De 10 bÀsta Game Boy-spelen

De 10 bÀsta Game Boy-spelen

Grattis till ditt köp av Nintendo Game Boy (TM) bÀrbara underhÄllningssystem! Du Àr pÄ vÀg att börja pÄ det första av mÄnga stora Àventyr, och det enda passet du behöver passar i din handflata. Game Boy (TM), som Àr helt bÀrbar och batteridriven, kan leverera oÀndliga nya upplevelser var du Àn gÄr, ett Game Pak (TM) i taget.

Om du undrar vilka spel du ska spela, leta inte lÀngre. Gillar du schack med vÀnner? Vad sÀgs om fiske, patiens, golf eller high-stakes poker? Allt detta och mer finns i det stora biblioteket med tillgÀngliga Game Boy (TM) Game Paks (TM). Men nÄgra av er kanske ivriga att utforska mystiska Àventyr som bara ett videospel kan leverera. Nedan guidar vi dig genom vart och ett av systemets absolut bÀsta spel utan tvekan. Det Àr de du kommer att vilja spela mest.

Om du Àr en Nintendo Game Master och redan Àger ett stort bibliotek med Game Boy (TM) Game Paks (TM) kanske du ser nÄgra av dina favoritspel saknas i listan. Oroa dig inte! Det Àr bara för att alla dina favoritspel inte Àr tillrÀckligt bra för att klara av. Papper Àr inte billigt och vi har bara plats för grödans absoluta grÀdde. Dessa spel kommer inte att svika dig.

Annons

Kirby’s Dream Land 2 (1995)

Marshmallow Alert! ÄlskvĂ€rd rosa fluffboll Kirby Ă„tervĂ€nder till Game Boy (TM) i ett hĂ€rligt roligt candyland-Ă€ventyr dĂ€r du glatt slĂ„r ner fiender och absorberar deras krafter. Kirby debuterade först pĂ„ Nintendos handhĂ„llna 1992 och gav en lĂ€ttlĂ€rd plattformsupplevelse med lekfull grafik utformad för Game Boy (TM) högupplösta matrisskĂ€rm. Denna uppföljare förbĂ€ttras med den första, med nya Ă„kdjurs sidekicks och Ă€nnu mer lekfulla vĂ€rldar att utforska!

Motocross Maniacs (1990)

MotorcykelspĂ€nning! Upplev spĂ€nningen att köra en realistisk liten motorcykel över 360 graders upp och ner öglor. För att göra stora hopp mĂ„ste du samla in och anvĂ€nda massor av Nitro-kapslar. Enkel men Ă€ndĂ„ djup gameplay kommer att fĂ„ dig att komma tillbaka för mer i denna tidlösa motorsporttitel. Liksom mĂ„nga av de bĂ€sta Game Boy-spelen övervĂ€ldigar inte skĂ€rmen skĂ€rmen. Är Motocross Maniacs mer spĂ€nnande Ă€n Excitebike pĂ„ NES? VĂ„ra glada experter sĂ€ger “ja”!

Super Mario Land 2: 6 Golden Coins (1992)

Det största Game Boy-Ă€ventyret Ă€n! Precis nĂ€r du trodde att du visste allt om Mario Land, kommer Six Golden Coins. Den otrevliga skurken Wario (i sitt första videospelutseende) har spridit mynten över Mario Land, och Mario mĂ„ste Ă„terhĂ€mta dem för att besegra Wario och frigöra Mario’s Castle. För att göra det kommer han att resa genom sex zoner, slĂ„ss mot jĂ€ttemyror, spöken och mycket mer pĂ„ vĂ€gen. Du kommer att stöta pĂ„ en ny power up, Bunny Mario, som lĂ„ter Mario flyga genom luften precis som en kanin!

The Legend of Zelda: Link’s Awakening (1993)

Hoot hoot! Klok gammal uggla hÀr. VÀlkommen till okÀnt Koholint Island! Jag Àr rÀdd att det kan vara svÄrt att lÀmna ön medan Wind Fish tupplurar. LÀnk! Det Àr din strÀvan att utforska denna ö och hitta Sirenernas instrument. Först dÄ kan du vÀcka vindfisken och ÄtervÀnda till Hyrule. Du kommer att korsa en rik ÀventyrsvÀrld som liknar din senaste uppdrag, En lÀnk till det förflutna pÄ Super NES (TM). Lycka till pÄ din resa!

Dr Mario (1990)

Dr Mario kommer och han har botemedlet! Beroendeframkallande pusselĂ„tgĂ€rd Ă€r bara ett husanrop tack vare Marios nya yrke. Fans av Tetris kommer att Ă€lska att utrota onda virii som har bosatt sig i en jĂ€tte pillerflaska! IstĂ€llet för tetrominoer styr du duofĂ€rgade medicinska kapslar nĂ€r de faller pĂ„ liknande fĂ€rgade virii. Om du landar fyra eller fler av samma fĂ€rg i rad (i vilken riktning som helst) försvinner alla block i den fĂ€rgen – förhoppningsvis tar du ett virus med den. NĂ„gon ring hĂ€lsoavdelningen!

