ€ck och liknande – och inte har en Netflix-prenumeration, missar du det. Om du gör det saknar du geek-cred tills du minst har sett dessa 10 program. De Ă€r de bĂ€sta Netflix har att erbjuda för att fandom i stort.

Annons

FörÀndrat kol

Handlingen till Altered Carbon, baserat pĂ„ romanen av Richard K. Morgan, Ă€r tĂ€t: Kovacs Ă€r en legosoldat som har varit frusen i 250 Ă„r efter att han försökt leda ett uppror mot regeringen, och nu har han ett val: gĂ„ i fĂ€ngelse eller lösa ett mord. Det kan tyckas enkelt, men den mördade Ă€r den som anstĂ€ller honom, eftersom mĂ€nniskor Ă„r 2384 kan ladda upp sitt medvetande till enheter som implanteras i andra kroppar. Det Ă€r bara öppningen för denna extremt vĂ„ldsamma, nakenhetfyllda cyberpunk noir i 10 avsnitt. Den andra sĂ€songen kommer, och som du kan gissa utifrĂ„n premissen kommer hela skĂ„despelaren att förĂ€ndras. Kovacs kommer fortfarande att vara huvudpersonen, men för sĂ€song tvĂ„ tar Anthony “The Falcon” Mackie över för Joel Kinnaman. En anime följeslagarserie Ă€r ocksĂ„ under utveckling.

Svart spegel

Charlie Brookers, som drivs av Annabel Jones, Àr arvtagaren till och berÀttar en ny berömd historia med varje nytt avsnitt. Det började pÄ Channel 4 i Storbritannien och gjorde det sÄ bra, Netflix har hÄllit det vid liv med sÀsong 3, 4 och 5.

Den “svarta spegeln” Ă€r naturligtvis en skĂ€rm – showens inte sĂ„ subtila snabbupptagning Ă€r att tekniken skadar samhĂ€llet. Ibland överskyggas dystopiska mardrömmar i varje berĂ€ttelse av en handfull positiva episoder (sĂ€song 3: s “San Junipero” Ă€r en upplyftande och glĂ€djande syn pĂ„ framtida kĂ€rlek). Men varje sĂ€song har en utmĂ€rkelse. Jag Ă€lskar sĂ€song 4: s fantastiska “USS Callister”, andra sĂ€songens romantiska och hjĂ€rtskĂ€rande “Be Right Back”, och den första sĂ€songens “The Entire History of You”, som visar en tid dĂ€r vi alla kommer att motsvara Google Glas implanterat i vĂ„ra huvuden för att spela in varje enskild sak vi ser. Det Ă€r inte sĂ„ lĂ„ngt borta som du tror. LĂ€s mer Varje avsnitt av svart spegel, rankad frĂ„n bĂ€st till sĂ€mst.

Chilling Adventures of Sabrina

Archie Comics-karaktĂ€ren i Sabrina har haft upp- och nedgĂ„ngar – du minns förmodligen Teenage Witch pĂ„ 1990-talet. Serierna tog henne i en ny skrĂ€ckfylld riktning för nĂ„gra Ă„r sedan, och den hĂ€r TV-serien med samma namn hĂ„ller fast vid det. Skapad av samma producenter som Riverdale över pĂ„ The CW – dĂ€r ursprungligen skulle sĂ€ndas – denna halvdödliga / halvhĂ€xa / alla tonĂ„riga Sabrina spelas av Kiernan Shipka frĂ„n Mad Men. Netflix hade ett sĂ„dant förtroende för showen att den bestĂ€llde tvĂ„ sĂ€songer framĂ„t som skjöts rygg mot rygg; SĂ€song 3, del 2 debuterar i januari.

The Dark Crystal: Age of Resistance

En av de största fantasifilmerna pĂ„ 1980-talet, plus att det Ă€r en av de största filmerna med Muppets i huvudrollen. Att den fick en prequelserie hela 36 Ă„r senare – och en som Ă€r fantastiskt bra gjort, ungefĂ€r som originalfilmen – verkar som en gĂ„va frĂ„n en Henson i hög. RöstbesĂ€ttningen Ă€r fantastisk, med namn som Anna Taylor-Joy, Jason Isaacs, Simon Pegg, Awkwafina och Mark Hamill. Puppeteers inkluderar Kevin Clash (original Elmo) och Dave “The Great Gonzo” Goelz. Inget ord Ă€nnu pĂ„ en andra sĂ€song, men den hĂ€r Ă€r mirakel nog för fans att njuta av.

Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events

DÀr Jim Carrey misslyckades lyckas Neil Patrick Harris. började som en otroligt berömd serie med 13 barnböcker om de mycket utsatta Baudelaire-barnen, som stÀndigt drivs av greve Olaf för deras pÄstÄdda arv. Filmversionen tankade; det behövde seriebehandlingen för att passa berÀttelserna och budgeten för att ge den filmliknande produktionsvÀrden. GÄ in pÄ Netflix!

Det skadar inte att ha mÄnga av episoderna regisserade av Barry Sonnefeld, författaren bakom filmerna, som ocksÄ Àr en verkstÀllande producent i showen. RollbesÀttningen Àr perfekt, men sjÀlvklart Àr Harris som Olaf det sanna esset i hÄlet. Han staplade pÄ smink pÄ smink för att spela den gamla skÄdespelaren med de mördande mönster pÄ barnets pengar. Alla tre Ärstiderna, som berÀttar hela historien, Àr tillgÀngliga nu.

