De 10 bÀsta apparna för podcastspelare för 2020

De 10 bÀsta apparna för podcastspelare för 2020

(Wright Studio / Shutterstock.com)

År 2002, nĂ€r jag utforskar radioavsnittet i iTunes, snubblade jag pĂ„ nĂ„got som lĂ€t som en amatörmorgonshow. Ett par vĂ€nner trĂ€ffades varje vecka, spelade in en timme eller mer av sitt samtal och lade upp det till iTunes som The Great Radio Tiki Experiment. (Showen Ă€r lĂ€nge borta, men arkiven över den Ă€r fortfarande online.) Det var en av de tidigaste podcasts, en som började tvĂ„ Ă„r innan ordet ens existerade, och jag var ansluten. Det tog ytterligare ett decennium för mediet att fĂ„nga sĂ„ mycket att det nu verkar som om nĂ„gon kan skapa en framgĂ„ngsrik podcast. Podcastmarknaden Ă€r nu full av innehĂ„ll som det enda sĂ€ttet att hitta visar du Ă€lskar, organisera avsnitt du vill höra och lyssna pĂ„ dem Ă€r att ladda ner en dedikerad podcast-app.

Efter att ha testat cirka 25 appar för podcastspelare har jag valt 10 som erbjuder en fantastisk totalupplevelse eller nÄgot unikt. Bland dessa har jag nÄgra personliga favoriter. Om du bara lyssnar pÄ en iPhone och letar efter en strömlinjeformad podcast-spelare som inte Àr fylld med annonser och rekommendationer Àr Downcast mitt bÀsta val. För en liknande upplevelse som Àr plattformar tar Pocket Casts kakan. Om du Àr besatt av att upptÀcka nya podcaster Àr nykomlingen Himalaya vÀldigt lovande. TÀnk ocksÄ pÄ Breaker (endast iOS), som knackar pÄ dina sociala mediekonton och adressbok, med din tillÄtelse, för att ansluta dig till vÀnner som anvÀnder appen sÄ att du kan se vad de spelar.

Pocket gjutningar

Vanliga funktioner

NÀstan alla podcast-appar har nÄgra funktioner gemensamt. Du bör alltid kunna prenumerera pÄ en show sÄ att nya avsnitt visas i ditt podcastflöde. Du bör kunna kontrollera hur mycket innehÄll som laddas ner till din enhet, antingen manuellt eller genom att begrÀnsa antalet nya avsnitt som laddas ner frÄn varje program. I vissa appar kan du ocksÄ stÀlla in en grÀns för hur mycket lagring du vill anvÀnda.

De flesta appar har en ljudförstÀrkningsfunktion som automatiskt berikar mÀnskliga röster. De flesta har ocksÄ en dödluftstrimmer som, nÀr den Àr aktiverad, automatiskt tar bort tystnader som Àr lÀngre Àn ett andetag eller tvÄ.

Varje podcast-app bör lÄta dig skapa spellistor ocksÄ. Det hÀr Àr uppsÀttningar av program som uppdateras nÀr nya avsnitt slÀpps. Till exempel har jag en morgonspellista som innehÄller fyra dagliga nyhetsprogram sÄ att jag fÄr en överblick över vad som hÀnder i vÀrlden nÀr jag börjar min dag. Jag har en annan spellista för program som jag gillar att lyssna pÄ medan jag lagar mat. Om organisering av spellistor övertrÀffar din lista över behov eller önskemÄl, kan Overcast passa bÀst, eftersom det lÄter dig skapa bÄde spellistor med program (som det kallas Smart Playlists) och spellistor för specifika avsnitt, en bÀttre lösning för engÄngsaktiviteter, t.ex. som en sommarresa.

Börja lyssna

Nedan hittar du de 10 bÀsta podcastapparna, listade i alfabetisk ordning, med bilder av mobilapparna, detaljer om deras priser och nÄgra ord om vad som gör dem unika eller anvÀndbara.

Annons

Breaker

Pris: Fri

Breaker Àr en gratis iOS-podcast-app med en social böjning. Genom att ansluta den till Twitter, Facebook eller dina kontakter kan du hitta andra personer du kÀnner som anvÀnder Breaker och följa dem för att fÄ rekommendationer. Du kan se vilka program och avsnitt folk lyssnar pÄ och lÀsa kommentarer de lÀmnar om avsnitt. NÀr du utforskar nya podcaster kan du se hur mÄnga andra Breaker-anvÀndare som prenumererar pÄ showen. Appen Àr helt gratis att ladda ner och anvÀnda utan upsell. Det tjÀnar pengar genom att erbjuda podcast-skapare ett sÀtt att sÀlja innehÄll direkt till lyssnare och ta en bit av ÄtgÀrden.

