Datatrafiken ökar fem gånger vid årets slut: Indus OS

Reliance, Reliance Jio 4G, RJio, Reliance Jio 4G, Reliance Jio 4G-data, Micromax, Celkon, Swipe, datapaket, datapaket Indien, sociala medier, teknik, tekniknyheter Reliance Jios inträde och snabba expansion av 4G-tjänster av andra teleoperatörer förväntas driva datatrafik fem gånger på sina enheter i slutet av detta år.

Reliance Jios inträde och snabba expansion av 4G-tjänster från andra teleoperatörer förväntas driva datatrafik fem gånger på sina enheter i slutet av detta år, säger det indiska teknikföretaget Indus OS.

Indus OS, som erbjuder ett regionalt språk smartphone-operativsystem, säger att användare förväntas konsumera mer än 1 GB data per månad eftersom data blir billigare. ”Indiens nuvarande mobildataanvändning är fortfarande en tredjedel av det globala genomsnittet på 957 MB, vilket är på väg att förändras … Med Jios inträde förväntas Indien nu bryta 1 GB per månad användbarriär mycket snart och vara bland de 10 bästa mobildatakonsumenter i världen fram till 2020, säger Indus OS i ett uttalande.

Tidigare denna månad sa Reliance Jio att det kommer att erbjuda livstid gratis röstsamtal och noll roamingavgifter till sina kunder. Som en del av ett “välkomsterbjudande” får Jio-kunder gratis datatjänster till och med den 31 december, varefter de kommer att erbjuda 10 tariffplaner från 19 Rs per dag för enstaka användare, Rs 149 per månad för lågdatanvändare och Rs 4 999 per månad för tunga dataanvändare.

Med datapriserna som sjunker till extremt låga nivåer uppskattar företaget en omedelbar femfaldig ökning av dataanvändningen i slutet av året på enheter som kör operativsystemet.

Indus OS finns för närvarande på smartphones från märken som Micromax, Celkon och Swipe, totalt 40 smarttelefonmodeller. Indus OS, som påstår sig vara det näst mest använda operativsystemet i landet efter Android, sa att dess användare förbrukar cirka 956 MB 3G-data per månad. Det är 30 procent
mer än det indiska genomsnittet på 735 MB 3G-data, sa det.

“Med mer än 90 procent av den indiska befolkningen som inte är engelsktalande, kommer Reliance Jios ankomst till ett stort tillfälle för indianerna att uppleva internetens kraft och för Indus OS att öka vår räckvidd,” Indus OS co -grundare och VD Rakesh Deshmukh sa.

Relaterade Artiklar

Back to top button