Dålig hastighet för bredbandsinternet tvingar konsumentorganisationen att söka TRAI-åtgärder

Mobila internethastigheter, 4G-datahastigheter, datagränser, TRAI, mobiloperatörer, internettjänsttest, trådlöst bredband, telekomtjänster Konsumentorganet påstår sig ha genomfört en undersökning av cirka 52 000 personer och fann att den högsta genomsnittliga trådlösa bredbandshastigheten som levereras är 4,25 megabit per sekund. (Filfoto)

En konsumentmedvetenhetsorganisation, Voice, krävde att telekomregulatorn TRAI uppmanar varje operatör att ha lägsta genomsnittliga hastighet för att de ska leverera 95 procent av tiden under faktureringscykeln.

Konsumentorganet påstår sig ha genomfört en undersökning av cirka 52 000 personer och fann att den högsta genomsnittliga trådlösa bredbandshastigheten som levereras är 4,25 megabit per sekund. ”Många gånger visar telefonen 4G-symbolen på telefonen men folk får knappast 4G-hastighet. 4G-hastigheten bör vara minst 140 Mbps. Människor debiteras riktiga pengar för höghastighetsinternet men de levereras inte samma sak, säger en representant för Voice.

Han sa att Telecom Regulatory Authority of India borde ge alla operatörer mandat att tillhandahålla 95 procent av den genomsnittliga internethastighet som de lovat under en faktureringscykel. Organisationen krävde att konsumenter skulle kompenseras med förlust av tid och pengar på grund av dålig kvalitet på internettjänster.

Voice sa att små bredbandsföretag i trådlinjesegment erbjuder bättre hastighet och tjänster än nationella aktörer. “Det finns dock ingen teleoperatör som kvalificerar parametrar som ställts in av TRAI i vår kvalitet på internettjänsttestet”, sade representanten.

Relaterade Artiklar

Back to top button