Finns pÄ iOS

Castbox

Pris: Fri; 0,99 USD per mÄnad för Premium

Castbox Ă€r podcast-appen som du kan anvĂ€nda om du Ă€r intresserad av att upptĂ€cka nya podcasts. Dess krok föreslĂ„r nya podcaster med en unik rekommendationsmotor. Resultaten skiljer sig ganska frĂ„n de typiska “topp 100” -listorna som ses i andra appar. Du kan anvĂ€nda Android-, iOS- och webbapparna gratis sĂ„ lĂ€nge du inte har nĂ„got emot att se och höra annonser eller Ă€r begrĂ€nsad till 100 kanalabonnemang. Premium kostar 0,99 USD per mĂ„nad och ger dig en annonsfri upplevelse, obegrĂ€nsade prenumerationer, en personlig hemsida, prioriterat stöd och tidig tillgĂ„ng till nya funktioner. Castbox Ă€r ocksĂ„ kompatibelt med Amazon Alexa, Apple Watch, CarPlay, Google Home och Android Auto. Observera att det i Apple App Store Ă€r listat som Podcast Player: Castbox.

TillgÀngligt pÄ Android, iOS, webb

Castro

Pris: Fri; Castro Plus 18,99 dollar per Är eller 5,99 dollar i 3 mÄnader

Castro Àr en gratis iOS-podcast-app som Àr ganska genomsnittlig om du anvÀnder den gratis versionen. Men om du uppgraderar till Castro Plus-nivÄn pÄ 18,99 USD per Är fÄr du Sideload-funktionen, som lÄter dig ladda upp allt innehÄll du vill spela till podcastspelaren, frÄn ljudböcker till konferenssamtal du hittar pÄ webben. Resten av Castros funktioner Àr genomsnittliga, inklusive en knapp som trimmar död luft frÄn din lyssnarupplevelse, en röstboosterinstÀllning, möjligheten att anpassa instÀllningar för varje show i ditt flöde och ett mörkt lÀge. Jag rekommenderar inte den gratis versionen av den hÀr appen; om du Àr intresserad av ett Plus-konto kan du prova det i en vecka innan du behöver betala.

Finns pÄ iOS

Nedslagen

Pris: $ 2,99 iOS, $ 4,99 macOS

Downcast Àr bland de bÀsta podcastapparna för iPhones och Mac-datorer. Det fungerar ocksÄ med Apple Watch och CarPlay. Du betalar en gÄng för apparna och Àger dem för alltid utan prenumerationsavgifter. Det Àr enkelt att prenumerera pÄ poddsÀndningar, oavsett om du surfar eller söker efter dem eller lÀgger till dem via ett URL-flöde. Rika instÀllningar lÄter dig automatiskt starta dina favoritprogram ett visst antal sekunder pÄ, eller avsluta dem tidigt, sÄ att du kan kringgÄ lÄnga introduktioner eller stÀnga annonser. Det finns en fantastisk lista över program som du antingen prenumererar pÄ eller laddar ner som ger dig information som hur mÄnga avsnitt som finns i din kö, nÀr det senaste avsnittet debuterade och en ikon som indikerar om du inte prenumererar pÄ att automatiskt ladda ner nÀsta release. Om du Àr enbart Apple-anvÀndare och inte behöver en webbapp Àr Downcast en av de bÀsta podcastapparna för dig.

Finns pÄ iOS, macOS

Himalaya

Pris: Fri

En nykomling till podcastarenan 2019, Himalaya Ă€r bĂ„de en podcast-spelare-app och en tjĂ€nst för podcast-skapare. Om du sĂ€tter bort skapararmen ett ögonblick Ă€r podcast-spelaren gratis och du kan fĂ„ den pĂ„ Android, iOS och webben. Appen rekommenderar visar vĂ€nster, höger och i sidled. Det föreslĂ„r spellistor för olika tider, till exempel din morgonrutin eller komma igenom middagssvagan. Den rekommenderar program som du kanske gillar nĂ€r du spelar ett avsnitt av en show. Även nĂ€r man söker och utforskar podcasts har Himalayas kategorisering imponerande djup. Ämnen Ă€r lika specifika som flyg (219 visar), hinduismen (318) och sprĂ„kkurser (2274). Om du Ă€r intresserad av att lĂ€ra dig mer om appen för skapare, se Himalayas skaparsida.

TillgÀngligt pÄ Android, iOS, webb

LjuskÀlla

Pris: Fri; 7,99 USD per mÄnad för Premium

Luminary lanserades i början av 2019 med en vackert signerad podcastfĂ„ngare och spelar-app, plus en kontroversiell stridsrop för att eliminera annonser frĂ„n podcasts. Dess tonhöjd: För en avgift pĂ„ 7,99 dollar per mĂ„nad (rejĂ€l i podcastingvĂ€rlden) fĂ„r du tillgĂ„ng till alla dess ursprungliga program nĂ€r de debuterar, eftersom mĂ„nga Ă€nnu inte Ă€r offentliga nĂ€r detta skrivs. Cirka 40 shower Ă€r planerade att visas i Ă„r, inklusive Hear to Slay med Roxane Gay och Tressie McMillan Cottom och The Axe Files med David Axelrod (jag Ă€r nyfiken pĂ„ att insistera pĂ„ det stönande ordet). Hitch för Luminary Ă€r att nĂ„gra podcast-nĂ€tverk hĂ„ller kvar nyckelprogram frĂ„n Luminary’s plattform, inklusive The Daily av och Reply All frĂ„n Gimlet Media.