Pokemon Red Version / Blue Version (1998)

MÄste fÄnga alla! Visste du att det finns över 150 olika pokémon som lurar ute i vildmarken, och de behöver alla fÄngas för att vara lyckliga! Det Àr din uppgift som en 10-Ärig pokémon-trÀnare som mÄste utforska vÀrlden för att besegra och fÄnga pokémon. De ÀlskvÀrda monster följer dig sedan i kampen mot andra trÀnare. Snart blir du den största pokémon-trÀnaren i vÀrlden! De röda och blÄ versionerna innehÄller nÀstan identiska spel, Àven om de innehÄller en handfull pokémon exklusivt för varje version. För att fÄnga dem alla, handla med dina vÀnner över en Game Boy Link-kabel (TM)!

Wario Land II (1998)

“Arrgh! Wario hĂ€r! Kapten Sirap och Black Sugar Gang har stulit mina vĂ€rdefulla skatter! Jag fĂ„r tillbaka dem om det Ă€r det sista jag gör!” Det stĂ€mmer, Wario, och vi ska hjĂ€lpa dig pĂ„ din sökning. I Wario Land II utforskar du Warios slott, havets botten och en mystisk fabrik medan du samlar glĂ€nsande, underbar byte. Till skillnad frĂ„n Super Mario-spel kan Wario inte besegras genom att röra en fiende. IstĂ€llet Ă€ndrar vissa fiender Warios utseende pĂ„ ett sĂ€tt som kan hjĂ€lpa eller hindra hans framsteg. Ibland lönar sig girighet sig!

Donkey Kong (1994)

Den stora apan Ă€r pĂ„ gĂ„ng igen! Donkey Kong har kidnappat Marios flickvĂ€n, Pauline, och bar henne till byggarbetsplatsen. Mario mĂ„ste klĂ€ttra pĂ„ stegar och hoppa sig till toppen för att sĂ€kra hennes rĂ€ddning. Men vĂ€nta! Till skillnad frĂ„n den klassiska arkadtiteln har Donkey Kong fler knep i Ă€rmen. Han har satt komplexa fĂ€llor och pussel för Mario att erövra. Varje dörr behöver en nyckel, och Mario mĂ„ste hitta den. Under tio vĂ€rldar kommer denna gonzogorilla att leda Mario genom storstaden, djungeln och till och med ett flygplan. Ännu bĂ€ttre, anslut den hĂ€r patronen i Super Game Boy (TM) pĂ„ ditt Super NES (TM) -system för att se den i explosiv fĂ€rg!

Gargoyle’s Quest (1990)

Kusligt flygande kul! I denna avknoppning av Capcoms Ghosts ‘n Goblins kommer du att spela som Firebrand, en kraftfull gargoyle vars öde Ă€r att bli Red Blaze genom att besegra King Breager i Ghoul Realm. Du hoppar, skjuter, flyger och klĂ€ttrar vĂ€ggar i din strĂ€van genom grafiskt detaljerade vĂ€rldar Ă„tföljd av en otrolig musikalisk poĂ€ng. Se upp för Mesa Ghouls och Twin Marrs som vill ta ner Firebrand vid varje tur! Det hela Ă€r en del av en av Game Boys (TM) mest förbisedda plattformsspelare.

Tetris (1989)

FrĂ„n Ryssland med kul! Blocken fortsĂ€tter att falla, och det Ă€r ditt jobb i det kalla kriget att sĂ€tta dem i linje. Rotera tetrominoerna nĂ€r de faller ner, och om du fyller i en rad försvinner den och din poĂ€ng ökar. Precis som Berlinmuren! Tetris serverar beroendeframkallande och utmanande spel pĂ„ sprĂ„ng för alla Ă„ldrar – Ă€ven Woz Ă€lskar det! LĂ€nk dig till en vĂ€n och möt dig i en kaskad av tumlande kul. Game Boy (TM) skulle inte kĂ€nna sig som Game Boy (TM) utan detta utmanande Game Pak (TM), som ingĂ„r i alla Game Boy (TM) -system. SĂ€tt igĂ„ng, mina vĂ€nner. Lyckligt spel!

Game Boy Turns 30: Minns Nintendos berömda handhÄllen

Det har gÄtt tre decennier sedan Nintendo lanserade sitt banbrytande bÀrbara system. LÄt oss titta tillbaka pÄ vad som gjorde det speciellt.

Vidare lÀsning

Spelrecensioner

Spel BĂ€sta val