Vilse i rymden

Det tidigare försöket att starta om den campiga 1960-talet Lost in Space kom knappt av marken, men denna omförestĂ€llning av den klassiska berĂ€ttelsen i yttre rymden fick en grundlig omarbetning för 2018. FörĂ€ndringarna Ă€r bĂ„da massiva (roboten Ă€r en frĂ€mling !) och miniscule (Dr Smith Ă€r en dam – och mycket lĂ€skigare) och familjen Ă€r mycket mer trovĂ€rdig Ă€n 1960-talets arketyper. Allt fungerar mot en bĂ€ttre helhet Ă€n det gamla “veckans monster pĂ„ en ny planet” -show som skapats av Irwin Allen. SĂ€song 2 anlĂ€nder pĂ„ julafton.

Galning

Baserat pĂ„ den norska TV-serien med samma namn Ă€r Maniac en miniserie om tvĂ„ frĂ€mlingar (som bĂ„da kan vara lite galna) som trĂ€ffas och ansluter vid en Ă€nnu galnare drogförsök. Patrick Somerville skrev varje avsnitt och var och en leddes av Cary Joji Fukunaga – regissören bakom sĂ€song en av HBO: s. Visuellt bedövande, berĂ€ttelsen tar sig inte sĂ„ allvarligt som man förvĂ€ntar sig frĂ„n början, vilket Ă€r en mycket, mycket bra sak eftersom den ger stjĂ€rnorna Emma Stone och Jonah Hill en chans att lysa nĂ€r lĂ€kemedelsförsöket blir nötigare och mer farligt nĂ€r de gĂ„r.

Marvel’s Jessica Jones och Marvel’s Daredevil

Vi klÀmmer in tvÄ shower i en hÀr, men du fÄr se varför.

För mÄnga Är sedan gjorde Marvel en överenskommelse om att sÀtta Daredevil pÄ den lilla skÀrmen via Netflix, vilket gjorde den blinda advokatens Àventyr med superkÀnslor till hörnstenen i planen att föra MCU: s New York street-level fighters till streaminglandet.

En av de andra hjĂ€ltarna Ă€r Jessica Jones. Skaparen Melissa Rosenberg tog en populĂ€r men obskyr Marvel Comics-karaktĂ€r – en illaluktande PI med nĂ„gra grundlĂ€ggande superkrafter – och utvidgade hennes bakgrundshistoria. Den första sĂ€songen handlar mest om Kilgraves fullstĂ€ndiga, vĂ„ldsamma missbruk, en person med makten att fĂ„ alla att lyda allt han sĂ€ger. Som spelat av före detta David Tennant Ă€r Kilgrave utan tvekan den största dĂ„liga killen i MCU: s lĂ„nga historia. Serien Ă€r en avhandling om hur man kan övervinna missbruk och gasbelysning och mycket mycket vĂ€rre – med eller utan superkrafter. Jessica, spelad till perfektion av Krysten Ritter, Ă€r tuff som naglar och trött pĂ„ att vara ett offer.

Den andra sĂ€songen av Daredevil med Charlie Cox i huvudrollen fastnade i en hel del instĂ€llningar för den svaga team-up-showen The Defenders. Men sĂ€song tre förde Devil of Hell’s Kitchen tillbaka till gatorna och tillbaka för att bilda, och presenterade Ă„terkomsten av Wilson “The Kingpin” Fisk (spelad av Vincent D’onofrio, tugga allt landskap han kan).

TyvÀrr, nÀr showen krönte en vÄg av S03-Àra, annullerade Netflix den (tillsammans med dess andra sÄ kallade MCU-shower). Kanske kommer dessa karaktÀrer nÄgon gÄng till Disney +, men fram till dess Àr bÄda vÀrda att titta pÄ Netflix.

Stranger Things

Vad mer kan vi sÀga om? Det Àr fenomenet Netflix alltid har velat ha; programmet folk pratar om pÄ vattenkylaren. Serien Àr som Stephen King möter Steven Spielberg, hade de trÀffats pÄ 1980-talet och skapat en TV-show. Netflix lade till 8,33 miljoner nya prenumeranter samma kvartal som premiÀren av andra sÀsongen. TillfÀllighet?

Om det Àr svÄrt för dig att se mer efter att du har polerat bort de 25 tillgÀngliga episoderna, kolla in det kompletterande programmet eller vÄr lista över andra streamingprogram för att titta pÄ om du Àlskar. SÀsong fyra vÀntar ivrigt.

Paraplyakademin

En annan serietidning fĂ„r dig att undra om alla vill göra nĂ€sta. Vilket naturligtvis de gör. Netflix tar pĂ„ sig Umbrella Academy, laget av barn som föddes samtidigt 1989 till kvinnor som inte varit gravida pĂ„ morgonen dagen började, Ă€r igĂ„ng. Alla barn har fantastiska förmĂ„gor, förutom Ellen Page, hon Ă€r bara vanlig. De fick ocksĂ„ en krĂ€nkande adoptivfar som inte ville ha nĂ„got annat Ă€n att forma dem till ett superhjĂ€ltelag för att rĂ€dda vĂ€rlden. Att förlora nĂ„gra av barnen till döds och försvinnande bröt emellertid familjen – tills de alla trĂ€ffades vid kĂ€r gammal pappas död. Det Ă€r dĂ„ saker verkligen blir konstiga, för deras försvunna bror, nummer fem, Ă„tervĂ€nder frĂ„n framtiden för att fĂ„ dem alla att hjĂ€lpa till att stoppa den kommande apokalypsen. För vad mer skulle du göra om du Ă€r en del av en grupp som bĂ€r masker? Den första sĂ€songen i tio avsnitt bygger pĂ„ ett mysterium och hĂ„ller saker och ting i rörelse och underhĂ„ller varje steg pĂ„ vĂ€gen. SĂ€song 2 kommer.

Andra topporiginaler

För mer, kolla in vÄra val för det bÀsta originalet:

Vidare lÀsning

TjÀnsterecensioner för videostreaming

Video Streaming Service BĂ€sta val