TillgÀngligt pÄ Android, iOS, webb

Mulen

Pris: Fri; 9,99 USD per Är för Premium

Overcast Àr en iOS-endast app med nÄgra unika funktioner, den enastÄende Àr klippdelning. Med klippdelning kan du berÀtta för nÄgon om en podcast du Àlskar genom att skicka ett ljud- eller videoklipp till den pÄ upp till en minut. Jag gillar ocksÄ att du kan skapa spellistor med podcastshower sÄ att varje nytt avsnitt visas i listan (kallad Smart Playlist) eller en spellista med specifika avsnitt du vill höra. Den gratis versionen av appen innehÄller annonser och har sÄ betydande funktionsbegrÀnsningar att jag inte rekommenderar att du anvÀnder appen om du inte Àr villig att betala 9,99 USD per Är för Premium. TyvÀrr ger Overcast inte heller en provperiod för uppgraderingen. Appen Àr ocksÄ kompatibel med Apple Watch.

Finns pÄ iOS

Pocket gjutningar

Pris: Fri; 0,99 USD per mÄnad, 10 USD per Är för Plus

En av de mest Àlskade apparna för podcastspelare, Pocket Casts, Àr nu gratis för Android och iOS. Den hÀr appen har ett snyggt grÀnssnitt och fantastiska funktioner. Det Àr lÀtt att se vad som finns i din prenumerationslista samt vilka avsnitt du har startat men inte har avslutat. Den har 0,1 steg för att öka eller minska ljudhastigheten sÄ att du försiktigt kan justera takten. Du kan ocksÄ ansluta den till Amazon Alexa för att spela podcasts via en Echo-högtalare. Pocket Casts brukade kosta cirka $ 4 för att ladda ner mobilappen och ytterligare $ 9 för stationÀra appar, men nu kan vem som helst anvÀnda mobilapparna gratis. Om du tidigare har köpt mobilapparna kommer du inte att uppleva nÄgra förÀndringar, och alla som har köpt stationÀra appar fÄr livstidsÄtkomst till Plus gratis. För nya prenumeranter ger Plus-medlemskap Ätkomst till skrivbordsapparna för macOS, Windows och webben; molnlagring för skapare och lyssnare som vill anvÀnda appen för vÀrd för ljud- och videofiler; och exklusiva appikoner och teman.

Finns pÄ Android, iOS, macOS, Web, Windows

Stitcher

Pris: Fri; Premie frÄn $ 4,99 per mÄnad eller $ 34,99 per Är

Inte bara Àr Stitcher en podcast-app, det Àr ocksÄ ett podcast-nÀtverk. NÄgra av hitprogrammen pÄ listan inkluderar Freakonomics Radio och Levar Burton Reads. En del av innehÄllet Àr reserverat endast för Premium-medlemmar, som Maria Bamford: 20%. Stitcher har inte den mest robusta funktionsuppsÀttningen eller instÀllningarna för att spela podcast-avsnitt, men du kan lyssna nÀstan överallt med apparna för Android och iOS, samt en webbspelare. Du kan ocksÄ spela upp Stitcher-innehÄll pÄ en Amazon Alexa-enhet sÄvÀl som i bilar som anvÀnder CarPlay, Android Auto eller direkt frÄn ett smart ljudsystem. Ett Premium-medlemskap kostar $ 4,99 per mÄnad eller $ 34,99 för ett Är.

TillgÀngligt pÄ Android, iOS, webb

Spotify

Pris: Fri; Premium frÄn 9,99 USD per mÄnad

Förutom att vara en av de bĂ€sta streamingtjĂ€nsterna för musik Ă€r Spotify ocksĂ„ en podcast-spelare. NĂ€r du anvĂ€nder Spotify för att organisera och lyssna pĂ„ podcasts lever din podcastaktivitet ett sĂ€rskilt omrĂ„de, separat frĂ„n din musik. Den har inte nĂ€stan lika mĂ„nga instĂ€llningar och kontroller som en mer traditionell podcast-catcher-app, men om du redan betalar för Spotify Premium kan det fortfarande vara vĂ€rt att anvĂ€nda för att lyssna pĂ„ podcasts. Ett Premium-konto, som börjar pĂ„ $ 9,99 per mĂ„nad, eliminerar begrĂ€nsningarna och annonser i appen, Ă€ven om det inte gör nĂ„got Ă„t ​​annonser som ingĂ„r i avsnitt.

TillgÀngligt pÄ Android, iOS, macOS, Windows, web

Utöver Podcast-appar

För podcastrekommendationer, kolla in vÄr sammanfattning av de bÀsta podcasts. Vi sammanstÀllde en lista över vÄr personal favoritprogram i Ätta olika kategorier, sÄsom komedi, informativt och nyheter & politik.

Om du funderar pÄ att skapa din egen podcast kanske du vill lÀsa vÄra recensioner av de bÀsta USB-mikrofonerna sÄ att du fÄr bÀsta möjliga ljud.

Vidare lÀsning

Mobilapprecensioner

Mobilappens bÀsta val